دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳

نكات مهمی در مورد تست شنوایی
 
كم شنوایی می تواند بر جنبه های مختلف زندگی یك فرد تاثیر نامطلوب بگذارد و به همین دلیل تشخیص به موقع آن و انتخاب راه مناسب برای درمان بسیار مهم است.
نكات مهمی در مورد تست شنوایی

شنوایی یكی از مهمترین حواس بدن انسان است. بدون شنوایی امكان گفتگو و برقراری ارتباط با دیگران دچار مشكل می شود. كم شنوایی می تواند بر جنبه های مختلف زندگی یك فرد تاثیر نامطلوب بگذارد و به همین دلیل تشخیص به موقع آن و انتخاب راه مناسب برای درمان بسیار مهم است. هر فردی كه در خود علائمی از كم شنوایی را مشاهده كرده است باید برای انجام تست شنوایی اقدام كند. در این زمینه رعایت چند نكته می تواند در تشخیص بهتر به پزشك معالج كمك كند.

مراكز تست شنوایی كلینیك های معتبر سنجش شنوایی مثل سمعك قلهك می توانند با ابزار پیشرفته در حضور متخصصین مجرب، شنوایی افراد را به خوبی مورد سنجش قرار دهند. در صورت نیاز به هر گونه راهكار درمانی، پیشنهاد های لازم به فرد داده می شود تا بتواند شنوایی خود را به بهترین روش بهبود ببخشد. شنوایی حس بسیار مهمی است كه باید حتماً برای سنجش آن به مراكز قابل اعتماد مراجعه كرد.

تست شنوایی آنلاین یا حضوری؟ برای كسب یك نتیجه ی اولیه ی قابل اعتماد و سریع می توان از تست شنوایی آنلاین بهره گرفت. اما طبق نظر متخصصین از جمله كارشناسان سمعك شنوایی قلهك، تست شنوایی آنلاین نمی تواند جایگزین ارزیابی دقیق شنوایی توسط متخصصین و یا وسیله ای برای تجویز سمعك باشد. اما می تواند به افراد كمك كند تا ارزیابی اولیه ای از شنوایی خودشان داشته باشند و در صورت وجود مشكل برای انجام تست حضوری به كلینیك مراجعه كنند.

تهیه كردن فهرستی از دارو های مورد استفاده و شرایط پزشكی برای انجام تست شنوایی، متخصص نیاز دارد كه تاریخچه ی پزشكی و دارویی فرد را پیش از معاینه ی گوش ها و بررسی میزان شنوایی بداند. بعضی از بیماری ها تاثیر منفی بر قابلیت شنوایی دارند. اگر فهرستی از دارو ها و شرایط پزشكی پیش از از ورود به كلینیك تهیه شده باشد، علاوه بر صرف زمان كمتر، مایه ی آرامش فرد و جلوگیری از فراموشی و استرس خواهد شد. خصوصاً ذكر سابقه ی هر گونه عفونت گوش می تواند به متخصص در تشخیص بهتر كمك كند.

دوری كردن از صداهای بلند نكات مهمی در مورد تست شنوایی

صدا های بلند علاوه بر اینكه به شنوایی آسیب می زنند، گوش شما را عادت می دهند. در قسمتی از از آزمایش های شنوایی سنجی آستانه ی شنوایی افراد اندازه گیری می شود. اگر پیش از انجام تست در معرض صدا های بلند بوده باشید گوش شما با توجه به عادت كردن به صدای بلند دچار خطا می شود. به همین دلیل ممكن است آستانه ی شنوایی شما نا درست تشخیص داده شود. بهتر است به مدت 12 ساعت پیش از انجام تست شنوایی، خود را از محیط های پر سر و صدا دور كنید و به صدا های بلند گوش ندهید. هرچه گوش ها بیشتر استراحت كرده باشید، آزمایش بهتری خواهید داشت.

داشتن همراه وجود فردی از اعضای خانواده یا از دوستان برای همراهی بسیار مهم است. گاهی لازم می شود تا متخصص سنجش شنوایی از تجربه ی اعضای خانواده یا دوستان نزدیك فرد در مكالمات برای بررسی مشكل او استفاده كند. همچنین حضور یك دوست صمیمی تا حد زیادی می تواند اضطراب و استرس را در طول انجام تست شنوایی از افراد دور كند و به آن ها آرامش ببخشد. البته محیط صمیمانه ی كلینیك های معتبر اجازه ی داشتن نگرانی به شما نخواهد داد. مثلا تست شنوایی حضوری كلینیك قلهك در محیطی بسیار آرامش بخش انجام می شود.

مراقب بیماری ها باشید انواع بیماری های سرماخوردگی، عفونت های گوش و سینوس و همچنین آلرژی ها باعث می شوند كه مایعی درون گوش ها ترشح شود. در صورت وجود مایع درون گوش جواب آزمایش های شنوایی سنجی صحیح نخواهد بود. به همین دلیل در صورت وجود هر یك از این بیماری های نام برده، از متخصص مشورت بگیرید و زمان تست خود را جابجا كنید.

زمان چكاپ شنوایی نكات مهمی در مورد تست شنوایی

طبق نظر متخصصین شنوایی، گروه های پر خطر نظیر افراد بالای 60 سال و همچنین افرادی كه در محیط های شلوغ و پر سر و صدا كار می كنند در هر سنی لازم است، در دوره های زمانی مشخصی خود را مورد سنجش قرار دهند. اگر هر زمانی از زندگی متوجه كاهش میزان شنوایی خود شدید و یا در زمره ی گروه های پرخطر هستید و در صورتی كه به سلامت گوش خود اهمیت می دهید، حتماً به متخصص مراجعه كنید. 6 ماه اول زندگی نوزادان نیز زمان بسیار مهمی است كه باید از سلامت گوش آن ها اطمینان حاصل كرد تا رشد تكلم آن ها دچار اختلال نشود. در سنین 18 تا 60 سالگی نیز، در بازه ی زمانی 5 ساله توصیه می شود كه سلامت گوش ها مورد سنجش قرار گیرد.

انتهای رپرتاژ آگهی/
منبع خبر:
تابناک
   تاریخ: ۰۹:۳۵ - ۰۳/۱۱/۱۴۰۰   بازدید: ۱۷۸