دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳

ابتلای زنان به بیماری پلی میالژیا سه برابر شایعتر از مردان است
 
یك متخصص طب فیزیكی و توانبخشی گفت: میزان ابتلای افراد بالای 60 سال به ویژه زنان به بیماری پلی میالژیا روماتیكا بیش از دیگر رده های سنی و سه برابر شایعتر از مردان است.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، مهناز كارگر درباره این بیماری، افزود: یكی از بیماری های نادر سنین میانسالی پلی میالژیا روماتیكا است كه معمولا با شروع علائمی، چون سفت شدن عضلات و درد در قسمت هایی از بدن همچون سرشانه ها، گردن، بازو ها و لگن بروز پیدا می كند.

وی با بیان اینكه ژنتیك و عوامل محیطی در بروز این بیماری دخیل هستند، اظهار داشت: بر اساس آخرین تحقیقات در خصوص این بیماری، معمولا افراد مبتلا به پلی متالژیا روماتیكا، به صورت فصلی دچار تشدید و كاهش درد می شوند و این موضوع بیانگر آن است كه علاوه بر مسائل ژنتیكی، عوامل محیطی و حتی آلرژی های فصلی نیز می تواند محرك این بیماری باشد.

این متخصص طب فیزیكی و توانبخشی اظهار داشت: در پنج سال اخیر، ابتلای ایرانیان به این بیماری بیش از گذشته شده است كه می تواند زنگ خطری برای افراد میانسال باشد.

كارگر با بیان اینكه اختلال در فعالیت های روزمره همچون بالا و پایین رفتن از پله و در موارد حادتر ناتوانی در ایستادن و برداشتن جسم می تواند از عوارض این بیماری باشد، تصریح كرد: بیماری پلی متالژیا روماتیكا، یك باره به وجود نمی آید و نشانه هایی از بروز این بیماری همچون گرفتگی عضلات، خستگی، افسردگی، بی قراری، كاهش اشتها و وزن هشداری برای بروز این بیماری است.

وی با اشاره به راه تشخیص این بیماری، گفت: معمولا معاینات مفصلی و نورولوژی می تواند تا حد زیادی تشخیص دهنده این بیماری باشد، اما با توجه به نادر بودن این بیماری، آزمایش خون و سونوگرافی یا ام آر آی، برای تشخیص قطعی صورت می گیرد.

این پزشك متخصص ادامه داد: متاسفانه هیچ درمانی برای این بیماری مطرح نشده است، اما با تجویز فیزیوتراپی و مصرف برخی دارو ها می توان از فرآیند پیشرفت این بیماری جلوگیری كرد.

وی با بیان اینكه كمبود كلسیم و ویتامین دی، نقش به سزایی در كاهش تحلیل استخوان و به تبع آن بیماری های مفصلی و درد های استخوانی و عضلانی دارد، افزود: توصیه می شود میزان كلسیم و ویتامین های بدن به خصوص ویتامین دی كه با بروز ویروس كرونا باید بیش از گذشته برای بدن تامین شود، به صورت سالانه مورد بررسی قرار گیرد.

این متخصص گفت: تغییر سبك زندگی و مصرف رژیم غذایی سالم و دوری از دخانیات می تواند از بروز بسیاری بیماری ها از جمله پلی متالژیا روماتیكا پیشگیری كند.

بیماری پلی میالژیا روماتیكا (PMR) یك اختلال التهابی است كه باعث درد گسترده، سفتی و علائمی شبیه آنفولانزا می شود كه در زنان بیشتر از مردان است.

این بیماری به طور معمول در 60- 70 سالگی رخ می دهد و به ندرت در افراد زیر 50 سال دیده می شود.

پلی میالژیا روماتیكا ممكن است از یك تا پنج سال طول بكشد، اما وضعیت بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
   تاریخ: ۰۱:۲۱ - ۲۵/۰۶/۱۴۰۰   بازدید: ۱۹۸