دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

مضرات مصرف چیپس برای سلامتی
 
چیپس سرشار از سدیم، چربی و كالری و فاقد هرگونه ارزش غذایی است كه سلامت انسان را به خطر می اندازد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چیپس ها واقعا ترد، چرب و خوش مزه هستند و خوردن یك بسته چیپس در عرض 5 تا 10 دقیقه كار بسیار راحت و جذابی خواهد بود.

اما آیا تا حالا به این فكر كرده اید كه پس از خوردن یك بسته چیپس واقعا برای بدن چه اتفاقی می افتد، مخصوصا اگر هر روز این كار را تكرار كنید؟

1. وزن تان بیشتر خواهد شد

اگر هر روز یك بسته چیپس می خورید، به احتمال بسیار زیاد وزن تان را به صورت تدریجی افزایش خواهید داد. محققان دانشگاه دیكین دریافته اند كه اگر نمك مازاد و بیش ازحد دریافت كنید، به هوس ها و ولع های غذایی شدید مبتلا می شوید و به طور كلی بیشتر از خوراكی ها و غذا های چرب استفاده خواهید كرد. پس هرچقدر چیپس انتخاب شده شورتر باشد، میل شما به خوردن آن هم بیشتر خواهد شد و نهایتا دچار افزایش وزن می شوید. محققان دانشگاه هاروارد هم به این نتیجه رسیده اند كه اگر چیپس یكی از خوراكی های ثابت در رژیم غذایی شما باشد، هر سال وزن تان بیشتر خواهد شد.

2. به خوردن چیپس معتاد می شوید

مطالعات علمی نشان داده اند كه صدای خرچ خرچ یا خردشدن تكه های چیپس مستقیما با افزایش ولع غذایی نسبت به این خوراكی مرتبط است. حتی مطالعه دیگری كه در مجله Appetite منتشر شده است، نشان می دهد كه اگر روی بسته بندی چیپس ها از عنوان «ترد» یا crunchy استفاده شده باشد، تمایل مصرف كنندگان به خرید چیپس بیشتر می شود و هرچه صدای خرد شدن چیپس بلندتر و وسیع تر باشد، هوس غذایی به خوردن این خوراكی بیشتر خواهد شد. این چرخه نوعی اعتیاد به مصرف چیپس را به وجود می آورد و باعث می شود كه در چند دقیقه كوتاه سریعا یك بسته چیپس را تمام كنید.

3. «كالری خالی» مصرف می كنید

اگر به جدول ارزش تغذیه ای چیپس ها نگاه كنید، می بینید كه این خوراكی ها سرشار از سدیم، چربی و كالری هستند، اما تقریبا هیچ چیز دیگری ندارند. وقتی از خوراكی های فاقد ارزش تغذیه ای استفاده می كنید، به طور كلی حجم بیشتری از آن ها را مصرف می كنید و سریع تر هم گرسنه می شوید. این واكنش زنجیره ای به هیچ وجه پیامد های خوبی ندارد. خوراكی هایی كه مانند چیپس در گروه محصولات «كالری خالی» empty calorie قرار می گیرند، باید از رژیم غذایی حذف شوند.

4. فشار خون شما افزایش پیدا می كند

مطالعات زیادی ثابت كرده اند كه مصرف خوراكی های سرشار از سدیم با افزایش خطر ابتلا به بیماری فشار خون بالا مرتبط است. بخش زیادی از چیپس ها را هم سدیم می سازد و بنابراین جای تعجبی نخواهد داشت كه اگر به طور منظم و روزانه از چیپس استفاده كنید، در درازمدت به بیماری پرفشاری خون یا فشار خون بالا مبتلا شوید. مطالعات دیگری هم رابطه میان مصرف چیپس ها و بیماری های قلبی را نشان داده اند. پس اگر می خواهید از سلامت قلبی ـ عروقی تان محافظت كنید باید چیپس را از برنامه غذایی روزانه حذف كنید.

5. خطر ابتلا به سرطان را بیشتر می كنید

شاید این مساله در نگاه اول كمی افراط گرایانه به نظر برسد، اما داده هایی هم در این زمینه وجود دارند كه نمی توان آن ها را نادیده گرفت. براساس گزارشات انجمن سرطان آمریكا (ACS)، چیپس سیب زمینی حاوی تركیبی به نام آكریل آمید است كه هنگام سرخ شدن، تفت دادن یا پختن خوراكی های نشاسته ای شكل می گیرد. مطالعات علمی بر روی موش های آزمایشگاهی هم نشان داده اند كه دریافت آكریل آمید با ابتلا به سرطان مرتبط است. درحالی كه شاید آزمایش بر روی نمونه های انسانی به نتایج دیگری برسند، اما بهتر است همه ما از مصرف این خوراكی كه با افزایش خطر ابتلا به سرطان ارتباط دارد، خودداری كنیم.

منبع: جام جم
انتای پیام/
   تاریخ: ۱۰:۴۴ - ۲۴/۰۹/۱۴۰۰   بازدید: ۱۸۰