دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

مصرف نوع مواد در شمال و جنوب شهر متفاوت است
 
مصرف نوع مواد در شمال و جنوب شهر متفاوت است
به عقیده كارشناس مسئول دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی فارس امروز نوع مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی در مناطق شمال شهر و جنوب شهر متفاوت است كه مصرف شیشه در مناطق شمالی و هروئین در مناطق جنوبی بیشتر گزارش شده است.
تابناك فارس به نقل از تسنیم: معتادان متجاهر و مصرف علنی مواد مخدر در این كلانشهر عرصه های انتظامی، فرهنگی و اجتماعی را به چالش كشیده و چهره شهر را مخدوش كرده در حالی كه به نظر می رسد برای جمع آوری این افراد عزمی وجود ندارد.

محمدتقی تذروی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در گفت وگو با تسنیم با بیان اینكه اعتیاد زائیده یك سال و چند ده سال نیست و جمع آوری و اقدامات پیشگیرانه نیز تنها وظیفه یك دستگاه نیست اظهار داشت: در خرداد و شهریورماه امسال به دلیل نبود بودجه تمامی معتادین متجاهر از مراكز نگهداری شهر شیراز رها شده اند و در شرایط كنونی دستگاه متولی ندارد.

وی تصویب بودجه 12 میلیارد تومانی در صحن شورای اسلامی شهر شیراز و حمایت استاندار فارس برای نگهداری و ترك معتادین متجاهر را مطلوب دانست و گفت: جمع آوری معتادین آسان ترین روش موجود است ولی نیاز است دستگاه های متولی با انجام اقدامات پیشگیرانه برای حل این معضل همت جدی تری داشته باشند.

این عضو دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینكه در دوره شورای چهارم اعضا شورای شهر مبلغ 4 میلیارد تومان برای راه اندازی و نگهداری معتادین در شورا تصویب و سوله ای برای ظرفیت 400 نفر راه اندازی شد، افزود: با توجه به هزینه بالای نگهداری و سم زدایی معتادان نیاز است دیگر دستگاه ها نیز وارد میدان شوند تا بتوانیم برای همیشه موضوع نگهداری و جمع آوری معتادین متجاهر را در شهر شیراز حل كنیم.

به گفته عضو هیئت رئیسه و نائب رئیس شورای شهر در منطقه 8 شهرداری شیراز مراكزی با عنوان مركز DIC و همچنین گرمخانه برای نگهداری این افراد در نظر گرفته شده و به منظور كاهش آسیب سرنگ هایی را در اختیار معتادین قرار می دهد تا میزان ابتلا به بیماری ایدز، هپاتیت كاهش یابد اما همین موضوع سبب شده اهالی منطقه گلایه مند شوند كه قرار است این مراكز در خیابان های اصلی انتقال یابد.

وعده جمع آوری معتادین در آینده نزدیك تذروی حضور مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر و اعلام اینكه برای جمع آوری و نگهداری معتادین طرح وجود دارد را نقطه عطفی از سوی این مدیریت اعلام كرد و می گوید: امید است كه با ارائه برنامه ریزی دقیق و اجرای این طرح مبلغ مصوب شده با نظر فرمانداری شیراز از سوی مجموعه شهرداری پرداخت شود.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: پیش بینی می شود تا پایان امسال تمام معتادین متجاهر از سطح شهر جمع آوری و در مراكز مربوطه نگهداری و سم زدایی شوند.

قدرت الله محكم، كارشناس مسئول دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی فارس نیز در گفت وگو با تسنیم جمع آوری و نگهداری معتادین متجاهر در كمپ را به عنوان یك مسكن كوتاه مدت دانست و اظهار داشت: این طرح پایه علمی ندارد و تنها در ایران این تجربه به دست آمده؛ با اجرای طرح در زمان كوتاهی چهره شهر از وجود معتادین آراسته می شود.

وی با بیان اینكه بر اساس شیوه نامه های وزارت كشور و بهزیستی، جمع آوری معتادان و تجمع آن ها در گرمخانه ها به دلیل شیوع بیماری كرونا امكان پذیر نیست، افزود: آن ها باید در كمپ های ترك اعتیاد جمع آوری و نگهداری شوند.

محكم با بیان اینكه در شرایط موجود تنها راه نگهداری و جمع آوری معتادین متجاهر نگهداری در كمپ است، افزود: برای این منظور نیاز است مجموعه شهرداری و دیگر دستگاه های مربوطه برای این مهم تلاش جدی داشته باشند.

به گفته این كارشناس بر اساس آمارها تعداد معتادین متجاهر كلان شهر شیراز 2500 نفر اعلام شده كه جمع آوری آن ها زمان بر نیست چون بیشتر این افراد از استان های دیگر روانه شهر شیراز می شوند و چنانچه بتوانیم افرادی را كه ساكن این شهر نیستند شناسایی و به محل سكونت خود انتقال دهیم آمارها معتادین متجاهر شهر شیراز كاهش می یابد.

وی مجموعه های بهزیستی، شهرداری، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشكی شیراز، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را به عنوان متولیان جمع آوری و نگهداری از معتادین اعلام كرد و گفت: در شرایط فعلی بهزیستی روزانه به 600 معتاد متجاهر در مراكز SHELTER و DIC خدمات ارائه می دهد كه نیاز است با تصویب بودجه از سوی شهرداری و اعضا شورا این افراد جمع آوری و در مراكز نگهداری شوند.

مصرف نوع مواد در شمال و جنوب شهر متفاوت است به عقیده كارشناس مسئول دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی فارس امروز نوع مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی در مناطق شمال شهر و جنوب شهر متفاوت است كه مصرف شیشه در مناطق شمالی و هروئین در مناطق جنوبی بیشتر گزارش شده است.

وی در پاسخ به این سؤال كه درصد برگشت دوباره افراد به مواد مخدر كه در كمپ نگهداری می شوند چند درصد است افزود: در ایران بین 8 تا 9 درصد ولی در كشورهای دیگر جهان 3 تا 4 درصد است كه قرار است افرادی كه در كمپ نگهداری می شوند بر اساس ماده 16 مدت نگهداری آنان به 3 ماه افزایش یابد.
منبع خبر:
تابناک
   تاریخ: ۱۳:۴۶ - ۳۰/۰۹/۱۴۰۰   بازدید: ۱۹۹