دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۶ مهر ۱۴۰۳

انتقاد نظام پزشكی از نسخه الكترونیك جای تعجب دارد / حاشیه نشینان رایگان بیمه می شوند
 
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ضمن تشریح مزایای نسخه نویسی الكترونیك و درخواست حمایت از سایر دستگاه ها، به برخی انتقادها در این زمینه اشاره كرد و گفت: فردی كه در رسانه ها به نسخه نویسی الكترونیك انتقاد و تصویر كارت واكسن وزیر بهداشت را منتشر كرده است را چك كردیم؛ حتی یك نسخه هم ننوشته است، پس به چه ...
انتقاد نظام پزشكی از نسخه الكترونیك جای تعجب دارد / حاشیه نشینان رایگان بیمه می شوند به گزارش ایسنا، دكتر محمدمهدی ناصحی در نشستی خبری ضمن تبریك فرا رسیدن میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن، گفت: عمده بیمه شدگان ما بیمه رایگان در دو بخش روستایی و همگانی هستند و در سایر صندوق ها هم در كل كشور تا دورترین نقاط را پوشش داده ایم و برای ما هم افتخار است كه به مردم خدمت كنیم و همه حوزه های سازمان درصدد بهبود خدمات هستند. در سطح پوشش خدمات می خواهیم ان شاءالله بتوانیم مردم كم برخوردار در حاشیه شهرها كه نه داخل شهر هستند و نه روستا، بیمه شوند. با همكاری سایر نهادها كار را آغاز كردیم كه این قسمت جامعه را بیمه رایگان كنیم.

وی در همین راستا افزود: در منطقه هرندی تهران نزدیك 10 هزار نفر بیمه شدند و در 243 منطقه تهران هم برنامه داریم كه به سرعت كار را اجرایی كنیم و سعی كردیم تا پایان سال بتوانیم حاشیه شهر تهران را پوشش كامل بیمه دهیم. در سایر استان ها هم كار آغاز شده است و 2020 منطقه كم برخوردار داریم و برخی استان ها مثل كرمان پیشگام بودند و سایر استان ها هم آغاز به كار كردند تا این قشر از مردم با توجه ویژه، بیمه شوند؛ در مجموع هر ایرانی كه بیمه ندارد با آغوش باز بیمه می شود.

او درباره پوشش بیمه ناباروری نیز اظهار كرد: اعتباری از زمان ابلاغ این برنامه تاكنون داریم و به شدت پیگیر هستیم و در سطح كشور ابلاغیه انجام دادیم و با موسسات وارد مذاكره و قرارداد شدیم و آمادگی پرداخت طبق قانون در این حوزه را داریم. تقاضا داریم اطلاع رسانی كافی صورت گیرد كه زوجین نابارور بامراجعه به پزشكان نشان دار شوند و از این خدمات بهره ببرند.

وی افزود: در بخش توانبخشی معلولین و بیماران اوتیسم از ابتدای سال تلاش كردیم و به تمام موسسات اطلاعیه دادیم و آمادگی اعلام كردیم كه فعال باشیم. در این بخش تلاش كردیم اعتباری كه با توافق بهزیستی جذب شده است هزینه شود، ولی یك سری موانع سبب شد منابع به صورت كافی جذب نشود. طبق قانون باید تعرفه دولتی در نظر بگیریم، پیشنهادی به شورای عالی بیمه مطرح كردیم تا بتوانیم تعرفه غیردولتی هم پرداخت كنیم و تقریبا یك سوم معلولین با این امكانات به مراكز طرف قرارداد ما مراجعه كردند؛ هرچند به نظر ما كم است و ظرفیت بیشتر است. از طرف دیگر محدودیت واژه «معلولین» گذاشته شده و لازم است تعریف وسیع تری صورت گیرد؛ چراكه كسی كه دچار حادثه می شود و دچار آسیب جسمی و مغزی می شود زمان طلایی خدمت به او 60 روز اول است و باید بتواند از خدمات استفاده كند؛ بنابراین تعریف این بخش محدودیت هایی دارد كه باید جامع تر شود.

او در ادامه صحبت هایش در خصوص نسخه نویسی الكترونیك نیز تاكید كرد: ما مجری اولیه اجرای طرح نبودیم و باید شورای عالی بیمه و معاونت های مرتبط در وزارت بهداشت این كار را انجام می دادند؛ اما بعد از اینكه اجرایی نشد به ما واگذار شد و اینبار قانون گذار تكلیف این كار را بر عهده بیمه ها گذاشت. این كار بزرگ ملی با تمام چالش ها و عدم همكاری ها صورت گرفت. نسخه نویسی الكترونیك یك نهال نوپا و آسیب پذیر است و باید فواید آن را دید.

وی در این راستا در پاسخ به سوالی درباره امكان انتشار اطلاعات بیمه شدگان در قالب سامانه نسخه نویسی الكترونیك، گفت: نشت پرونده فردی در فضای مجازی اول خود پزشك را زیر سوال می برد، پزشك امین مردم و بیمار است و اگر كدی دارد، برای معاینه و ویزیت بیمار است، نباید اقدام به نشر اطلاعات كند. قبلا مهر پزشك در درمانگاه و بیمارستان در بخش بود و استفاده می شد. اكنون این كد در دست پزشك است و الان حفاظت این كار بیشتر است و این كار بزرگ سبب بهبود بسیاری از موضوعات از جمله ساماندهی منابع و جلوگیری از تخلفات شده است. اما با یك سری از مشكلات می خواهند دستاوردها را تحت الشعاع قرار دهند.

ناصحی تصریح كرد: سازمان های بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی كم هزینه نكردیم و این درحالیست كه خیلی ها از جمله بیمه های تكمیلی پای كار نیامدند و اكنون اعلام می كنند كه مردم كاغذ بیاورند پول آنها را بدهیم، درحالی كه این سامانه باید آماده می شد و در بیمه سلامت به بیمه های تكمیلی لینك دادیم تا مردم بتوانند بدون مراجعه به بیمه تكمیلی هزینه اسناد را دریافت كنند.

ناصحی گفت: ما جزئیات كار را در این سامانه ها رصد می كنیم كه كدام دارو چه هزینه ای دارد و.... مثلا در شهرستان قم میانگین تعداد اقلام دارویی تجویزی 4.9 است و در مازنداران 3.7 است؛ درحالی كه میانگین جهانی نزدیك 2 است. بیشترین هزینه سازمان در دی ماه بیش از 5 میلیارد تومان در زمینه كووید بوده است و این درحالیست كه سهم بیمار 500 هزارتومان است. با این اطلاعات به داد مردم در پرداخت هزینه ها می رسیم در غیر این صورت نمی توان هزینه كمرشكن و مخرب را ساماندهی كرد. مطمئنا استخراج اطلاعات شش ماه و یك سال خیلی مفید است؛ چون جلوی سوءاستفاده ها را می گیرد و مثلا دارو كد اصالت می خورد و دیگر قاچاق نمی شود و تولید كننده بر اساس آمار ما می داند دارو را چقدر تولید كند و كجا توزیع كند؛ این مشكلات با نسخه نویسی برطرف می شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، اظهار كرد: سامانه ما قطعی چندانی ندارد و سامانه های پشتی قطع می شود. در تهران مشكل بیشتر است و در استان ها نسخه نویسی تا حد زیادی موفق است. خود نظام پزشكی به عنوان یكی از اركان در دبیرخانه است و خود دوستان نظام پزشكی منتقد هستند كه جای تعجب دارد و باید خودشان فعال باشند. ما وظیفه پنل درست كردن نداریم و بعد هم مورد آماج حمله ها قرار گیریم، آیا وظیفه ما بوده امضای الكترونیك را ساماندهی كنیم؟ 50 هزارنفر در سامانه نظام پزشكی بدون سخت افزارهای موجود امضای دیجیتال گرفتند؛ درحالی كه نزدیك 200 هزار پزشك شماره نظام دارند. مرتب به امنیت سامانه انتقاد دارند اما امنیت سامانه وظیفه چه كسی بوده است؟

وی بیان كرد: فایده نسخه نویسی الكترونیك برای نظام سلامت بسیار بالا است و چرا نباید بعد از 16 سال اتفاقات به نتیجه برسند؟ كدینگ ها ناهماهنگ است و پرونده الكترونیك سلامت كامل نشده است . از عزیزان تقاضای حمایت داریم. آقایی كه در رسانه ها به نسخه نویسی الكترونیك انتقاد كرده است یا تصویر كارت واكسن وزیر بهداشت را منتشر كرده است را چك كردیم و دیدیم حتی یك نسخه هم ننوشته است، پس به چه چیزی انتقاد دارد؟ با نسخه نویسی الكترونیك می توان جلوی تخلفات را گرفت و از سایر دستگاه ها هم می خواهیم كمك كنند.

ادامه دارد...
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۲:۰۵ - ۰۳/۱۱/۱۴۰۰   بازدید: ۲۰۴