دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳

كارگران، تحت پوشش برنامه بهداشت روان قرار می گیرند
 
در راستای سیاست های برنامه ششم توسعه در حوزه سلامت روان، تفاهم نامه همكاری میان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره منعقد شد.
به گزارش «تابناك» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در راستای سیاست های برنامه ششم توسعه در حوزه سلامت روان، تفاهم نامه همكاری معاونت "توسعه مدیریت و منابع"، معاونت "فرهنگی - اجتماعی" وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره منعقد شد.

بر اساس این تفاهم نامه با همكاری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، همه كاركنان وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و جامعه كارگری كشور تحت پوشش برنامه های ارتقای سلامت و بهداشت روان قرار می گیرند.

این تفاهم نامه با هدف بسترسازی و توسعه ارتقا بهداشت روان، بهره مندی جامعه هدف از خدمات مشاوره و بهداشت روان، پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی و غنی سازی اوقات فراغت و افزایش نشاط اجتماعی در جامعه كار و تولید به امضا رسید.

ابراهیم صادقی فر معاون فرهنگی - اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد: وزارت كار براساس اصول قانون اساسی مكلف است برای سلامت همه افراد جامعه برنامه ریزی كند. نتایج بر آمده از پژوهش هایی كه ما در این زمینه انجام دادیم، نشانگر این است بیش از 75 درصد تعیین كننده های سلامت خارج از نظام بهداشت است یعنی عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی 50 درصد تاثیرگذار است، بنابراین قانونگذار تمام جنبه ها را مورد نظر قرار داده تا تمام عوامل تعیین كننده سلامت پیش بینی شود.

معاون فرهنگی - اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی ادامه داد: 270 مجموعه ورزشی از محل ردیف بودجه ای كه قانونگذار پیش بینی كرده راه اندازی شده و 38 پروژه نیز تا پایان دولت افتتاح می شود.

صادقی فر خاطرنشان كرد: بررسی مشكلات سلامت روانی نوع كار نشان داد كه كارگران ماهر و كارگران ساده بیش از دیگر كاركنان مراكز صنعتی و تولیدی درگیر مشكلات سلامت روانی هستند. رتبه بعدی به كاركنان نقلیه اختصاص دارد.

معاون فرهنگی - اجتماعی وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی خاطرنشان كرد: شاغلین مراكز تولیدی و صنعتی كشور به دلیل مشكلات روان شناختی در اولویت دریافت مداخلات و درمان های روانشناختی و روانپزشكی هستند. علاوه بر این، حدود یك چهارم دیگر شاغلین نیز بر اساس مطالعه حاضر جزء افراد پرخطر طبقه بندی می شوند كه نیازمند بهره مندی از خدمات پیشگیرانه و بهداشت روانی هستند.

معاون وزیر كار تصریح كرد: نتایج مطالعات حاكی از آن است كه حداقل در یك دهه گذشته سلامت كارگران در بیماری های غیرواگیر، حوادث شغلی، اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی متاسفانه رو به بهبود نبوده است.

وی افزود: اهمیت پیشگیری و تقدم آن بر درمان بر هیچ فردی پوشیده نیست و متخصصان و عموم مردم بر این امر اتفاق نظر دارند كه پیشگیری بهتر از درمان است و برنامه های پیشگیری باید به گونه ای تهیه شوند كه عوامل حفاظت كننده را تقویت و عوامل خطر را تغییر یا كاهش دهند.

وی تصریح كرد: كارگاه هایی درحال آماده سازی است كه به مسائل روانشناسی می پردازد و خوشبختانه در حوزه سلامت روان جز مجموعه های آغازگر بودیم و قبل از اعلام اخیر وزارت بهداشت درمورد سلامت روان طرح هایی در این زمینه تدوین كردیم.

معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: حدود 15 درصد مردان و 30 درصد زنان در كشور از یكی از اختلالات روانی رنج می برند و متاسفانه در خوشبینانه ترین حالت 33 درصد و در بدبینانه ترین حالت 60 درصد كارگران به یكی از اختلالات روانی مبتلا هستند.
منبع خبر:
تابناک
   تاریخ: ۰۸:۰۰ - ۱۲/۱۱/۱۳۹۹   بازدید: ۱۳۸