دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
پنج شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳

اگر مردم را به عنوان سرمایه اجتماعی در كنارخود نداشته باشیم، سرنوشت محتوم ما شكست است
 
اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی "سلامت و هنر" به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی زنجان و با حضور معان فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت برگزار شد. در این مراسم ضمن تاكید تمامی مسئولان بر اهمیت جایگاه هنر در مسیر فرهنگ سازی در حوزه سلامت بر برگزاری چنین جشنواره هایی جهت اقناع سازی جامعه در ...
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت: اگر مردم را به عنوان سرمایه اجتماعی در كنارخود نداشته باشیم، سرنوشت محتوم ما شكست است
اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی "سلامت و هنر" به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی زنجان و با حضور معان فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت برگزار شد. در این مراسم ضمن تاكید تمامی مسئولان بر اهمیت جایگاه هنر در مسیر فرهنگ سازی در حوزه سلامت بر برگزاری چنین جشنواره هایی جهت اقناع سازی جامعه در مسیر پیشگیری از ابتلا به بیماری كرونا تاكید شد.



به گزارش وبدا، اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی "هنر و سلامت" به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی زنجان و با حضور دكتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت برگزار شد.

در این مراسم كه دكتر حسن زائری لطف مدیر كل فرهنگی وزارت بهداشت، دكتر پرویز قزلباش رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان، دكتر مصطفی محمدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشكی زنجان، حجت السلام بشیر شیرمحمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشكی زنجان و جمعی از مدیران و مسئولان این دانشگاه نیز حضور داشتند، 30 اثر از مجموع 11 هزار اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره هنر و سلامت مورد تقدیر قرار گرفت.

دكتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در این مراسم، ضمن تقدیر از برگزاری جشنواره "سلامت و هنر" در شرایط شیوع كرونا در دانشگاه علوم پزشكی زنجان، عنوان كرد: بیش از یك سال است كه نظام سلامت درگیر مدیریت بیماری كووید 19 است. این بیماری به ما متذكر شد كه برای مدیریت در مسیر مبارزه با بیماری، صرفا مجهز كردن بیمارستان ها كافی نیست. در ابتدای شیوع بیماری در كشور شب ها و روزها با خود فكر می كردیم چگونه باید این بیماری را كنترل كنیم، بیماری كه تمام شرایط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و همه مناسبات در جهان را به هم ریخته بود و در این حالی بود كه ایران در شرایط سخت تحریم نیز قرار داشته و دارد.

لاری اضافه كرد: زمانی كه انسان این وضعیت را مرور می كند حس می كند این اتفاقات شبیه به معجزه است؛ در حالی كه در ابتدا تولید ماسك و تهیه ماسك در كشور یك مشكل بزرگ بود، كار با همت عالی همه دلسوزان به شكلی پیش رفت كه اكنون كارگاه های بسیار تولید ماسك و محلول ضدعفونی در كشور ایجاد شده است. در خصوص كیت های آزمایشگاهی نیز وضعیت به این شكل بود و اكنون ایران نه تنها اقدام به تولید كیت آزمایشگاهی كرده است بلكه جزء نادر كشورهایی است كه در حوزه واكسن نیز در جهان حرفی برای گفتن دارد.

هنر مهمترین ابزار است كه می تواند در حوزه فرهنگ سازی به ما كمك كند

سخنگوی وزارت بهداشت با تاكید بر این نكته كه این بیماری نشان داد اگر مردم را به عنوان سرمایه اجتماعی در كنارخود نداشته باشیم شكست خواهیم خورد، افزود: هنر مهمترین ابزار است كه می تواند در حوزه فرهنگ سازی به ما كمك كند. آن جا كه قصد داریم مردم را حساس كرده و نگرش های مردم را تبدیل به باور و منجربه تغییر رفتار كنیم، این هنر است كه به كمك ما می آید.

معاون وزیر بهداشت با بیان این كه در این پاندمی، پتانسیلی كه در فضای مجازی وجود داشت نیز به خوبی شناخته شد، افزود: ما انتظار داشتیم در مسیر فرهنگ سازی در مبارزه با بیماری كرونا، دیگر هنرمندان اقدام به برگزاری جشنواره های اینچنینی از جمله جشنواره سلامت و هنر كنند، اما دیدیم دانشگاه های علوم پزشكی وزارت بهداشت توانستند بهترین جشنواره های هنری در حوزه سلامت را به زیبایی برگزار كنند كه این مایه مباهات و افتخار است.

وی خاطر نشان كرد: ما از زبان گویا و اعجاز انگیز هنر در مسیر سلامت استفاده كردیم و به واسطه این موفقیت به خانواده نظام سلامت كه سرمایه جدیدی را در این حوزه ایجاد كردند، تبریك می گویم و درود می فرستم به روان پاك و مطهر شهدای مدافع سلامت كه جان خود را در این مسیر گذاشتند، در ورودی سالن اجتماعات تصویر 5 شهید عزیز سلامت زنجان را دیدم كه اگر نبود این جان فشانیها، موفقیت در مسیر مبارزه با این بیماری در كشور به این شكل اتفاق نمی افتاد.

در مسیر عبور از بیماری كرونا باید تمام كشورهای جهان در كنار یكدیگر باشند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان این كه در مسیر عبور از بیماری كرونا باید تمام كشورهای جهان در كنار یكدیگر باشند، بیان داشت: بیماری كرونا نشان داد برای عبور از این بیماری باید تمام كشورهای جهان در كنار هم حركت كنند و به نحوی كه در این جشنواره نیز نگاه جهانی حاكم بوده است. ما به این وسیله جمعی از عزیزان هنری مان را سفیران سلامت خود كردیم، "سفیران هنری سلامت" با استفاده از ابزار هنر كه از دل آن ها بر می آید و با زبان جادویی هنر، تلاش در اقناع مردم در مسیر مبارزه با بیماری كرونا داشته اند و این مهم جای تحسین دارد.

لاری با بیان این كه بنده و تیمم در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از این توانایی حمایت می كنیم، ابراز داشت: در طول یك سال گذشته معاونت فرهنگی و دانشجویی از فعالیت های فرهنگی دست برنداشته است و فضایی پویا را در دانشگاه های علوم پزشكی ایجاد كرده ایم. در این مدت بیش از همه نظام سلامت درگیر بیماری و متحمل رنج بسیاری شدند اما با این وجود می بینیم بانشاط ترین و پویاترین فضا در حوزه دانشگاهی در دانشگاه های علوم پزشكی وزارت بهداشت ایجاد شده است.

در ادامه دكتر پرویز قزلباش رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان ضمن تشكر و تقدیر از حضور دكتر سیما سادات لاری در این دانشگاه برای دومین بار، ابراز داشت: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نگاه بسیار بزرگی دارند به نحوی كه همه دانشگاه های علوم پزشكی را مورد لطف قرار می دهند و ما نیز در دانشگاه علوم پزشكی زنجان در این مدت از حمایت های بی دریغ ایشان استفاده كردیم.

قزلباش در ادامه وجود مسئولان دلسوز را موجب رشد برنامه ها و پیشروی كارها عنوان كرد و گفت: به دلیل ارتباط صمیمی و بدون تكلف و افتادگی خاصی كه در معاون وزیر بهداشت نمودار است به راحتی می توان در خصوص موضوعات مختلف با معاون وزیر بهداشت ارتباط برقرار كرد و از این بابت این نعمت خداوند را شكر گزاریم.

وی به بیماری كرونا اشاره كرد و بیان داشت: از آن هنگام كه بیماری آغاز شد و به سرعت خود را تبدیل به یك پاندمی كرد دانشگاه علوم پزشكی زنجان به مقابله با بیماری پرداخت. یك سال قبل و از تاریخ 11 بهمن ماه برنامه های مبارزه با بیماری در دانشگاه آغاز شد و تا دو ماه قبل هر روز هیأت رییسه دانشگاه اقدام به برگزاری جلسه كرده است.

این مقام مسئول تصریح كرد: زمانی كه یك بیماری كل دنیا را تهدید كرده است علاوه بر تهدیدها، فرصت هایی دارد كه ما باید از آن ها استفاده كنیم، به هر حال ما باید در مورد این بیماری فكر كنیم و آموزش های لازم و پیام های خود را ارایه دهیم تا پیام های خود را به جامعه منتقل كنیم. برای رسیدن به این منظور بحث های مختلی مطرح شد كه یكی این بود كه ما از قالب هنر برای ارسال پیام های خود به مردم در سطوح مختلف استفاده كنیم و بر همین اساس ایده برگزاری جشنواره ای به اسم "سلامت و هنر" شكل گرفت.

اختتامیه پنجمین دوره از جشنواره بین المللی عكس "سلامت روان" نیز بعد از عید نوروز برگزار خواهد شد

رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان با اشاره به سابقه این دانشگاه خوبی در حوزه هنری، گفت: اختتامیه پنجمین دوره از جشنواره بین المللی عكس "سلامت روان" نیز بعد از عید نوروز برگزار خواهد شد به نحوی كه در سال قبل 18 هزار عكس به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد و موجب شد WHO اسپانسری این جشنواره را بر عهده گیرد در ادامه بنا شد آثار این جشنواره توسط سازمان جهانی بهداشت چاپ و كتاب حاوی آثار این جشنواره در اختیار علاقمندان در جهان قرار گیرد.

وی به تلاش دانشجویان و جوانان در دبیرخانه نخستین جشنواره بین المللی "سلامت و هنر" پرداخت و گفت: در شرایط كرونا جوانان فعال در دبیرخانه جشنواره در شرایط سخت شبانه روز فعالیت داشتند به نحوی كه بیش از یك میلیون پیام را به اشكال مختلف از طرف جشنواره به دنیا مخابره كردند و بعد از یك سال بیش از 11 هزار اثر در هفت رشته به دست ما رسید كه در این میان برخی آثار بسیار فاخر هستند.

26 هزار عكس به دبیرخانه جشنواره عكس سلامت روان ارسال شده است

قزلباش یادآور شد: در ششمین دوره از جشنواره عكس سلامت روان بیش از 26 هزار عكس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است كه نشان می دهد مسیر را به درستی طی كرده ایم و كار با نظم و ترتیب در حال پیش رفتن است.

وی به جشنواره سلامت و هنر اشاره كرد و افزود: 11 هزار اثر با حضور بیش از 32 داور از جمله حضور داوران بین المللی از طریق ارتباطات در فضای مجازی، موجب شد كه داوری هایی با كیفیت و بسیار خوبی در جشنواره داشته باشیم.

وی خطاب به معاون وزیر بهداشت تصریح كرد: خوشبختانه امروز به واسطه حمایت های جنابعالی و دیگر دوستان و عزیزان توانستیم روسفید از این آزمایش بیرون بیاییم و شاهد باشیم كه آثار بسیار گران بهایی به لحاظ معنوی و ارزش مالی به دبیرخانه جشنواره ارسال شود. طراحی 11 هزار اثر اگر بنا بود توسط ما در كشور به تنهایی انجام شود میلیاردها تومان هزینه در برداشت، كه به واسطه برگزاری این جشنواره اكنون گنجینه بزرگی از آثار هنری در حوزه سلامت در بخش های "فیلم كوتاه"، عكس، "موشن گرافیگ، "نقاشی در دو بخش بزرگسالان و كودكان"، "تصویرسازی" و "ایده های خلاقانه" ایجاد شده است.

ارسال آثار از 5 قاره جهان به جشنواره سلامت و هنر

رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان با بیان این كه از هر 5 قاره دنیا برای این جشنواره آثاری ارسال شده است، یادآور شد: در این جشنواره از كشورهای آفریقایی، آسیایی، امریكا و ...اثر دریافت كرده ایم و اكنون می دانیم در كشورهای مختلف در خصوص بیماری كرونا دیدگاه برخی اهالی هنر به چه شكل است. طی این یك سال بیش از 20 هزار نفر ساعت برای این جشنواره وقت گذاشته اند كه از همه این عزیزان كمال تشكر را داریم.

این مقام مسئول به فعالیت نهادهای دانشجویی در طول یك سال گذشته اشاره كرد و گفت: در طی این مدت حوزه فرهنگی و دانشجویی بسیار فعال بوده اند به نحوی كه دانشجویان در امور خیریه، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی و كانون های فرهنگی فعالیت های تاثیر گذاری را داشته اند. برگزاری جشنواره های ماسك و جشنواره "ترنم سلامت" كه از دید مردم به حوزه سلامت پرداخته نیز در این مدت انجام شده است.

وی با بیان این كه آن چه كه ما را قطعا كمك خواهد كرد و حضور شما به عنوان معاون فرهنگی و دانشجوی وزارت بهداشت موئید بر این امر است، وجود نگاه فرهنگی در دانشگاه ها به خصوص دانشگاه های علوم پزشكی است، بیان داشت: این نوع نگاه به ما بسیار كمك كرده است كه با رویكرد فرهنگی به موضوعات مختلف نگاه كنیم و به لطف خدا اكنون دیدگاه فرهنگی و هنری برجسته در میان اعضای هیأت رییسه دانشگاه وجود دارد كه به ما در این مسیر بسیار كمك می كند.

افتتاح استودیو سلامت در دانشگاه علوم پزشكی زنجان

رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان از تشكیل "استودیو سلامت" در استان زنجان با پشتوانه به دیدگاه فرهنگی خبر داد و افزود: این استودیو از اسفندماه 99 تشكیل شده است و تا كنون بیش از 200 برنامه زنده را در ارتباط مستقیم با صدا و سیما اجرایی كرده است. امروز نیز شاهد افتتاح "استودیو سلامت" در دانشگاه علوم پزشكی زنجان هستیم كه البته باید تجهیز شود. این استودیو امكانات و نیروهای فرهنگی روابط عمومی را در اختیار و دارای سالن های اصلی و كنفرانس است. به واقع این استودیو دارای 3 جایگاه مجزا و اختصاصی است و از طریق فیبر نوری با صداوسیما در ارتباط قوی است.

قزلباش در پایان گفت: امیدواریم با محوریت حوزه و فرهنگی و دانشجویی بتوانیم جشنواره سلامت و هنر را حفظ كنیم و گمان می كنیم تیم این جشنواره تیم با مهارت و خاصی است و می تواند مكمل دیگر جشنواره ها نیز باشد. این امید را داریم كه این جشنواره در آینده بتواند در سطح دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.

در ادامه حجت الاسلام شیر محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی زنجان، بیان داشت: خداوند را شاكریم كه توفیق درك هنر وهنرمندی را به مجموعه ما عنایت داشت و تشكر می كنم از همه عزیزانی كه در ایام كرونا حضور دلسوزانه و مهربانانه داشتند و بر خود لازم می دانم كه تشكر ویژه داشته باشم از عزیزان دانشگاهی و فرا دانشگاهی در برگزاری جشنواره سلامت و هنر.

بزرگترین حسن دانشگاه علوم پزشكی زنجان وجود همدلی میان مسئولان دانشگاه و دانشجویان با یكدیگر است

وی با بیان این كه هملی راز موفقیت در دانشگاه علوم پزشكی زنجان است، ابراز داشت: انصافا در دانشگاه های علوم پزشكی كشور این اندازه همدلی كه در میان نهادهای دانشجویی و مسئولان دانشگاه علوم پزشكی زنجان وجود دارد بی نظیر است و بزرگترین حسن این دانشگاه وجود همدلی میان مسئولان دانشگاه و دانشجویان با یكدیگر است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی زنجان به آیه 24 سوره حشر اشاره كرد و گفت: خداوند در این آیه كه آیه سلوكی بوده و در مسیر توحیدیه است خود را این گونه معرفی می كند"هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ ۖ لَهُ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَیٰ ۚ یُسَبِّحُ لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْحَكِیمُ" به این معنا كه اوست خدای آفریننده عالم امكان و پدید آرنده جهان و جهانیان، نگارنده صورت خلقان، او را نامهای نیكو بسیار است، آنچه در آسمان ها و زمین است همه به تسبیح و ستایش او مشغولند و اوست یكتا خدای مقتدر حكیم.

حجت الاسلام شیر محمدی یادآور شد: در این آیه خداوند بعد از "هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ" به هنر خود اشاره می كند كه چگونه به زیبایی اقدام به تراشیدن موجودات جهان هستی كرده است، این زیبایی در كل آفرینش كاملا مشهود است. بنابراین هنر تلاش دارد نادیدنی ها را و به نوعی محبت را دیدنی كند بر این اساس می توان گفت عرصه سلامت چیزی نیست مگر برگرفته از حوزه هنری.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی زنجان ضمن تقدیر از تلاش های معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، خطاب به معاون وزیر بهداشت عنوان كرد: من جا دارد از دكتر نمكی تشكر كنم به دلیل انتخاب شما در چنین جایگاهی و دلسوزی شما كه در این مسیر بسیار كمك كننده است. من در خدمت افراد برجسته عرفانی و مكاتب اخلافی بوده ام و به وضوح می بینم حضور شما در دانشگاه های مختلف از جمله زنجان مایه بركت بوده است.

شركت 50 كشور جهان در جشنواره "مهدویت"

وی اضافه كرد: ما در دانشگاه علوم پزشكی زنجان جشنواره های بزرگی مانند جشنواره "مهدویت" را داشتیم كه تمامی ارگان های ما از مساجد تا ارگان های نظامی و غیر نظامی در این جشنواره حضور و كار را به شكلی پیش بردند كه به مدت 3 ماه فضای استان معنوی شد، در این جشنواره 50 كشور از جهان شركت كردند و از 35 كشور در زنجان مهمان خارجی داشتیم.

شیرمحمدی در پایان با اشاره به موفقیت های حاصله در برگزاری جشنواره های مختلف و در مسیر كنترل بیماری كرونا، بیان داشت: وجود قدرت فكر، همدلی میان مسئولان و دانشجویان و مدیریت بسیار خوب مالی سه علت مهم در مسیر افتخاراتی است كه دانشگاه علوم پزشكی زنجان كسب كرده است.

رونمایی از جلد كتاب "نخستین جشنواره بین المللی سلامت و هنر"

در ادامه این مراسم با حضور معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت رونمایی از جلد كتاب "نخستین جشنواره بین المللی سلامت و هنر" انجام شد. بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره بنا است قریب به 500 اثر از بهترین آثار دریافتی جشنواره سلامت و هنر در قاب كتابی تدوین و در اختیار تمامی هنرمندان و هنرجویان فعال در حوزه سلامت قرار بگیرد.

رونمایی از "مدال سلامت و هنر "

در ادامه رونمایی از "مدال سلامت و هنر " نیز با حضور معاون وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشكی زنجان انجام شد. این مدال در دومین دوره از جشنواره بین المللی سلامت و هنر به برگزیدگان نهایی ارایه خواهد شد.

تقدیر از 30 برگزیده نهایی 7 بخش "نخستین جشنواره بین المللی سلامت و هنر"

تقدیر از 30 برگزیده نهایی از مجموع 11 هزار اثر رسیده به دبیرخانه نخستین جشنواره بین المللی "سلامت و هنر" آخرین بخش از این مراسم بود كه 17 برگزیده به نمایندگی از دیگر برگزیدگان در این بخش مورد تقدیر قرار گرفتند.

عكس یادگاری خاتمه دهنده مراسم اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی سلامت و هنر بود.

در ادامه وزیر بهداشت بخش های مختلف استودیو سلامت را افتتاح و به بازدید از باشگاه فرهنگی دانشگاه علوم پزشكی زنجان پرداخت و در حاشیه این بازدید قرارداد ساخت خوابگاه دانشجویی 600 نفره دانشگاه علوم پزشكی زنجان نیز به امضای طرفین رسید.

پایان بخش سفر معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دیدا با آیت الله علی خاتمی نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان بود. در این دیدار آیت الله خاتمی بر اهمیت مراقبت مردم از ابتلا به بیماری كرونا تاكید كرد و سخنگوی وزارت بهداشت نیز از همراهی خالصانه و معنوی ایشان در مسیر مبارزه با بیماری كرونا تشكر و تقدیر كرد.
منبع خبر:
وب دا
   تاریخ: ۰۹:۲۰ - ۲۷/۱۲/۱۳۹۹   بازدید: ۲۱۵