دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳

وضعیت خدمات پایگاه های اجتماعی در استان مركزی چگونه است؟
 
گروه استان ها-9 پایگاه اجتماعی در سطح استان مركزی فعالیت می كنند كه نقش مهمی در احصاء مشكلات مناطق حاشیه ای و رفع مشكلات آنها دارند.
وضعیت خدمات پایگاه های اجتماعی در استان مركزی چگونه است؟
گروه استان ها-9 پایگاه اجتماعی در سطح استان مركزی فعالیت می كنند كه نقش مهمی در احصاء مشكلات مناطق حاشیه ای و رفع مشكلات آنها دارند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراك ، این روزها به سبب شیوع بیماری كرونا و افزایش آمار مبتلایان به این ویروس همه تمركز كشور بر كنترل این بیماری و مشكلات مربوط به این حوزه است و شاید می توان گفت توجه كمتری به مناطق آسیب پذیر و حاشیه شهرها می شود.

هرچند كه گروه های جهادی در این روزها وارد میدان شده اند و با تهیه بسته های معیشتی و توزیع آنها در این مناطق در قالب كمك مومنانه قدم بزرگی برای مردم این مناطق برمی دارند، اما علاوه بر این اقدامات مردم این مناطق با مشكلاتی از جمله اعتیاد، درگیری و مشاجرات خانوادگی، طلاق، خشونت خانگی و سایر موارد رو به رو هستند.

رسالت پایگاه های اجتماعی كمك به افراد نیازمند در هر محله است و با هدف كاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی برپا شدند به طوری كه در واقع پایگاه ها برای برطرف شدن مشكلات مردم این مناطق قدم برمی دارند و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمی كنند.

مسجد قلب تپنده هر محله ای است و امام محله نقش مهمی در انجام فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در هر محله دارد. بنابراین باید با شناسایی ظرفیت ها و مشكلات محله و ایجاد انسجام و هماهنگی در برنامه ها در راستای برطرف شدن آنها گام بردارد.

حجت الاسلام مهدی عباسی، 6 مهر 99 در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به فعالیت های اجتماعی سازمان تبلیغات اسلامی استان مركزی اظهار داشت: در اراك و ساوه 9 محله را به عنوان پایگاه اجتماعی مشخص و سعی كردیم در این مناطق از نیروهای ویژه تری استفاده كنیم و خدمات فرهنگی بیشتری ارائه دهیم، با نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و كمیته امداد و سپاه پاسداران هماهنگ شد كه در كنار خدمات فرهنگی خدمات حمایتی نیز وجود داشته باشد تا سبب شود این محله ها از آسیب ها و مشكلاتی كه با آن ها دست و پنجه نرم می كنند خارج شوند.

وی افزود: براساس بازدیدهایی كه از پایگاه های اجتماعی انجام شد، فعالیت های بسیار خوبی در پایگاه های اجتماعی ارائه می شود و خرسند هستیم كه حضور نوجوانان و جوانان در این پایگاه ها به شدت پررنگ است و آمادگی گسترش پایگاه های اجتماعی را به مناطق دیگر و سایر شهرها داریم اما نیازمند حمایت استانداری و استاندار هستیم.

مدیركل تبلیغات اسلامی درباره مشاركت مردم در امر تبلیغ گفت: مشاركت مردم در امر تبلیغ دارای دو بعد است، بُعد اول شامل كسانی می شود كه مستقیماً با سازمان تبلیغات مشاركت می كنند كه شامل جامعه روحانیت و جامعه هیئت ها و جامعه قرآنی ها می شود و در بعد دوم با عموم مردم كه دارای جنس های مختلف و سن های متفاوت و تحصیلات متنوع هستند روبه رو هستیم.

امیر طاهری، مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به فعالیت پایگاه های اجتماعی استان گفت: بیشتر مساجد در حوزه اقامه نماز و فعالیت های مذهبی تمركز دارند و بعضی از مساجد علاوه بر این اقدامات در حوزه فعالیت های اجتماعی هم اقدام می كنند به طوری كه با ایجاد صندوق قرض الحسنه به اهالی مسجد كمك می كنند.

وی افزود: علاوه بر مساجد ذكرشده گروه دیگری از مساجد علاوه بر اینكه فعالیت ها و خدمات اجتماعی به محله ارائه می دهند، با احصا مشكلات و با همكاری مردم به دنبال برطرف كردن آنها هستند كه پایگاه های اجتماعی در این حوزه فعالیت می كنند.

طاهری ادامه داد: پایگاه های اجتماعی مساجد مشكلات محله را شناسایی و با اولویت بندی و همكاری مردم در راستای رفع آنها فعالیت می كنند كه در مناطق حاشیه شهر مستقر هستند.

مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی تصریح كرد: در ابتدا شورای محله تشكیل و از ظرفیت های هر محله برای رفع مشكلات استفاده می شود.

9 پایگاه اجتماعی در سطح استان مركزی فعالیت می كنند

طاهری عنوان كرد: 9 پایگاه اجتماعی در سطح استان فعالیت می كنند، 5 پایگاه در شهرستان ساوه و 4 پایگاه در اراك است كه به خدمات اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و خدمات ویژه مربوط به بیماری كرونا می پردازند.

وی بیان كرد: در این پایگاه ها، فعالیت های اجتماعی ترك اعتیاد، حمایت از زنان بدسرپرست یا سرپرست خانوار، صلح و سازش در محله، میانجی گری در طلاق، مشاوره دادن یا معرفی به مشاور و سایر موارد انجام می شود همچنین برطرف كردن مسائل اقتصادی و توجه به آن موضوع مهمی در مناطق حاشیه است كه پایگاه های اجتماعی در این زمینه هم فعالیت می كنند.

مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی خاطرنشان كرد: در پایگاه های اجتماعی روحانی نقش مهم و ویژه ای دارد به طوری كه در مناطق حاشیه آسیب های اجتماعی دیده می شود كه روحانی با میانجی گری و صلح و سازش نقش مهمی ایفا می كند.

طاهری ادامه داد: مسجد علی ابن ابیطالب(ع) در منطقه كوی امام علی(ع) در سال گذشته در زمینه كرونا 7 هزار پرس غذای گرم، 2 هزار بسته معیشتی، 5 هزار بسته نان، 300 بسته گوشت گرم، 500 بسته مرغ منجمد، 30 چادر مشكی توزیع كردند.

وی با اشاره به خدمات فرهنگی پایگاه اجتماعی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) گفت: راه اندازی هیئت نوجوانان و جوانان، برگزاری برنامه های فرهنگی قرائت قرآن، احكام، مراسم یادواره شهدا و شهدای مدافع حرم و سایر موارد از جمله فعالیت های این پایگاه اجتماعی است.

مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی افزود: با تلاش های این پایگاه اجتماعی 5 مورد اعتیاد ترك داده شد و با تعاملات مسجد توسط روحانی و خیران تعدادی از جوانان معرفی به كار شدند و از 15 مورد طلاق جلوگیری، 30 مورد منجر به ازدواج، 40 مورد مشاوره و 30 مورد معرفی به مشاور داده شد.

طاهری بیان كرد: با توجه به شیوع بیماری كرونا و تعطیلی مدارس، دانشگاه ها، برخی مشاغل و دوركاری ها درگیری های خانوادگی، افسردگی، مشاجرات در بین خانواده ها بیشتر دیده می شود بنابراین در یكی از پایگاه های اجتماعی مساجد روحانی كارگروه پیشگیری از اختلافات خانوادگی را راه اندازی كرد.

وی با اشاره به اینكه این كار به معاونت فرهنگی اجتماعی استانداری اعلام شد كه مورد استقبال قرار گرفت، گفت: در این كارگروه معتمدان محله، روحانی، كارشناس ارشد حقوق و غیره حضور دارند و با همكاری یكدیگر در زمینه برطرف شدن مشكلات تلاش می كنند كه این اقدام نتیجه خوبی داشت.

مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی خاطرنشان كرد: یكی از مشكلات جدی تعطیلی مساجد است زیرا مساجد كمتر از سایر اماكن در زمینه شیوع بیماری كرونا نقش دارند و اگر مردم مساجد را از دست دهند معضل اجتماعی ایجاد می شود.

امام جمعه همدان: خدمت به انقلاب "تعطیلی" ندارد/ لزوم ورود نیروهای انقلابی به عرصه خدمات اجتماعی
فرمانده سپاه مازندران: قرارگاه خدمات اجتماعی در استان تشكیل می شود
اوقاف 4 میلیارد تومان در ارائه خدمات اجتماعی كردستان هزینه كرد؛ توزیع 20 هزار بسته معیشتی
فعالیت پایگاه های اجتماعی در طرح مهراوه محله همدل و پویش زنجیره تواصی

طاهری ادامه داد: با توجه به شرایط حاكم بر جامعه به سبب شیوع بیماری كرونا فعالیت های فرهنگی پایگاه های اجتماعی در فضای مجازی انجام می شود به طوری كه در طرح مهراوه محله همدل و پویش زنجیره تواصی پایگاه های اجتماعی بیشترین حضور را دارند.

وی عنوان كرد: در زمینه افزایش تعداد پایگاه های اجتماعی همه مساجد باید پایگاه شوند و مسئولان در زمینه رفع مشكلات مردم به ویژه مناطق آسیب پذیر و حاشیه شهر باید تلاش كنند.

مدیر پایگاه های اجتماعی استان مركزی با اشاره به اینكه 18 امام محله در استان مركزی فعالیت می كنند، گفت: طرح امام محله یكی از طرح هایی است كه پایگاه های اجتماعی در این زمینه هم فعالیت می كنند به طوری كه در این طرح امام محله باید خدمتگزار همه محله باشد.

طاهری افزود: پایگاه های اجتماعی توافق نامه ای بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت كشور بود تا اقدامات در مناطق حاشیه شهرها و آسیب پذیر متمركز شود و برای افزایش تعداد پایگاه ها باید مسئولان همكاری بیشتری داشته باشند.

یكی از شهروندان اراكی در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: مناطق حاشیه شهر به سبب وجود مشكلات اقتصادی و معیشتی، آسیب های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد و سایر موارد باید مورد توجه مسئولان باشند و برای كاهش این آسیب ها باید برنامه داشته باشند.

وی افزود: مساجد به عنوان پایگاه مذهبی و اجتماعی در هر منطقه نقش مهمی دارند بنابراین فعالیت پایگاه های اجتماعی مساجد در زمینه برطرف شدن مشكلات مناطق حاشیه شهر اقدام مناسبی است كه باید با برنامه و همكاری مسئولان انجام شود.

این شهروند اراكی ادامه داد: فعالیت پایگاه های اجتماعی نباید تنها برای انجام یك كار اداری باشد بلكه مردم این مناطق نیازمند كمك مسئولان هستند و همه دستگاه ها و نهادها باید با تمام توان وارد میدان شوند و اقدامات تنها در حد حرف نباشد بلكه باید به آنها عمل شود.

به گزارش تسنیم، مردم مناطق آسیب پذیر و حاشیه شهر مشكلات بسیاری در حوزه طلاق، اعتیاد به مواد مخدر، بیكاری، مشكلات اقتصادی و معیشتی به ویژه در این روزهای سخت شیوع بیماری كرونا و غیره دارند به همین سبب نیازمند حمایت مسئولان و دستگاه ها هستند بنابراین باید دید مسئولان چه میزان برای رفع مشكلات مردم این مناطق قدم برمی دارند.
منبع خبر:
تسنیم
   تاریخ: ۱۶:۲۸ - ۰۶/۰۲/۱۴۰۰   بازدید: ۱۸۸