دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

صبح زود بیدار شوید تا افسردگی نگیرید!
 
فقط یك ساعت زودتر از خواب بیدار شدن می تواند خطر ابتلا به افسردگی شدید را در افراد 23 درصد كاهش دهد، این یك مطالعه گسترده ژنتیكی جدید است كه در مجله JAMA Psychiatry منتشر شده  است. تهران &– اقتصادبرتر – 10 خرداد 1400 به گزارش #اقتصادبرتر به نقل از بهداشت نیوز، مطالعه 840،000 نفر (...)
به گزارش #اقتصادبرتر به نقل از بهداشت نیوز، مطالعه 840،000 نفر توسط محققان دانشگاه كلرادو بولدر و مؤسسه Broad MIT و هاروارد، نشان دهنده قوی ترین شواهدی است كه نشان می دهد نسخه كرونوتیپ (تمایل فرد به خواب در یك زمان مشخص) بر خطر افسردگی تأثیر می گذارد. همچنین در میان اولین مطالعاتی است كه تعیین می كند چه مقدار یا كمی تغییر برای تأثیر بر سلامت روان لازم است. با ظهور افراد پس از همه گیری از كار و تحصیل در مدرسه از راه دور (روندی كه بسیاری را به سمت برنامه خواب بعدی سوق داده است) یافته ها پیامدهای مهمی دارند. ما مدتی است می دانیم كه بین زمان خواب و خلق و خوی رابطه وجود دارد، اما سوالی كه اغلب از پزشكان بالینی می شنویم این است: چقدر زودتر نیاز به جابجایی مردم برای دیدن یك فایده داریم؟

محققان دریافتند كه حتی یك ساعت زودتر خوابیدن نیز با كمتر شدن خطر افسردگی به میزان قابل توجهی ارتباط دارد. مطالعات مشاهده ای قبلی نشان داده است كه جغدها شب بدون توجه به مدت خواب آنها دو برابر بیشتر از افراد بیدار زودرس دچار افسردگی می شوند. اما از آنجا كه اختلالات خلقی خود می توانند الگوی خواب را مختل كنند ، محققان در رمزگشایی از علت ایجاد این اختلالات دچار مشكل شده اند. سایر مطالعات دارای اندازه نمونه كوچكی بوده اند و از یك زمان به پرسشنامه ها متكی بوده اند یا عوامل محیطی را كه می توانند هم بر روی زمان خواب و هم بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارند، در نظر نگرفته اند كه نتایج بالقوه گیج كننده ای دارند.

برای درك دقیق تر اینكه آیا تغییر زمان خواب زودتر واقعاً محافظتی است و چه میزان شیفت لازم است، نویسنده ارشد Iyas Daghlas به داده های شركت آزمایش DNA 23 و Me و پایگاه داده پزشكی پزشكی Biobank UK متوسل شد. داگلاس سپس از روشی به نام "تصادفی سازی مندلی" استفاده كرد كه برای كمك به رمزگشایی علت و معلول از ارتباطات ژنتیكی استفاده می كند. داگلاس، فارغ التحصیل از دانشكده پزشكی هاروارد گفت: ژنتیك ما از بدو تولد تنظیم شده است، بنابراین برخی از سوگیری ها كه بر انواع دیگر تحقیقات اپیدمیولوژیك تأثیر می گذارد، تأثیری بر مطالعات ژنتیكی ندارد. بیش از 340 نوع ژنتیكی متداول از جمله انواع به اصطلاح "ژن ساعت" PER2 شناخته شده است كه روی تقویم شخصی افراد تأثیر می گذارد و ژنتیك در مجموع 12-42 درصد از اولویت های زمان خواب ما را توضیح می دهد.

محققان داده های ژنتیكی شناخته شده در مورد این گونه ها را از 850،000 نفر ارزیابی كردند از جمله داده های 85،000 نفر كه به مدت هفت روز ردیاب خواب پوشیدنی پوشیده بودند و 250،000 نفر كه پرسشنامه های ترجیح خواب را پر كرده بودند. این به آنها یك تصویر دقیق تر از ساعت می دهد كه چگونه انواع ژن ها را در هنگام خواب و بیدار شدن تحت تأثیر قرار می دهیم. در بزرگترین این نمونه ها حدود یك سوم افراد مورد بررسی خود را به عنوان لارك صبح معرفی می كنند، 9 درصد جغد شب و بقیه در وسط قرار دارند. به طور كلی، متوسط ​​میانه خواب 3 صبح بود، یعنی آنها ساعت 11 شب به رختخواب می روند و ساعت 6 صبح بلند می شوند. با در دست داشتن این اطلاعات، محققان به نمونه متفاوتی روی آوردند كه شامل اطلاعات ژنتیكی همراه با سوابق پزشكی و تجویز شده توسط پزشك ناشناس و نظرسنجی در مورد تشخیص اختلال افسردگی اساسی بود.

آنها با استفاده از تكنیك های آماری جدید سؤال كردند: آیا كسانی كه دارای انواع ژنتیكی هستند و آنها را مستعد ابتلابه زودرس می كنند، خطر ابتلا به افسردگی كمتری دارند؟ پاسخ مثبت است. هر ساعت میانی خواب یك ساعت زودتر (نیمه راه بین زمان خواب و زمان بیدار شدن) با 23 درصد كاهش خطر ابتلا به اختلال افسردگی اساسی مطابقت دارد. به عبارت دیگر اگر كسی كه به طور معمول ساعت 1 صبح به رختخواب می رود ، به جای آن نیمه شب بخوابد و مدت مشابهی را بخوابد ، می تواند خطر را 23 درصد كاهش دهد. اگر آنها ساعت 11 شب بخوابند، می توانند حدود 40 درصد آن را كاهش دهند. از این مطالعه مشخص نیست كه آیا كسانی كه در حال طغیان هستند می توانند از زودتر برخاستن نیز بهره مند شوند. اما برای كسانی كه در محدوده متوسط ​​یا شب قرار دارند، تغییر مكان به خواب زودتر احتمالاً مفید خواهد بود.

برخی تحقیقات نشان می دهد كه قرار گرفتن در معرض نور بیشتر در طول روز كه افراد زودهنگام تمایل به دریافت آن دارند ، منجر به انبوهی از تأثیرات هورمونی می شود كه می تواند بر روحیه تأثیر بگذارد. برخی دیگر خاطرنشان می كنند كه داشتن یك ساعت بیولوژیكی یا ریتم شبانه روزی ، روندی متفاوت از اكثر مردم می تواند به خودی خود ناامیدكننده باشد. ما در جامعه ای زندگی می كنیم كه برای افراد صبحگاهی طراحی شده است و افراد عصر اغلب احساس می كنند كه در یك معاشرت هستند. برای كسانی كه می خواهند خود را به یك برنامه خواب زودتر تغییر دهند "وتر" این توصیه را ارائه می دهد: روزهای خود را روشن و شب های خود را تاریك نگه دارید. قهوه صبحانه خود را در ایوان بنوشید. اگر می توانید پیاده روی كنید یا دوچرخه سوار شوید تا به محل كار خود بروید و عصرها آن وسایل الكترونیكی را كم نور كنید.
   تاریخ: ۰۹:۲۵ - ۱۰/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۱۸۰