دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

بهزیستی برای پیشگیری از معلولیت ها چه برنامه هایی دارد؟
 
صفاری فرد گفت: موسسات و افراد حقیقی كه در تهیه دستگاه غربالگری و كمك هزینه ها با ما همكاری كنند مورد حمایت سازمان بهزیستی قرار می گیرند.


افروز صفاری فرد معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی كشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شناسایی عواملی كه منجر به معلولیت فرد می شوند، اظهار كرد: آگاه سازی افراد جامعه نسبت به عوامل ایجاد معلولیت و شناسایی بهنگام اختلالاتی كه منجر به معلولیت می شوند، از جمله اقدامات سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از معلولیت هستند.

وی با تأكید بر ضرورت آگاه سازی اقشار مختلف جامعه به منظور پیشگیری از بروز انواع معلولیت ها گفت: اقداماتی درخصوص معلولیت های بینایی، شنوایی، جسمانی و اعصاب و روان به منظور آگاه سازی دانش آموزان پایه دهم و یازدهم در سطوح دبیرستان انجام شده است.

معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی كشور درباره غربالگری بینایی و شنوایی گفت: غربالگری بینایی مربوط به اختلالات بینایی و تنبلی چشم است كه این كار از سال 1374 برای سنین 3 تا 6 سال انجام می شود، به طوری كه با توجه به طلایی بودن سن كودكان در این مقطع، اختلالات بینایی شناسایی می شوند و می توان با مداخلات بهنگام از بروز معلولیت در افراد جلوگیری كرد.

صفاری فرد ادامه داد: در این وضعیت افراد جهت تشخیص كامل تر و دقیق تر ابتدا به اپتومتریست (بینایی سنج) و در صورت نیاز به چشم پزشك ارجاع داده می شوند. گاهی جراحی های چشم و گاهی هم مداخلات به وسیله تجویز عینك انجام می شود و كمك هزینه این خدمات را سازمان بهزیستی به افراد نیازمند پرداخت می كند.

وی درباره غربالگری شنوایی كه مربوط به اختلالات شنوایی است گفت: این طرح برای نوزادان انجام می شود كه این كار در 2-3 سال گذشته برای كودكان 3 تا 5 سال انجام می شد.

معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی كشور تصریح كرد: موسسات و افراد حقیقی كه در زمینه تهیه دستگاه غربالگری و كمك هزینه ها قصد همكاری با ما را دارند، مورد حمایت سازمان بهزیستی قرار می گیرند و این دستگاه ها عمدتا در زایشگاه ها مستقر می شوند و یا به صورت سیار در بین بیمارستان های مختلف به صورت چرخشی كار می كنند.

صفاری فرد افزود: نوزادانی كه در زایشگاه ها به دنیا می آیند، همان جا مورد غربال قرار می گیرند و تست ABR و OAE بر روی آن ها انجام شده و در صورت شناسایی اختلال به پزشك ارجاع شده و در نهایت مداخلاتی شامل كاشت حلزون و تجویز سمعك برای آن ها انجام می شود، البته افراد نیازمند برای انجام این كارها بر روی نوزادان خود می توانند از كمك هزینه های در نظر گرفته شده برای این كار استفاده كنند.

معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی كشور افزود: طرح غربالگری بینایی و شنوایی بسیار موفقیت آمیز بوده است، به طوری كه در منطقه آسیا به عنوان بهترین عملكرد شناسایی شده است.

صفاری فرد تصریح كرد: در 3 سال گذشته برنامه غربالگری كودكان 3 تا 5 سال در دست انجام بود، اما در سال 99 به دلیل اینكه پایگاه های ما از جمله مهد های كودك به دلیل كرونا تعطیل شدند، این فعالیت در این سال انجام نشد، اما كار غربالگری كودكان در سال 1400 با رعایت دستورالعمل های بهداشتی ابلاغ شده مجددا از سرگرفته شد.

بیشتر بخوانید

- شایع ترین معلولیتی كه كودكان با آن متولد می شوند چیست؟
- غربال گری بینایی كودكان همچنان در بهزیستی انجام می شود
   تاریخ: ۰۶:۱۸ - ۲۹/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۱۸۵