دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

ساختمان های دولتی برای معلولان مناسب سازی نیست
 
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، با وجود تصریح قانونی هنوز امر مناسب سازی به صورت كامل در كشور محقق نشده و معلولان بسیاری برای تردد در شهرها حتی كلانشهرها با مشكلات فراوانی مواجهند.

براساس  آمارهای اعلام شده حدود 10 تا 11 میلیون معلول در سطح كشور وجود دارد. یكی از شاخصه های سنجش عدالت در مدیریت شهری مناسب سازی و استانداردسازی فضاهای شهری برای استفاده عموم مردم از این فضاها است.

این مسئله زمانی اهمیت پیدا می كند كه بدانیم امروز معلولان بسیاری امكان تردد در فضاهای عمومی شهرها به واسطه مناسب نبودن معابر شهری را ندارند و عملا نمی توانند از این حق بدیهی و قانونی خود استفاده كنند. البته مناسب سازی معابر شهری صرفا به منظور استفاده معلولان نیست بلكه امروز سالخوردگان بسیاری در كشور زندگی می كنند كه می توانند به واسطه این مناسب سازی معابر به راحتی و بدون كمك دیگران در شهرها تردد كنند.

محسن صادقیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در این خصوص از تدوین پیش نویس برنامه راهبردی استان برای مناسب سازی شهری خبر داد و اظهار كرد: نقطه عطف برنامه های شهر یزد، برگزاری جشنواره معلولان بود كه این برنامه امروزه در قالب طرح هفت خوان ادامه پیدا كرده و خواستار تداوم آن هستیم.

وی افزود: گرچه شهرداری ها محور مناسب سازی محیط شهری هستند، باید نگاه ویژه ای برای ایجاد كمیته مناسب سازی در شورای شهر ایجاد شود و برای پیشبرد امور نیاز به كمك دستگاه های مختلف است.

معاون استاندار یزد، با اشاره به اهتمام شهرداری یزد برای مناسب سازی مسیر پرتردد اذعان كرد كه طرح هفت خوان به نام معلولان و به كام تمامی مردم شهر بوده  است.

صادقیان همچنین  اظهار امیدواری كرد كه بتوان با كمك و هم افزایی دستگاه های مختلف همچنین حمایت ستاد ملی مناسب سازی، شهر مناسب و در دسترس برای همه مردم به ویژه معلولان در یزد ایجاد شود.

معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد با بیان این كه یزد در زمینه مناسب سازی ادارات دارای رتبه سوم كشور است، اعلام كرد: تاكنون 60 درصد ادارات استان برای تردد معلولان مناسب سازی شده است.

وی مناسب سازی محیط شهری را نیاز جمعیتی بالغ بر 25 درصد شهروندان برشمرد و بر لزوم توجه به این نیاز در طرح های شهرسازی تاكید كرد.

 اجرای طرح های مناسب سازی را دفاع از حقوق معلولان خواند و اظهار كرد: شرایط محیط زندگی باید به گونه ای باشد كه یك فرد دارای معلولیت به تنهایی بتواند به صورت مستقل و شرافتمندانه و با عزت زندگی و در امور جامعه مشاركت كند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد ادامه داد: استان یزد در زمینه مناسب سازی ادارات، دارای رتبه سوم كشور است و 60 درصد ادارات استان یزد برای تردد معلولان مناسب سازی شده ولی امیدواریم با همكاری و هم افزایی دستگاه های مختلف، شاهد تحقق 100 درصدی مناسب سازی ادارات استان باشیم.

رئیس جامع معلولان نیز اظهار كرد: مناسب سازی فضای شهری و اماكن عمومی معابر برای شهروندان با هر درجه از ناتوانی باید در باور مسئولان نهادینه و فرهنگ رایج شهرسازی شود.

وی نهادینه سازی این فرهنگ را با ترسیم چشم اندازهای چند ساله ممكن دانست و عزم جدی مسئولان و متولیان امور شهری را در دستیابی به این اهداف خواستار شد.

وی تصریح كرد: توجه به مناسب سازی و مهیا كردن همه امكانات برای شهروندان می تواند شهر یزد را به شاخص های توسعه پایدار نزدیك كند، زیرا شهری به توسعه پایدار رسیده است كه همه شهروندان در آن از احساس امنیت، آرامش و بهره مندی مساوی از امكانات برخوردار باشند.

شاید بتوان با ایجاد طرحی توسط شورای شهر یزد كه در ان مسئولان یا مدیران سازمان ها یا ادارات با اجرای روندی كه در ان خودشان بصورت دوره ائی بر روی صندلی چرخدار نشسته و یك سازمان را از بالا تا پایین طی كنند دغدغه ائی برای پیگیری و تداوم عملكرد های مثبت  در جهت مناسب سازی باشد.

انتهای پیام/ن
منبع خبر:
خبرگزاری فارس
   تاریخ: ۱۴:۳۱ - ۳۰/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۱۷۱