دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

افزایش مشكلات اسكلتی-عضلانی و حركتی در پاندمی كرونا/فیزیوتراپی به كمك بیماران می آید
 
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش مشكلات اسكلتی-عضلانی و حركتی در دوران پاندمی كرونا هشدار داد.

فیزیوتراپیست احمد موذن زاده رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران با اعلام این خبر گفت: زندگی شهرنشینی، چاقی، كم تحركی باعث افزایش تعداد بیمارانی كه مشكلات اسكلتی -عضلانی و حركتی دارند طی سال های اخیر بوده، اما در یكسال و نیم گذشته به واسطه پاندمی كووید 19 مشكلات بیشتری برای مردم ایجاد كرده است.

وی گفت: این مشكلات پس از مرحله حاد بیماری و خصوصا مشكلات تنفسی عمدتا ناشی از كم شدن فعالیت فیزیكی، ضعف عضلانی و در منزل ماندن افراد است كه همین مسئله باعث چاقی، بی تحركی و كاهش توان فیزیكی در این افراد شده است.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران عنوان كرد: دور كاری، دور ماندن از محیط های اجتماعی، كلاس های مجازی و پرخوری همه ی این ها باعث فقدان فعالیت فیزیكی روزمره و ضعف حركتی، افزایش وزن و بروز عوارضی، چون پوكی استخوان، چاقی، فشارخون و دیابت حتی برای جوانان و فرزندانمان شده است.

وی گفت: نیاز به فیزیوتراپی و آموزش های مناسب از نظر پیشگیری، درمان و بازتوانی بیشتر از قبل احساس می شود و باید اطلاعات لازم را به آحاد مردم بخصوص به كودكان و نوجوانان بدهیم كه به چه نحو باید فعالیت فیزیكی و فعالیت های ورزشی خود را حتی در محیط منزل تنظیم كنند.

موذن زاده اظهارداشت: رژیم غذایی سالم، پیاده روی روزانه به مدت چهل دقیقه، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، ورزش های مناسب مانند ایروبیك، نرمش و دوچرخه سواری می توانند از بروز مشكلاتی مانند پوكی استخوان، فشارخون، دیابت و چاقی در سنین بالاتر پیشگیری كند.

وی ادامه داد: نقش فیزیوتراپی در بیماری كرونا بسیار پر رنگ بوده به این صورت كه ما در مراحل حاد و تحت حاد كرونا با ورزش های تنفسی و بازتوانی تنفسی توانستیم نقش خودمان را ایفا كنیم و وضعیت تنفسی بیماران را به حالت عادی برگردانیم و در واقع مقابله كنیم با عوارضی كه محدودیت های فیزیكی و زجر تنفسی در مراحل اولیه این بیماری برای بیماران ایجاد میكند.

موذن زاده گفت:در شرایط مزمن تر با توجه به اینكه این بیماری فرد را ناتوان و قدرت فیزیكی فرد را كاهش می دهد و حجم عضلات و ناتوانی های حركتی برای فرد ایجاد میكند، تلاش كردیم با آموزش های مناسب و انجام ورزش های تقویتی و درمان مشكلات اسكلتی-عضلانی كه بیماری كرونا برای مبتلایان ایجاد میكند هرچه سریع تر فرد را به محیط كار، زندگی و فعالیت اجتماعی برگردانیم.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران توصیه كرد:مردم می توانند در فضای آزاد با استفاده از ماسك و رعایت فاصله گذاری روزانه حداقل 40 دقیقه پیاده روی سریع داشته باشند و استفاده از نور آفتاب، تغدیه مناسب همراه با مصرف مكمل هایی مانند زینك، كلسیم و ویتامین سی می تواند به حفظ سلامتی، افزایش قدرت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بیماری كرونا كمك كند.

وی در پایان خاطرنشان كرد: 25 تیرماه انتخابات سراسری هیات مدیره های نظام پزشكی در سطح كشور بصورت حضوری برگزار خواهد شد كه خوشبختانه در اغلب شهر ها بخصوص در مراكز استان ها و شهر های بزرگ همكاران فیزیوتراپیست ما كاندیدا هستند و به امید خدا به شكل فراگیری در این انتخابات مشاركت خواهیم كرد و تمامی اعضای جامعه پزشكی خصوصا همكاران فیزیوتراپیست را دعوت به حضور و شركت در این انتخابات و صیانت از حقوق حرفه ای جامعه پزشكی از طریق انتخاب هیات مدیره های توانمند نظام پزشكی مینمایم.
منبع خبر:
دانشجو
   تاریخ: ۱۲:۴۲ - ۳۰/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۲۲۹