دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

هشدار حركت اعتیاد به سمت زنانه شدن
 
هشدار حركت اعتیاد به سمت زنانه شدن >
هگمتانه، گروه خبر همدان: كارشناس روانشناسی بهزیستی استان همدان با بیان اینكه زنانه شدن اعتیاد آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد گفت: سلب شدن نقش مادری و تربیتی و به نمایش گذاشتن الگوی نامناسب رفتاری از جمله آسیب های جدی زنان معتاد است.

به گزارش هگمتانه، حجت الله حاتمی اظهار كرد: زنانه شدن اعتیاد سبب بروز و افزایش شدید مشكلات جسمی، طرد شدن زنان از كانون خانواده و احتمال به دنیا آوردن فرزندان معتاد می شود.

كارشناس روانشناسی بهزیستی استان همدان گفت: خانواده به عنوان كانون زندگی نقش مؤثری در اعتیاد افراد دارد و معتاد بودن یك عضو خانواده می تواند زمینه ای برای گرایش دیگر اعضا حتی زنان به سمت مصرف مواد افیونی شود.

وی خاطرنشان كرد: زنان دارای همسران معتاد بیش از دیگر افراد در معرض اعتیاد هستند و آمارها مؤید این است كه شمار زنان متاهل معتاد بسیار بیشتر از دختران مجرد گرفتار در دام اعتیاد، است.

كارشناس روانشناسی بهزیستی همدان اظهار كرد: داده های آماری بیانگر این است كه ضریب شیوع اعتیاد زنان پنج به 95 است یعنی از هر 100 معتاد پنج نفرشان زن هستند هر چند این آمار دقیق نیست.

وی بیان كرد: تابوی فرهنگی و جنسیتی، سبب شده نتوان آمار دقیقی از زنان معتاد در جامعه و استان به دست آورد چرا كه الگوهای رفتاری قابل مشاهده در جامعه این را به ما می گوید كه پدیده اعتیاد در زنان رو به افزایش است.

حاتمی تأكید كرد: مهمتر اینكه اعتیاد زنان به مواد صنعتی مشهود و ملموس تر از اعتیاد به مواد سنتی نظیر تریاك است چون زنان و دختران فریب تبلیغات دروغین این مواد مبنی بر تأثیر آن در روشنی پوست و لاغری بدن را خورده و به مصرف مواد جدید اقدام می كنند.

وی حركت شتابان اعتیاد به سمت زنانه شدن را زنگ خطر جدی دانست و گفت: عوامل متعدد فردی و اجتماعی زمینه ساز اعتیاد زنان است كه برای نمونه می توان فقدان شناخت، ضعف اراده، پایین بودن آستانه تحمل و تاب آوری زنان، تهدید های جسمی و جنسی و نارضایتی زنان از زندگی زناشویی را مثال زد.

كارشناس روانشناسی بهزیستی همدان ادامه داد: فقر و رفاه خانواده 2 عنصر اجتماعی در بروز اعتیاد به شمار می روند یعنی فقر و نداری سبب بروز مشكلات خانوادگی شده و زنان برای فرار از مشكلات به دامن اعتیاد پناه می برند.

حاتمی اظهار كرد: از طرف دیگر رفاه بیش از حد نیز می تواند عاملی برای اعتیاد بانوان باشد، چراكه دسترسی راحت به یكسری محرك ها نگران كننده است.

وی تأكید كرد: باید پذیرفت كه اعتیاد به سمت زنانه شدن شتابان در حال حركت است بنابراین باید مباحث آموزشی با محوریت آشنایی با مضرات مصرف مواد مخدر و روش های مقابله ای به شیوه صحیح مدنظر قرار گیرد.

كارشناس روانشناسی بهزیستی همدان گفت: باید تابو را شكسته و مباحث را شفاف و متناسب با همه گروه های سنی و جنسیتی در معرض خطر در اختیار آنها قرار داد.

حاتمی از دختران خواست هنگام انتخاب همسر دقت كرده و والدین زوج ها را به هر انتخاب و ازدواجی ترغیب نكنند چراكه اعتیاد همسر علاوه بر تباه كردن زندگی برای آنان می تواند زمینه ای برای گرفتار شدن آنها در دام اعتیاد شود.

وی درباره درمان زنان معتاد نیز اظهار كرد: سم زدایی و بازگشت مجدد زنان معتاد به دامن جامعه مورد توجه بوده بنابراین بانوان معتاد در چرخه درمان تا زمان بهبودی زیرنظر هستند.

این كارشناس مسوول تأكید كرد: با وجود انجام خدماتی برای درمان زنان معتاد، اما باید جامعه این آگاهی را داشته باشد كه تداوم درمان نیازمند امن بودن بستر خانواده است تا بانوان كاركرد اجتماعی خود در خانواده و اجتماع را داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین جامعه باید زمینه پذیرش اجتماعی را برای بانوان آسیب دیده فراهم كند تا زمینه بازگشت مجدد آنها به مصرف موادمخدر و انحطاط آنها فراهم نشود.

حاتمی یادآور شد: بهزیستی در زمینه پیشگیری از اعتیاد فعال بوده و یكی از جوامع هدف بهزیستی بانوان هستند؛ هم اینك چهار مركز درمان میان مدت و كمپ اعتیاد در استان همدان برای زنان وجود دارد.

وی اضافه كرد: ورودی بانوان به این كمپ ها به ماهانه 10 تا 15 نفر می رسد كه كم بودن آمار با توجه به واقعیت های موجود در جامعه برگرفته از مسائل فرهنگی است.

به نقل از ایرنا، این كارشناس مسوول توضیح داد: امكان استفاده زنان معتاد از كمپ ها به علت مباحث فرهنگی مهیا نیست با این وجود باید به سمت پیشگیری حركت كرده و هزینه های پیشگیرانه را افزایش داد چراكه پیشگیری بهترین سرمایه گذاری است.
   تاریخ: ۱۳:۳۹ - ۰۸/۰۴/۱۴۰۰   بازدید: ۱۸۵