دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

مراكز توانبخشی معلولان میبدی، پلی برای پیوند خواستن به توانستن
 
یزد- ایرنا- راه اندازی مراكز توانبخشی رشد و ایجاد كارگاه های مهارت آموزی برای معلولان و افراد توانخواه، بستر را برای حركت از مرحله خواستن به توانستن و شكوفایی هوش و استعداد آنان فراهم ساخته است.
مراكز توانبخشی معلولان میبدی، پلی برای پیوند خواستن به توانستن یزد- ایرنا- راه اندازی مراكز توانبخشی رشد و ایجاد كارگاه های مهارت آموزی برای معلولان و افراد توانخواه، بستر را برای حركت از مرحله خواستن به توانستن و شكوفایی هوش و استعداد آنان فراهم ساخته است.

نمایشگاه دستاوردهای هنری معلولان میبدی كه حاصل اراده ، تلاش، صبر و حوصله آنان و عشق مربیانی است كه در زمینه آموزش آنان تلاش زیادی كرده اند، روح را می نوازند و عبور از محدودیت ها با صرف فعل توانستن را در ذهن هر بیننده ای متجلی می كنند.

افراد دارای معلولیت همانند دیگر افراد جامعه با مهارت آموزی می توانند پله های ترقی و پیشرفت را طی كنند ك این مهم از طریق آموختن مهارت برای آنان فراهم می شو و دریچه ای از خودباوری، اشتغال و حضور موثر در اجتماع را به سوی آنان می گشاید، اكنون در شهرستان میبد از طریق برگزاری كارگاه های مختلف برای معلولان و با آموزش های مهارتی بسیاری از این افراد به مرحله خود اشتغالی رسیده اند.

یك كارشناس ارشد روانشناسی كودكان استثنایی كه در زمینه مهارت آموزی به معلولان در میبد فعالیت می كند، در گفت و گو با گزارشگر ایرنا گفت: بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه در سال 82 مركز توانبخشی حرفه آموزی به معلولان ذهنی بالای 14 سال را راه اندازی كردم تا آنها كار و حرفه ای یاد بگیرند و با ورود به بازار كار امكان امرار معاش پیدا كنند.

علی دهقانی با بیان اینكه هر سال سه تا چهار معلول جدید برای حرفه آموزی پذیرش می شوند، افزود: آنها بعد از حدود سه تا چهار سال و یا در زمانی كه مهارت لازم را پیدا كردند به مراكز تولیدی حمایتی معرفی می شوند و تعدادی هم در منزل برای خود ایجاد اشتغال كرده و با تولید محصولاتی كه به بازار عرضه می كنند ، امكان كسب درآمد دارند.

وی تصریح كرد: مدت زمان مهارت آموزی معلولانی كه از سنین نوجوانی برای آموزش اقدام می كنند تا رسیدن به تولید محصولات، هنرآفرینی و مستقل شدن آنها برای گرفتن سفارش كار، به ضریب هوشی ، مهارت های اجتماعی ، جسمی و حركتی ، حمایت خانواده و اینكه مشكلات بینایی و شنوایی و نقص های دیگر جسمی نداشته باشند، بستگی دارد .

مسئول مركز توانبخشی رشد میبد در ادامه اظهار كرد: در این مركز علاوه بر حرفه آموزی، مهارت های اجتماعی دیگری مانند دوست یابی ، چگونگی ارتباط گرفتن با پلیس در مواقعی كه مشكلی برای آنها پیش می آید ، شناخت پول و پرداخت آن ، آشنا كردن آنها با بانك و واریز و برداشت وجه ، بازاریابی محصولات و چگونگی جذب مشتری آموخته می شود.

وی با بیان اینكه معلولان آموزش های همراه با حرفه آموزی را در سه كارگاه فرا می گیرند، ادامه داد: در كارگاه پیش حرفه ای، معلولانی كه از نظر ارتباط اجتماعی و مهارت هوشی در سطحی ضعیف هستند ، مهارتهای خودیاری و اجتماعی ، مفاهیم ، اعداد و حرفه آموزی در سطح ساده را می آموزند و پس از اینكه آنها مهارت لازم را در كارگاه پیش حرفه ای كسب كردند، برای حرفه آموزی در یكی از كارگاه های نقاشی روی سفال و معرق و مشبك شركت می كنند.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور میبد خاطرنشان كرد: تاكنون هنرهای زیادی مانند عروسك دوزی ، بافتنی روی چرم ، چرمدوزی ، حصیربافی ، جاروبافی ، سبد بافی با چوب مروار و دكوپاژ به معلولان آموزش داده شده است و محصولات آنها نیز در نمایشگاه هایی كه تا قبل از شیوع ویروس كرونا برگزار شده، به فروش رسیده است.

دهقانی برگزاری برنامه های اردویی و ورزشی و اجرای برنامه های فرهنگی و آموزش موسیقی برای معلولان و حضور هنرآموزان مركز توانبخشی رشد میبد را از دیگر برنامه های اجرای شده برای تقویت انگیزه های آنان عنوان كرد و گفت: در بیستمین جشنواره المپیك ویژه معلولان ایران كه در اردوگاه بادله استان مازندران در سال 98 برگزار شد، شركت كنندگان استان موفق به دریافت مدال شدند .

مسئول مركز توانبخشی رشد میبد در خصوص هزینه های آموزش معلولان بالای 14 سال در این مركز گفت: قسمت عمده هزینه های آنان توسط بهزیستی پرداخت می شود و بخشی هم توسط خانواده های افراد پذیرش شده كه البته اكثر خانواده ها توان پرداخت شهریه را ندارند و تقریبا مبلغی از آنان دریافت نمی شود.

مراكز توانبخشی معلولان میبدی، پلی برای پیوند خواستن به توانستن

مسئول فنی مركز توانبخشی رشد میبد نیز گفت: در مركز سه كارگاه دایر است، كارگاه پیش حرفه ای مخصوص معلولانی كه ضریب هوشی ضعیفی دارند كه به آنها خودیاری ، مهارت اجتماعی ، كار با اشكال هندسی و اعداد آموزش داده می شود و در كارگاه سطح متوسط مددجویانی كه از نظر هوشی در سطح متوسط هستند ، نقاشی روی سفال و چوب و ساخت گل های كریستال را آموزش می بینند.

سمانه سادات موسوی افزود: كارگاه سطح بالا یا كلاس هدف هم مخصوص مددجویان دارای ضریب هوشی بالاتر است كه با شركت در آن كارهای مشبك و معرق و چرمدوزی را فرا می گیرند و با پیدا كردن مهارت لازم آماده معرفی به مراكز تولیدی حمایتی می شوند.

وی كه از هفت سال گذشته تا كنون در این مركز فعالیت دارند ، ادامه داد: در آبان ماه امسال 2 نفر از معلولان آموزش دیده به نام های سید یوسف حوتی نژاد و سیدمهدی آقایی كه از طریق حرفه آموزی به مرحله درآمدزایی رسیده اند به مراكز حمایتی معرفی شده اند.

مسئول فنی مركز توانبخشی رشد میبد اظهار كرد : در مدتی كه مركز به دلیل شیوع ویروس كرونا تعطیل بود، از طریق فضای مجازی به بچه ها آموزش داده می شد و خانواده به صورت منظم با مركز در ارتباط بودند و می خواستند حداقل یك روز در میان آموزش حضوری به بچه ها داده شود.

به گفته یكی از مربیان مركز توانبخشی رشد میبد كه مدت 11 سال است كه به بچه ها آموزش می دهد، مربیان با توجه به هنرهایی كه در آن مهارت دارند و یا در مراكز فنی حرفه ای و یا از طریق فضای مجازی آموزش می بینند، معرق و مشبك با چوب ، سفال، زیلو بافی ، حصیربافی ، عروسك دوزی ، چرمدوزی ، خورجین بافی و زیلو بافی را به معلولان آموزش می دهند.

سمیه كریم زاده ادامه داد: كاربا معلولان با توجه به این كه ضریب هوشی متفاوتی دارند نیاز به صبر و حوصله دارد و زمانی كه هنرجو مهارت لازم را كسب می كند و دستاوردهای خود را ارایه می دهد ، مربی به ثمر نشستن تلاش هایش را می بیند و وجودش مملو از احساس رضایت و خوشحالی می شود.

پروین راستی مربی كلاس پیش حرفه مركز توانبخشی رشد میبد نیز كه از هفت سال گذشته تا كنون در مركز فعالیت دارد و مهارتهای خودیاری ، چگونه زندگی كردن و پیشرفت كردن و راهیابی به كلاس پیشرفته را به مددجویان یاد می دهد، مدت زمان پیشرفت آنها را وابسته به ضریب هوشی متفاوت آنان عنوان كرد.

برگزاری نمایشگاه هایی از فعالیت های حرفه آموزی معلولان میبدی و فروش تولیدات آنان باعث شده تا این افراد امكان كسب درآمد از مهارت های خود را به دست بیاورند و از وابستگی مالی آنان به دیگران كاسته شود.

هم اكنون سه هزار و 337 فقره پرونده معلولان در بهریستی میبد ثبت شده كه از این تعداد 2 هزار و 301 پرونده فعال است و یك هزار و 360 نفر آنان مستمری بگیر هستند و از 2 هزار و 301 معلول دارای پرونده فعال، یك هزار و 374 نفر مرد و بقیه زن هستند.

11 مركز توانبخشی در كنار بهزیستی خدمات دهی به جامعه معلولان شهرستان میبد را بر عهده دارند.

مركز این شهرستان 106 هزار نفری در 50 كیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

سوم دسامبر مصادف با 12 آذرماه از سال 1992 و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جهانی معلولان نام گذاری شده است.

برچسب ها
- میبد
- روز جهانی معلولان
- یزد
- مهارت اموزی
- معلولان
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۹:۲۹ - ۱۴/۰۹/۱۴۰۰   بازدید: ۱۶۰