دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

پرستاران بیشترین سهم نیروی انسانی در نظام سلامت را دارند
 
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: پرستاران بیشترین سهم نیروی انسانی در نظام سلامت را دارند كه می توانند در تحقق عدالت در سلامت نقش بیشتری داشته باشند.


به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از  وبدا، دكتر عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مراسم گرامی داشت روز پرستار و تقدیر از پرستاران نمونه كشوری كه امروز در دانشگاه علوم پزشكی تهران برگزار شد، ضمن تبریك میلاد حضرت زینب(س) به دیدار امروز پرستاران با مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان درباره پرستاران اشاره و اظهار كرد: امروز در دنیا نقش و حوزه عملكرد پرستاران توسعه یافته است، افزایش بیماری های مزمن و بار بیماری ها، گران بودن سلامت، جمعیت سالمند پیش رو از چالش های جدی نظام سلامت خواهد بود.

وی ادامه داد: باتوجه به چالش های نظام سلامت در تحقق عدالت كه شعار دولت مردم مدار و عدالت محور سیزدهم است، تحقق عدالت در سلامت شامل ارزان سازی و سرعت دسترسی به خدمات با كیفیت و ایمن با هدف تكریم انسان ها با یك جامعه سالم و متعالی وظیفه همگانی است؛ بنابراین ضرورت دارد مدل های جدید برنامه ریزی شود تا بر اساس آن بر چالش های پیش رو فائق شویم.

دكتر عبادی تصریح كرد: از طرفی پرستاران بیشترین سهم نیروی انسانی در نظام سلامت را دارند كه می توانند در تحقق عدالت در سلامت نقش بیشتری داشته باشند؛ تغییر عرصه ارائه خدمات از مراكز درمانی به صورت صرف به مراكز جامع و نقش پرستاران در پوشش همگانی سلامت، حفظ و ارتقا سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی و مراقبت تسكینی از عناصر اصلی وظایف ساختار نظام سلامت است كه پرستاران به راحتی می توانند در این مدل های پنجگانه ایفای نقش كنند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه عنوان كرد: باتوجه به راهبرد جدید وزارت بهداشت، توجه به نیروهای خط اول و نیروهای حد واسط به جای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی گران قیمت، راهكار و راهبرد ارزشمندی برای مواجه با چالش پیشرو است.

گسترش مراكز درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی، نیاز به خدمات سلامت و خدمات پرستاری را افزایش خواهد داد

وی با بیان اینكه گسترش مراكز درمانی و افزایش تخت های بیمارستانی، نیاز به خدمات سلامت و خدمات پرستاری را افزایش خواهد داد، مطرح كرد: مضاف بر آن اگر رویكرد ما جامعه محور باشد، به تربیت نیروی انسانی نیاز است.

دكتر عبادی با اشاره به اینكه خوشبختانه در سال های پیشرو در دهه گذشته نرخ رشد تربیت پرستاران از ابتدای دهه 90 تا امسال رشد سه برابری داشته است، گفت: افزایش ظرفیت ها در دوره تحصیلات تكمیلی می تواند راهگشای تخصصی سازی خدمت پرستاری باشد و به تامین كادر هیات علمی كمك كند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینكه برنامه ریزی اقداماتی را در حوزه پرستاری سلامت جامعه كه می توانند به عنوان منشور ما در معاونت پرستاری پیشرو باشند، در دست داریم، بیان كرد: تدوین آیین نامه پرستاری تخصصی یا تخصصی سازی پرستاری، تدوین و ابلاغ آیین نامه مراكز جامع در تعیین بسته های خدمتی مختلف، تاسیس مراكز مراقبت تسكینی، تدوین اولیه كریكولوم كارشناسی پرستاری سلامت جامعه، توسعه مراقبت ها در منزل كه امتحان خود را در دوره كووید به لطف خدا به خوبی پس داد، تجربه پایلوت مراقبت در منزل كه در دانشگاه علوم پزشكی قزوین با نتایج ارزشمندی به سرانجام رسید و توسعه نقش اجتماعی پرستاران خارج از چارچوب بیمارستان ها از جمله این اقدامات هستند.

وی در پایان اظهار كرد: خدامحوری، مردم محوری، رفع موانع خدمتی، ارتقا سلامت جامعه شعار و ان شاءالله عمل ما در دوره جدید و برای مقابله با چالش های پیش رو خواهد بود.
منبع خبر:
سلامت
   تاریخ: ۱۹:۴۸ - ۲۱/۰۹/۱۴۰۰   بازدید: ۲۶۶