دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳

اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان
 
مشهد-ایرنا- مدیریت روزهای سخت كرونایی، ارتباطات علمی و پژوهشی با كشورهای مختلف جهان، محرومیت زدایی و عدالت محوری در حوزه سلامت را می توان از بزرگترین و مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در عرصه بهداشت و درمان طی یك سال گذشته، به ویژه در كلانشهر مشهد و استان پهناور خراسان رضوی برشمرد.
اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان مشهد-ایرنا- مدیریت روزهای سخت كرونایی، ارتباطات علمی و پژوهشی با كشورهای مختلف جهان، محرومیت زدایی و عدالت محوری در حوزه سلامت را می توان از بزرگترین و مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در عرصه بهداشت و درمان طی یك سال گذشته، به ویژه در كلانشهر مشهد و استان پهناور خراسان رضوی برشمرد.

دریافت 51 MB

حوزه استانهای ایرنا: یكسال از سپردن سكان اداره كشور به دولت سیزدهم می گذرد، دولتی كه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» كار خود را آغاز كرد و به اذعان بسیاری از كارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت های پس از انقلاب، هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم و آیت الله رئیسی میراث دار مشكلات، ضعف ها و كاستی های برجای مانده از دولت پیش از خود نبوده است.

وضعیت بد شاخص های كلان اقتصادی، كسری بودجه، كاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش ها كه ماحصل سیاست گذاری ها و اقدامات نادرست سال های پیش از 1400 بود شرایطی را رقم زد كه به گفته آیت الله ربیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت كه با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسوولان دولت سیزدهم اعم از رییس جمهور، وزرا و سایر اركان دستگاه اجرایی، طی یكسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش های گذشته و تلاش برای ریل گذاری صحیح برای حركت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه های مختلف عملكردی صورت گرفته است كه به نظر می رسد با گذشت یك سال از استقرار دولت اكنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

به گزارش ایرنا، مدیریت خدمات بهداشت و درمان خراسان رضوی كه حدود هفت میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده، بر عهده 6 دانشگاه و دانشكده علوم پزشكی شامل مشهد، سبزوار، گناباد، تربت حیدریه و دانشكده های تربت جام و نیشابور است كه از آن میان 80 درصد از جمعیت خراسان رضوی با حدود 5.5 میلیون نفر زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكی مشهد قرار دارند.

دانشگاه علوم پزشكی مشهد كه اكنون به عنوان قطب پزشكی شمال شرق كشور شناخته می شود، علاوه بر كلانشهر 3.5 میلیون نفری مشهد 16 شهرستان دیگر خراسان رضوی را زیر پوشش دارد و با 18 شبكه بهداشت و درمان، 7 دانشكده، 28 بیمارستان و حدود 50 مركز تحقیقاتی فعالیت می كند.

این در حالی است كه مراكز درمانی و بیمارستان های كلانشهر مذهبی مشهد سالانه علاوه بر ارائه خدمات به مجاوران و جمعیت زیر پوشش، به مسافران و زائران بارگاه منور رضوی نیز در تمامی سطوح خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهند به طوری كه بر اساس آمارهای منتشره حدود 30 درصد بیماران بستری در بیمارستان های مشهد غیربومی هستند.

در حوزه مدیریت كرونا و تشخیص و درمان مبتلایان و مقابله با بیماری كووید 19 طی هفت دوره طغیان این ویروس منحوس، دانشگاه علوم پزشكی مشهد با تلاش شبانه روزی، كارنامه درخشانی را از كنترل این بیماری از خود بر جای گذاشت كه از آن جمله می توان به تزریق 10 میلیون دُز واكسن، تامین تجهیزات و وسایل پزشكی برای درمان بیماران و پیش بینی داروهای مورد نیاز مبتلایان اشاره كرد.

در دور پنجم این همه گیری ظرف ماههای مرداد و شهریور امسال كه سهمگین ترین موج طغیان كرونا در خراسان رضوی بود، شمار بستری شدگان جدید روزانه در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد به بیش از 700 نفر در روز رسید و شمار مبتلایان سرپایی مراجعه كننده به مراكز منتخب كرونا به هفت هزار نفر در روز افزایش یافت و اگرچه این موج قربانیان زیادی را گرفت، اما با اقدامات و تلاشهای انجام شده مدیریت شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان رضوی به منظور مرور مهمترین اقدامات دانشگاه علوم پزشكی مشهد در یك سال گذشته از دولت سیزدهم، میزگردی را با حضور رییس و معاونان این دانشگاه در محل ایرنای مشهد برگزار كرد كه مسوولان به پرسش های خبرنگاران این رسانه در خصوص اقدامات و طرحهای در دست اجرای نهاد متبوع خود در هفته دولت پاسخ دادند.

محرومیت زدایی در حوزه سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد در این نشست گفت: در یكسال اخیر، نگاه خاص دولت سیزدهم مبنی بر محرومیت زدایی در حوزه سلامت و نیز توجه ویژه به مناطق محروم، جزو اصول محوری كار این دانشگاه بوده است كه در این راستا از مهرماه پارسال اقدامات عملیاتی را در این مسیر آغاز كرده است.

دكتر محمدعلی كیانی افزود: در این مدت تلاش بر این بوده است كه خدمات موثری به مردم ارائه شود و در این راستا اصولی در چهارچوب كار دانشگاه تعریف شد كه مهمترین آن اجرای عدالت در حوزه های مختلف با توجه به فعالیت 30 هزار پرسنل در این دانشگاه بود.

اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه در بحث محرومیت زدایی در عمل شرایط اعزام پزشكان متخصص به مناطق محروم فراهم شد، عنوان كرد: در بحث عدالت آموزشی و كیفی سازی خدمات در شهرستان ها اقدامات خوبی انجام شده است به عنوان مثال با فعال كردن امكانات لازم برای دیالیز در تمامی شهرستانها، دیگر نیازی نیست كه ساكنان این مناطق برای درمان خود به مشهد عزیمت كنند.

دكتر كیانی تصریح كرد: آغاز ساخت بیمارستان 540 تختخوابی در حاشیه شهر مشهد با تخصیص اعتبارات سفر استانی رییس جمهور و ساخت و تجهیز بیمارستان های گلبهار، شهید هاشمی نژاد و ولایت با هدف كیفی سازی خدمات از جمله اقدامات این دانشگاه برای برقراری عدالت درمانی بوده است.

وی این خدمات رسانی ها را با هدف جلب رضایت مردم مشهد و زائرانی كه برای درمان به این شهر مراجعه می كنند دانست و گفت: از آنجا كه 30 درصد خدمات درمانی مربوط به زائران است، پیگیر مساله بودجه درمان زائران از ستاد ملی زیارت شده ایم تا خدمات باكیفیت تری ارائه شود.

مدیریت مطلوب كرونا و توسعه توریست درمانی

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به سونامی سویه دلتای كرونا در زمان آغاز به كار دولت سیزدهم كه مرگ و میرها را در كشور به روزانه 700 نفر رسانده بود، گفت: یكی از مهم ترین دستاوردهای یكسال اخیر دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان، مدیریت درست كرونا، به ویژه در ارتباط با میزان مرگ ومیر آن بود كه موجب شد این استان، كاهش قابل توجه در آمار جانباختگان را به ثبت برساند.

وی با تأكید بر اینكه در یك سال اخیر اقدامات قابل توجهی در بحث واكسیناسیون كرونا صورت پذیرفته است، افزود: كل واكسن های تزریق شده به گروه های سنی هدف تا پیش از آغاز به كار دولت آیت الله رئیسی، زیر 5 درصد بود كه این رقم اكنون به بالای 90 درصد رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد عنوان كرد: آمار مرگ و میر ناشی از كرونا از زمان شروع این بیماری تا آذرماه سال 1400 حدود 132 هزار مورد بود كه از آذرماه سال گذشته تا شهریور ماه امسال در طی 10 ماه میزان موارد مرگ و میر ناشی از كرونا به 11 هزار مورد كاهش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد، توسعه روابط بین الملل را یكی دیگر از دستاوردهای مهم این دانشگاه برشمرد و گفت: با توجه به اینكه مداخله درمانی افراد غیرپزشك سبب وارد شدن آسیب جدی به حیثیت جامعه پزشكی و شهر مشهد شده بود، این دانشگاه موضوع ساماندهی و حركت به سمت بین المللی سازی توریست درمانی را مورد توجه جدی قرار داد.

دكتر كیانی افزود: سال گذشته در حوزه پژوهش مهمترین رویكرد ما حركت به سمت بین المللی سازی و ارتباطات بین المللی در قالب پذیرش دانشجو و استفاده از فضاهای مربوط به راه اندازی دانشكده های سایر كشورها همچون عراق و نیز كمك به جذب توریسم درمانی از كشورهایی نظیر تاجیكستان بوده است.

وی با اشاره به بستن قراردادهای عملیاتی با دانشگاه های خارجی به خصوص جامعه الزهرا(س) و وارث الانبیای كربلا و دانشگاه جامعه الاسلامی كوفه، تاكید كرد: در خصوص مسائل مربوط به برنامه ریزی تحقیقات در خصوص شركت های دانش بنیان به ویژه در سال 1401، حركت به سمت پارك علم و فناوری و حمایت از شركت های دانش بنیان و چند شركت تازه تاسیس در دستور كار قرار گرفت.

هفته دولت و بهره برداری از 27 طرح عمرانی

رییس دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: همزمان با هفته دولت، 27 طرح عمرانی در حوزه های خدماتی، بهداشتی و درمانی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه با اعتباری بالغ بر 810 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.

دكتر كیانی افزود: گازرسانی به 10 خانه بهداشت، افتتاح بخش ICU و همراه سرای بیمارستان شریعتی، بلوك زایمان بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان، بخش یك مگا ICU در بیمارستان قائم (عج) با 16 تخت و بخشIPD بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا(ع) از جمله مهمترین پروژه هایی است كه در شهرهای خواف، تایباد، خلیل آباد، درگز، مشهد، بردسكن، قوچان، كاشمر و كلات به بهره برداری خواهد رسید.

بستری 600 هزار نفر در بیمارستان ها، رشد 19 درصدی جذب متخصص

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به فعال بودن هفت هزار و 700 تخت بیمارستانی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: در یك سال گذشته حدود 600 هزار نفر در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه بستری شدند و در كنار آن به یك میلیون و 970 هزار نفر خدمات پاراكلینیكی اعم از خدمات آزمایشگاه، رادیولوژی، فیزیوتراپی و غیره ارائه شده است.

دكتر شاپور بدیعی اظهار كرد: در این مدت در مراكز دانشگاهی به 2 میلیون و 400 هزار نفر خدمت سرپایی ارائه شده است كه معادل 200 هزار مراجعه ماهانه بوده است.

وی افزود: به طور متوسط بین 28.1 تا 33 درصد از مراجعان بستری در دانشگاه علوم پزشكی مشهد در طول یك ساله اخیر از زائران و مسافران بوده اند كه یا در قالب گردشگری سلامت مراجعه كرده اند و یا اینكه برای سفر آمده و در هنگام سفر دچار مشكل و بیماری شده اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: در دوران همه گیری كرونا، ابتكارات مهمی همچون راه اندازی قرارگاه عملیاتی مدیریت كرونا در مشهد، اجرای مدیریت تخت های بیمارستانی و سامانه بررسی لحظه ای وضعیت اكسیژن مراكز درمانی در این دانشگاه به اجرا درآمد كه این امر موجب مدیریت مناسب كرونا به ویژه از موج پنجم تاكنون شده است.

بدیعی، پوشش مشكلات بیماران خاص و پیوندی را از دیگر افتخارات این دانشگاه در روزهای كرونایی دانست و افزود: با تحویل دارو درب منزل این بیماران، هیچ مورد فوتی در موارد پیوندی در روزهای بحران كرونا ثبت نشد كه این امر سبب صعود سه پله ای دانشگاه علوم پزشكی مشهد و كسب رتبه دوم كشوری پس از استان فارس شد.

وی اظهار كرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاكنون 72 متخصص در نوبت اول و 81 متخصص در نوبت دوم در مناطق زیر پوشش این دانشگاه جذب شده اند كه این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی 19 درصدی داشته است.

دكتر بدیعی افزود: حضور متخصصان در رشته های مختلف درمانی، كه در راستای توسعه عدالت در سلامت صورت گرفته است، موجب كاهش اعزام بیماران از مناطق به مركز استان و دیگر شهرستان ها شده است.

وی با بیان اینكه فاصله اعزام ها از میانگین كشوری پایین تر بوده و این اقدام، در درمان بهتر و موثرتر بیماران بسیار حائز اهمیت بوده است، گفت: با تلاش مختصصان كاهش 11 درصدی اعزام ها به ثبت رسید كه به لحاظ هزینه ای كاهش قابل توجهی داشته است.

اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان

اجرای طرح پزشكی از راه دور و راه اندازی بیمارستان تمام الكترونیك در مشهد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: راه اندازی بیمارستان ولایت، به عنوان نخستین بیمارستان تمام الكترونیك كشور كه بهمن پارسال در مشهد به بهره برداری رسید، یك الگوی موفق بود كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی را بر آن داشت تا دیگر دانشگاه ها را به این سمت سوق دهد كه از تجربیات دانشگاه علوم پزشكی مشهد استفاده كنند.

دكتر بدیعی افزود: با افتتاح مركز خدمات دیالیز شهرستان رشتخوار، اكنون همه شهرستان های استان زیر پوشش این دانشگاه از امكان ارائه خدمات دیالیز برخوردار شده اند كه این موضوع فاصله زمان ارجاعی بیماران دیالیزی به مركز دیالیز را به كمتر از شاخص استاندارد كشوری رسانده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار كرد: در حوزه تجهیزات پزشكی اقدامات قابل توجهی صورت پذیرفته و همزمان با هفته دولت، دستگاه فوق پیشرفته آنژیوگرافی سكته های مغزی در بیمارستان قائم(عج) فعال خواهد شد، همچنین بخش مگا ICU بیمارستان قائم(عج) با بهترین تجهیزات ایجاد شده است كه در هفته دولت فعال می شود.

وی با بیان اینكه طی یك سال اخیر حدود 100 میلیارد ریال اعتبار در حوزه ارائه مددكاری به نیازمندان هزینه شده است، گفت: همزمان با هفته دولت، هفت طرح درمانی این دانشگاه شامل بخش IPD/VIP بیمارستان درگز، بخش ICU بیمارستان بردسكن، توسعه بلوك زایمان بیمارستان قوچان، بخش های مگا ICU و نورولب بیمارستان قائم(عج)، توسعه اتاق عمل های بیمارستان آیت الله طالقانی و همراه سرای بیمارستان دكتر علی شریعتی به بهره برداری می رسد كه برای اجرای این طرح ها بیش از 688 میلیارد ریال هزینه شده است.

دكتر بدیعی با بیان اینكه 2 مورد از این طرح ها با مشاركت 100 درصدی خیران اجرا شده است، ادامه داد: برای این طرحها مجموعا 380 میلیارد ریال هزینه شده است كه شامل 30 میلیارد ریال برای همراه سرای بیمارستان دكتر علی شریعتی و 350 میلیارد ریال برای نورولب بیمارستان قائم(عج) است.

غربالگری 10 درصدی جمعیت زیر پوشش برای فشار خون

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: هم اكنون 730 خانه بهداشت فعال در مناطق زیرمجموعه این دانشگاه به حدود پنج میلیون و 200 هزار نفر جمعیت شهری و بیش از هزار و 300 نفر جمعیت حاشیه شهر مشهد خدمات بهداشتی ارائه می كنند.

دكتر سیدجواد حسینی، با بیان اینكه این دانشگاه دارای 6 مركز مراقبت مرزی، هشت مركز بهداری و هشت مركز مثلثی است، عنوان كرد: حدود 99 درصد از جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد حداقل یك بار طی یك سال گذشته به این مراكز مراجعه كرده و از خدمات بهداشتی این دانشگاه بهره مند شده اند.

وی با اشاره به غربالگری دیابت و فشار خون در مراكز مزبور افزود: در یك سال اخیر حدود 10 درصد از جمعیت بالای 30 سال استان غربالگری فشار خون و حدود 5 درصد غربالگری دیابت شده اند كه این رقم بسیار عالی است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد اضافه كرد: واكسیناسیون كرونای حدود 92 درصد از افراد گروه 12 تا 17 ساله نیز طی این مدت انجام شده است كه با توجه به نزدیكی شروع سال تحصیلی جدید، نیاز است با همكاری آموزش و پرورش بحث واكسیناسیون این گروه سنی مجدد پیگیری شود تا این رقم به 100 درصد برسد.

حسینی، پوشش همگانی واكسیناسیون در دوران همه گیری كرونا را از مهمترین اقدامات در راستای حفظ سلامت جامعه عنوان كرد و افزود: تاكنون 9 میلیون و 207 هزار و 569 دُز واكسن كرونا در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد به گروه های سنی هدف تزریق شده كه با اجرای این برنامه 99.6 درصد از گروه های هدف دُز اول، 88.2 درصد دُز دوم، 39.5 درصد دُز سوم و 10.3 درصد دُز چهارم را دریافت كرده اند.

وی همچنین با اشاره به اجرای كامل نسخه نویسی الكترونیك در مراكز خدمات جامع سلامت منطقه بیان كرد: از دیگر اقدامات حوزه معاونت بهداشت طی یك سال اخیر اجرای این طرح است كه تا حدود 100 درصد تحقق یافته است.

وی با اشاره به تاكید مقام معظم رهبری بر بحث فرزندآوری و جوانی جمعیت، ادامه داد: در این راستا قرارگاه جوانی جمعیت در این معاونت تشكیل شد كه جلسات آن به صورت مستمر انجام می شود، كه علاوه بر تصویب مصوبات، همكاری مناسبی با مركز نفس جهت جلوگیری از سقط جنین دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد در خصوص اتباع خارجی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: هم اكنون حدود یك میلیون نفر غیرایرانی در مشهد حضور دارند كه واكسیناسیون كرونا و سایر واكسن های این افراد تاكنون انجام شده و خدمات سلامت به آن ها ارائه می شود.

دكتر حسینی با اشاره به هم مرز بودن استان خراسان رضوی با كشور افغانستان و ورود اتباع كشورهای دیگر به این كلانشهر، افزود: برای اتباع خارجی به جز انجام واكسیناسیون كرونا، واكسیناسیون سرخك و فلج اطفال هم انجام می شود كه مورد دوم ویژه تمامی افراد 9 ماهه تا 40 ساله بوده است، ضمن اینكه بالغ بر 20 هزار رپید تست برای اتباع كشورهای مختلف انجام شده است.

اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان

نهاد رهبری، ترویج و تبیین ارزش های دینی و هویت اسلامی ایرانی

نماینده نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: این نهاد رسالت خود را بر 14 راهبرد متمركز كرده است كه محور آن در سه حوزه تبیین، ترویج و تعمیق ارزش های دینی و هویت اسلامی و ایرانی در فضای دانشگاه است.

حجت الاسلام سیدمحمدحسین طباطبایی، تبیین و ترویج اندیشه های حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب، ارتقای عوامل مؤثر در توسعه فرهنگ قرآن و عترت و شعائر اسلامی، تقویت و تعالی نیروهای ارزشی و تعمیق روحیه انقلابی را از دیگر راهبردهای چهارده گانه این نهاد دانست و افزود: یكی از راهبردهای اصلی فعالیت دفاتر نهاد رهبری، تبیین و ترویج سبك زندگی ایرانی اسلامی و نیز اهتمام بر اصل خانواده محوری و ترویج ازدواج آسان و پایدار در دوره دانشجویی است.

وی ادامه داد: یكی از برنامه های دفاتر نهاد رهبری در حوزه ازدواج دانشجویی استقرار ستاد ازدواج دانشجویی در دانشگاه ها است كه ما سالانه حدود 2 هزار ازدواج در این دانشگاه داریم.

حجت الاسلام طباطبایی، آمار طلاق دانشجویی در پنج سال اول ازدواج را زیر 10 درصد دانست و عنوان كرد: این در حالی است كه میانگین كشوری طلاق در این مقطع زندگی بالای 30 درصد است كه این امر نشان دهنده اتفاق خوبی است كه در این فضا آن هم به جهت آموزش ها، افتاده است.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: این نهاد به منظور جذب كمك خیران نیك اندیش، پویش پند را فعال كرده است كه در مناسبت های مختلف ملی و مذهبی مشاركت خیران دانشگاهی را در زمینه های قربانی، كمك به نیازمندان مناطق حاشیه شهر و همچنین خدمات رایگان تخصصی پزشكی با مشاركت اساتید رشته ها و تخصص های مختلف جلب كند.

وی با تاكید بر اینكه این نهاد در زمینه تبلیغ در فضای درمانی به صورت تخصصی وارد شده و موضوع مراقبت معنوی بالینی به صورت سیستمی در حال پیگیری است، اظهار كرد: به زودی مركز مراقبت معنوی دانشگاه در بیمارستان امام رضا(ع) و با هدف ارائه خدمات تخصصی معنوی افتتاح می شود.

اشتیاق همسایگان به بهره مندی از دانش دانشگاه علوم پزشكی مشهد/ تبادلات علمی خراسان رضوی با جهان

گسترش ارتباط با دانشگاه های معتبر جهان

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاكنون، دستـاوردها و افتخارات علمی و پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی در حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه به ثبت رسیده است.

دكتر مجید غیور مبرهن با اشاره به مطرح شدن 21 عنوان كتاب از عناوین منتشره دانشگاه علوم پزشكی مشهد در سطح كشور گفت: این دانشگاه باتوجه به ظرفیت های علمی و پژوهشی قوی، در یكسال اخیر موفق به افزایش ارتباطات علمی بین المللی با دانشگاه های معتبر جهان شده است.

وی به ظرفیت علمی اساتید دانشگاه علوم پزشكی مشهد اشاره و تصریح كرد: فرآورده های علمی و پزشكی این دانشگاه در حوزه های دارویی، پژوهشی و درمانی از موارد و شاخص های مورد استقبال دانشگاه های بین المللی است كه در صورت توجه بیشتر به آن، می توان منابع درآمدی قابل توجهی را عاید كشور كرد.

وی با بیان اینكه دانشگاه علوم پزشكی مشهد جایگاه دوم را در بین دانشگاه های علوم پزشكی كشور بعد از دانشگاه علوم پزشكی تهران دارد، عنوان كرد: با همكاری یونسكو، توافق هایی با دانشگاه پاریس به امضا رسیده است تا امكان اجرای طرح های پزشكی با كمك 2 دانشگاه در سطح بین المللی عملیاتی شود.

دكتر غیور مبرهن، شمار دانشمندان برتر جهانی فعال در این دانشگاه را 17 نفر اعلام كرد و گفت: در سطح ژنو نیز توافق هایی صورت گرفته است كه برای نخستین بار در سطح دانشگاه های علوم پزشكی كشور، دفتر یونسكو با همكاری "كورت ووتریش" دانشمند سوئیسی دارنده جایزه نوبل شیمی در دانشگاه علوم پزشكی مشهد افتتاح شد كه در نوع خود برای مجموعه وزارت بهداشت افق جدیدی در راستای تداوم و استمرار همكاری های بین المللی ایجاد كرد.

وی با اشاره به حضور این دانشگاه در ان.جی.اوهای بین المللی پزشكی منطقه و جهان، خاطرنشان كرد: در بسیاری از كشورهای آفریقایی به عنوان مجری طرح های پزشكی حضور یافته ایم كه این موضوع علاوه بر ارزآوری برای كشور، موجب افزایش اعتبار علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان كرد: بسیاری از كشورهای همسایه از جمله تاجیكستان، عمان، تركمنستان و قرقیزستان متقاضی بهره مندی از دانش پزشكی ما هستند و هرگونه شرایطی را برای دریافت این علوم پذیرفته اند.

دكتر غیور مبرهن اظهار داشت: در یك ساله اخیر ارتباطات علمی فوق العاده ای با كشور عراق برقرار شده است و با امضا تفاهم نامه هایی به بالاترین سطح مبادلات علمی پژوهشی با این كشور دست یافته ایم. هم اكنون اساتید دانشگاه علوم پزشكی مشهد با دریافت تمامی هزینه ها در سه دانشگاه استان كربلای عراق، كه متقاضیان اروپایی زیادی نیز دارد، در حال تدریس و فعالیت آموزشی هستند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: همچنین تعاملی هم با اتباع علوی این كشور، با موضوع صیانت از بیماران، با هدف جلوگیری از سردرگمی مراجعان به مشهد مقدس برقرار شده است كه در آن، بیماران از فرودگاه تا فرودگاه تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشكی مشهد خواهند بود.

دكتر غیور مبرهن، ایجاد دانشكده دندانپزشكی و داروسازی در دانشگاه جامعه الاسلامی شهر نجف را یكی دیگر از تعاملات مثبت با كشور عراق دانست و عنوان كرد: تمام تلاش ما بر این است كه موارد درمانی محول شده از سوی كشور عراق با حذف دلالان و سودجویان، به شایستگی و مطابق استانداردهای پزشكی روز دنیا به انجام برسد.

وی نشست با سفیران 11 كشور جهان را از دیگر برنامه های بین المللی این دانشگاه برشمرد و گفت: دیپلمات های كشورهای ایتالیا و آلمان از مهمترین متقاضیان برقراری ارتباط علمی و پزشكی با دانشگاه علوم پزشكی مشهد هستند كه در این خصوص توافقات اولیه نیز حاصل شده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، جذب دانشمندان ایرانی مقیم خارج از كشور را از دیگر برنامه های این دانشگاه برشمرد و گفت: ظرفیت جذب تمام دانشمندان خارج از كشور كه متمایل به حضور در این دانشگاه هستند را در سه پژوهشكده علوم پایه بالینی، پارك علم و فناوری و یا هر مركز علمی و پژوهشی دیگر داریم.

دكتر غیور مبرهن گفت: بر اساس آخرین نتایج رتبه بندی دانشگاه های جهان، كه از سوی پایگاه رتبه بندی لایدن منتشر شد، جایگاه دانشگاه علوم پزشكی مشهد در این رتبه بندی ارتقا یافت و توانست روند صعودی خود را بر اساس شاخص اثرگذاری علمی Sientific impact از 328 به رتبه 317 در جهان برساند.

وی انتشار 400 پژوهش در حوزه كرونا و تولید كیت های رقیق كرونا در پارك علم و فناوری را از دیگر دستاوردهای یكساله این دانشگاه در روزهای شیوع این بیماری برشمرد.

معاون فنی دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: كلانشهر مشهد، بیشترین جمعیت حاشیه نشین را در كشور داد، كه علیرغم تلاشهای انجام شده در حوزه بهداشت و درمان، با توجه به شرایط موجود، همچنان نیازمند توجه بیشتر است.

علی رحیمی، با بیان اینكه در سفر اخیر رییس جمهور به مشهد، اقدامات خوبی برای بخش بهداشت و درمان این دانشگاه مصوب شد، خاطرنشان كرد: یكی از این طرح ها بیمارستان 540 تختخوابی حاشیه شهر بود كه این طرح سالهای سال به دلیل تحریم های ظالمانه معطل مانده بود، اما با واگذاری این پروژه به دانشگاه علوم پزشكی مشهد، تاكنون هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.

وی ادامه داد: پروژه بیمارستان گلبهار از دیگر مصوبات سفر ریاست جمهوری است كه حدود 45 درصد پیشرفت اجرایی دارد و تاكنون 160 میلیارد ریال هزینه بری داشته است.

معاون فنی دانشگاه علوم پزشكی مشهد خاطرنشان كرد: كل هزینه های مصوبات سفر ریاست جمهوری برای بخش بهداشت و درمان خراسان رضوی حدود 2 هزار میلیارد تومان بوده است كه طی مصوبات گوناگون اجرا و عملیاتی خواهد شد.

برچسب ها
- كرونا
- ویروس كرونا
- هفته دولت
- مشهد
- پژوهش
- طرح واكسیناسیون كرونا
- دانشگاه علوم پزشكی مشهد
- دولت سیزدهم
- دولت مردمی
پروندهٔ خبری
- یكسال با «دولت مردم»
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۱۲:۴۹ - ۰۶/۰۶/۱۴۰۱   بازدید: ۲۷۳