دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳

پشت نوبتی های مستمری بگیر سازمان بهزیستی صفر شد
 
به گزارش گروه آسیب های اجتماعی خبرگزاری فارس، علی محمد قادری باحضور در برنامه تلویزیونی صف اول گفت: ما یك موضوع پشت نوبتی از باب تبصره 14 به عنوان مستمری داریم كه هر سال ممكن است براساس موضوعات معیشتی كه در دهك های پایین وجود دارد، ازجمله اقلام توانبخشی و یارانه هایی كه سازمان بهزیستی برای مراكز توانبخشی و افرادی كه بانوان و مادران فداكاری كه معلول را در خانه نگهداری می كنند، ​ پشت نوبتی ایجاد شود، كه خوشبختانه پشت نوبتی ها در دولت سیزدهم آن هایی كه سه سال پشت نوبت موضوعات توان بخشی یا موضوع اجتماعی بودند، ​ صفر شد و بیش از 140 هزار خانوار به چرخه مستمری سازمان وارد شدند.

به گفته وی هر سال 60 هزار معلول در تصادفات جاده ای به آمار سازمان بهزیستی اضافه می شود، كه از این آمار دو هزار نفر نخاعی و بسترگرا می شوند.

قادری درخصوص اشتغال زنان سرپرست خانوار گفت: درتلاشیم موضوع اشتغال زنان سرپرست خانوار را در آمایش سرزمینی خصوصاً در روستا ها و شهر هایی كه نرخ بیكاری بالاتر دارند، لحاظ كنیم.

وی درخصوص ارائه تسهیلات برای زائران اربعین حسینی افزود: باوجود اینكه در این موضوع هیچ حمایتی از سازمان بهزیستی اتفاق نیفتاد، اما درحال حاضر 300 نفر از اقصی نقاط كشور خصوصاً مناطق محرومی كه اولین بار زائر اولی بودند و افرادی كه معلول نخبه و ممتاز بودند از 4 بخش از سازمان بهزیستی در شهر نجف حضور دارند.

قادری در ادامه افزود: تحصیل در دانشگاه ها بعضاً در دانشگاه آزاد اسلامی صددرصد رایگان است و هر فردی كه كد شناسه داشته باشد در سازمان بهزیستی چه در حوزه اجتماعی و چه در حوزه توان بخشی می تواند به صورت صددرصد رایگان از خدمات آموزشی استفاده كند.

رئیس سازمان بهزیستی كشور درخصوص مسكن معلولان تصریح كرد: در چند ماه گذشته، حدود سه هزار مسكن را دراختیار خدمت گیرندگان سازمان بهزیستی قرار دادیم و در نهضت ملی مسكن هم پیش بینی ما 160 هزار واحد مسكونی براساس 40 هزار واحد روستایی و 120 هزار حوزه شهری است و حدود بیش از 100 هزار خانوار در این طرح شركت و در سامانه ثبت نام كردند.

قادری در باره مشكلات سمعك و همچنین بحث تولید سمعك افزود: سمعك به جهت برخی از مشكلات در داخل كشور تولید نمی شود و می بایست بر اساس تمهیداتی كه وزارت بهداشت دارد، مانند سایر اقلام توانبخشی و تجهیزات پزشكی وارد شود، پیگیری های لازم انجام شده است كه دیگر پشت نوبتی در دریافت سمعك و تامین قطعات جانبی و پردازنده هایی كه مرتبط با كاشت حلزون است را نداشته نباشیم، تلاش میكنیم تا پایان سال با همكاری وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی به جایی برسیم كه ظرفیت واردات و بروز رسانی خدمات، قابل قبولی را شاهد باشیم.

قادری: در خصوص افرادی كه پشت نوبت ویلچر هستند، بیان كرد: فردی كه معلول جسمی حركتی است و شرایط دریافت ویلچر را دارد نباید به دلیل كمبود اعتبارات سازمان بهزیستی از این خدمات بهره مند نشود. افرادی كه در استان ها و شهرستان ها در پنج سال گذشته ویلچر دریافت نكرده اند حتما به اداره كل بهزیستی مراجعه و ویلچر خود را تحویل بگیرند، تلاش می كنیم كه فردی در كشور با این موضوع و مشخصات وجود نداشته باشد.

قادری در خصوص وضعیت ساماندهی كودكان كار گفت: در این خصوص آیین نامه ای مربوط به سال 84 و یك قانون هم مرتبط با سال 99 است كه 13 دستگاه را مكلف كرده كه شناسایی، پیگیری، رهگیری، ساماندهی و موضوعات توانمند سازی خود و خانواده ی این كودكان را پیگیری كنند، ولی در این چند سال كودكان كار به عنوان یكی از چالش های اساسی كشور ما بوده است موضوع كودكان كار و توانمند سازی آن ها باید جدی گرفته شود، كه در این خصوص جلسات خیلی خوبی در شورای اجتماعی كشور تشكیل شده است كه در آینده به صورت راهبردی دستگاه ها آخرین وضعیت و اقدام خودشان را انجام خواهند داد و همچنین موضوع آسیب های اجتماعی یك عدد نیست موضوعات متنوعی است، مانند اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و ... این ها موضوعات خاصی است كه جامعه به آن متبلا است، سازمان بهزیستی بعضی از اوقات متاسفانه دستگاه تنهایی است، كه فقط به صورت تك بعدی دیده می شود و بقیه دستگاه ها كار خود را در این خصوص انجام نمی دهند.

قادری در باره غربالگری چشم و امكان اجرا شدن آن در اوایل سال تحصیلی و نقش بهزیستی در این زمینه گفت: در خصوص پیشگیری از معلولیت ها سازمان بهزیستی كار های متنوعی را انجام داده است، پیشگیری از تنبلی چشم طرحی است كه در سال گذشته بیش از دو میلیون و 800 هزار كودك در بازه 3 تا 6 سال شركت كردند و غربالگری شدند و آن هایی كه ستاره دار شدند پشتیبانی از آن ها صورت می گیرد، آرشیو و شناسنامه برای این افراد وجود دارد و خدمات بهزیستی را برایشان در نظر گرفته ایم، همچنین در خصوص پیشگیری از ناشنوایی یك طرحی داریم كه باز حدود یك میلیون و 700 هزار كودك شركت كرده اند و همكاران، كودكان داری مشكل را ارجاع می دهند به حوزه های پزشكی و سازمان بهزیستی تا كمك هایی در این زمینه صورت گیرد لذا پیشگیری از معلولیت یك امر بسیار مهمی در سازمان بهزیستی است كه سازمان كار های متنوعی در این خصوص انجام داده است و سوابق بسیاری در سه دهه دارد، كه چندین سال است این خدمت به مردم شریف ارائه می شود.

انتهای پیام/
منبع خبر:
خبرگزاری فارس
   تاریخ: ۱۹:۲۷ - ۱۲/۰۶/۱۴۰۱   بازدید: ۱۵۱