دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

درصد تنهایی زنان سالمند در مقایسه با مردان بیشتر است
 
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1400 به ازای هر 100 زن سالمند، 92 مرد سالمند وجود دارد اظهار كرد: در واقع باید گفت جنسیت سالمندی زنانه شده است و سالمندی در حالی به سمت زنانه شدن پیش می رود كه تعداد زنان سالمند خودسرپرست در حال افزایش است.
درصد تنهایی زنان سالمند در مقایسه با مردان بیشتر است معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه بر اساس بررسی های انجام شده در سال 1400 به ازای هر 100 زن سالمند، 92 مرد سالمند وجود دارد اظهار كرد: در واقع باید گفت جنسیت سالمندی زنانه شده است و سالمندی در حالی به سمت زنانه شدن پیش می رود كه تعداد زنان سالمند خودسرپرست در حال افزایش است.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دكتر سید جواد حسینی با بیان اینكه درصد تنهایی زنان سالمند در مقایسه با مردان بیشتر است و این بیشتر بودن، واگذاری بیشتر آنان را به مراكز نگهداری سالمندان در پی دارد خاطر نشان كرد: در توجه به مشكلات سالمندی با حجم انبوهی از مشكلات زنان سالمند نسبت به مردان مواجه می شویم.به همین دلیل، نیاز به سیاستگذاری های اجتماعی و فرهنگی و توجه به منابع در اختیار زنان سالمند بیشتر احساس می شود.

وی تصریح كرد: بررسی های جهانی هم نشان می دهد كه امید به زندگی زنان به طور متوسط چهارسال و نیم بیشتر از مردان است و تعداد زنانی كه در گروه سنی سالمند قرار دارند، به نسبت قابل توجهی بیشتر از مردان سالمند است. این الگوی سالمندی نشان می دهد كه احتمال مجرد بودن زنان سالمند نسبت به مردان بیشتر است.

زنان سالمند، آسیب پذیرترین گروه سالمندان هستند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه زنان سالمند، آسیب پذیرترین گروه سالمندان هستند و به نسبت مردان سالمند، نیاز به توجه بیشتری دارند تصریح كرد: توجه به كیفیت زندگی آنها یكی از فاكتورهای اساسی در سلامت اجتماعی است. وقتی به آمار زنان سالمند تنها نگاه می كنیم تعداد آنها سه تا چهار برابر مردان سالمند تنها است و این پدیده می تواند چالشی جدی برای این جمعیت و همچنین جامعه به وجود آورد.

دكتر حسینی افزود: وضعیت اقتصادی زنان نسبت به مردان، میزان دریافتی حقوق بازنشستگی، سپرده ها، دارایی و عوایدی كه نصیبشان میشود، نسبت به مردان در درجه پایینتری قرار دارد. بیمار یهای شایع در میان زنان و مردان چون پوكی استخوان به دلیل تفاوت در فیزیولوژی زنان و مردان، در زنان بیشتر دیده می شود كه به تبع، شكستگیهای استخوانی و انواع معلولیت را به همراه دارد.

وی گفت: بر اساس یافته های پژوهش علمی و كاربردی با موضوع «پیامدهای اجتماعی اقتصادی زندگی زنان سالمند تنها» ،بیش از 90 درصد زنان سالمند تنهای ایرانی در سه دهك پایین درآمدی قرار دارند، یعنی به طور جدی مشكل معیشتی دارند و برای پرداخت هزینه های درمان و توانبخشی با چالش بزرگی رو به رو هستند. بیش از71 درصد زنان سالمند تنها،درآمدی ندارند و تنها 29درصد بقیه درآمد دارند. از این بین نیز 3.5 درصد درآمد كمتر از یك میلیون تومان و 13.5 درصد نیز بین یك تا سه میلیون تومان درآمد دارند.

نزدیك به 74 درصد زنان سالمند تنهای ایرانی، بی سواد هستند و در بین زنان سالمند تنهای با سواد، اغلب (58.3درصد) دارای سواد در مقطع ابتدایی یا سوادآموزی هستند و توانایی چندانی برای بهره گیری از اینترنت و فناوری ها ندارند.

الگوی تنهازیستی در میان زنان سالمند بیش از چهار برابر مردان سالمند است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد با بیان اینكه در حال حاضر الگوی تنهازیستی در میان زنان سالمند بیش از چهار برابر مردان سالمند است اظهار كرد: در یك دهه اخیر تعداد زنان سالمند تنهازیست دو برابر شده است با تغییر سبك زندگی و افزایش تعداد زنان سالمند مجرد قطعی و مطلقه نیمرخ زنان سالمند تنها در 30 سال آینده تغییر خواهد كرد به گونه ای كه در 30 سال آینده تعداد زنان سالمند تنها، 3 برابر می شود و در میان آنها شمار زنان با تجرد قطعی افزایش پیدا می كند.

دكتر حسینی افزود: زنان سالمند در آینده باسوادتر از زنان سالمند تنهای كنونی هستند، مهارت بیشتری در بهره گیری از تكنولوژی دارند و بخش مهمی از شبكه اجتماعی زنان سالمند تنها در 30 سال آینده ،در فضای مجازی شكل خواهد گرفت. آنها از پایگاه اجتماعی بالاتری برخوردارند، به احتمال زیاد درآمد و وضعیت اقتصادی بهتری دارند، اما به دلیل نداشتن فرزند یا محدود بودن ابعاد خانواده، حمایت های غیر رسمی آنها به گونه چشمگیری كاهش می یابد. به همین دلیل لازم است برای حمایت های رسمی از زنان سالمند تنهای 30 سال آینده از اكنون برنامه ریزی بشود.

journalistعلی احمدی نیا

لینك كوتاه خبر

اخبار مرتبط پیام تبریك دكتر كولیوند به مناسبت هفته وحدت
تفاهمنامه بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و كتابخانه ملی امضا می شود
تعدادی از عوامل آشوب در بازار تهران دستگیر شدند
رئیس جمهور از آیت الله نوری همدانی عیادت كرد
كار سخت احیای ظرفیت سرویس مدارس

برچسب ها
- #سالمندان
- #بحران سالمندی
- #تغذیه سالمند
- #خبرگزاری سلامت

نظر شما شما در حال پاسخ به نظر «» هستید. × لغو پاسخ

نام
ایمیل
نظر شما
captcha
لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد كنید

ارسال

آخرین اخبار اجرای پویش «لبیك یا خامنه ای» در مدارس شهرهای مختلف كشور 1401-07-18 08:54
تنها 8 درصد از برداشت میگو در گلستان باقی مانده است 1401-07-18 08:35
درصد تنهایی زنان سالمند در مقایسه با مردان بیشتر است 1401-07-18 08:34
پست كرمان، پیشتاز در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی 1401-07-18 07:48
پیام تبریك دكتر كولیوند به مناسبت هفته وحدت 1401-07-18 06:30
وقوع یك فقره قتل به دلیل اختلافات شخصی در قلعه گنج 1401-07-17 21:14
قتل دو خانم در شهرستان فاریاب توسط یك جوان 1401-07-17 20:35
كمك به تسهیل ازدواج آسان جوانان، مهم ترین راهكار تنظیم خانواده 1401-07-17 20:28
گره گشایی از كار مردم، تكلیف و وظیفه نیروی انتظامی 1401-07-17 18:11
تفاهمنامه بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس و كتابخانه ملی امضا می شود 1401-07-17 18:07
تعدادی از عوامل آشوب در بازار تهران دستگیر شدند 1401-07-17 18:05
رئیس جمهور از آیت الله نوری همدانی عیادت كرد 1401-07-17 18:03
كار سخت احیای ظرفیت سرویس مدارس 1401-07-17 18:02

نسخه دسكتاپ نسخه موبایل



-
-
-
-
-
-

خبرگزاری سلامت | طبنا رسانه سلامتی

Nastooh Saba Newsroomطراحی و تولید: نستوه

بالا
منبع خبر:
سلامت
   تاریخ: ۰۹:۱۲ - ۱۸/۰۷/۱۴۰۱   بازدید: ۱۳۷