دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

رفع دغدغه بیماران خاص مازندران با ایجاد صندوق حمایت در دولت سیزدهم
 
ساری-ایرنا- دولت سیزدهم با اختصاص بودجه پنج هزار میلیارد تومانی،صندوق بیماران خاص، صعب العلاج و نادر را راه اندازی كرد تا بتواند بخشی از دغدغه این بیماران را از طریق حمایت های دولتی برطرف كند كه هم اكنون این اقدام در مازندران اجرایی شده و رضایت بخش بوده است.
رفع دغدغه بیماران خاص مازندران با ایجاد صندوق حمایت در دولت سیزدهم حضور رئیس جمهور در جمع بیماران اس ام ای - آذرماه 1400 ساری-ایرنا- دولت سیزدهم با اختصاص بودجه پنج هزار میلیارد تومانی،صندوق بیماران خاص، صعب العلاج و نادر را راه اندازی كرد تا بتواند بخشی از دغدغه این بیماران را از طریق حمایت های دولتی برطرف كند كه هم اكنون این اقدام در مازندران اجرایی شده و رضایت بخش بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، پنجم مردادماه 1401 هیات دولت در اجرای تكلیف قانونی بند "ن" تبصره 17 قانون بودجه سال 1401 كل كشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه محافظت مالی از بیماران خاص و صعب العلاج، اساسنامه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج را به تصویب رساند.

دولت سیزدهم این تصمیم را در راستای ایجاد وحدت رویه و انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران یاد شده و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره مندی از خدمات درمانی اجرایی كرده است.

موضوع فعالیت صندوق یادشده فراهم كردن امكان دریافت تسهیلات قرض الحسنه برای مشمولان از طریق بانك های عامل، فراهم آوردن زمینه تامین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشكی، كالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعب العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت های دوره ای و تسكینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن كه فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولان در قبال بخشی از هزینه های سلامت است.

سه ماه پس از تصویب این مصوبه نگذشت كه دولت سیزدهم قدم های محكم تر برای اجرایی شدن این موضوع برداشت و در سوم آبان ماه 1401 صندوق حمایت از بیماران خاص، صعب العلاج و نادر با پوشش 26 بیماری خاص، صعب العلاج و نادر با تزریق بودجه پنج هزار میلیارد تومانی رونمایی شد.

در حال حاضر 26 بیماری خاص، صعب العلاج و نادر تحت پوشش این صندوق است و بر اساس آنچه مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی می گویند، قرار است تعداد این بیماری های تحت پوشش به مرور به 44 مورد برسد .حدود 300 نوع بیماری نادر شناسایی شده وجود دارد كه دولت سیزدهم بنا دارد چتر خدماتدهی به این نوع بیماران را اضافه كردن لیست این بیماری ها در شمول خدمات صندوق بیماران خاص گسترده كند.

رفع دغدغه بیماران خاص مازندران با ایجاد صندوق حمایت در دولت سیزدهم

چشاندن طعم خدمات دولت سیزدهم به بیماران خاص مازندران

عمر این صندوق حمایتی از بیماران به یك ماه نرسیده است ولی اثرات آن برای بیماران خاص مازندران ملموس بوده است به طوریكه مدیركل بیمه سلامت این استان از بهره مندی 609 بیمار خاص مازندران از خدمات آن از ابتدای آبان ماه تاكنون خبرداد.

محمدرضا میرزایی گفت: 356 میلیون تومان هزینه درمان این تعداد بیمار از سوی صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج سازمان بیمه سلامت كشور پرداخت شده و به نوعی هزینه تامین دارویی آنها صفر شده است.

وی ادامه داد: دولت سیزدهم با هدف تامین مالی مطلوب خدمات درمانی، دارو و كالاهای سلامت محور برای بیماران خاص و صعب العلاج و ارتقای پوشش بیمه ای آنها، صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج را در سازمان بیمه سلامت تشكیل داده است.

مدیركل بیمه سلامت مازندران گفت: در این مرحله پنج گروه بیماری های ام اس، تالاسمی، هموفیلی، پیوند كلیه و دیالیز زیرپوشش این صندوق قرار گرفته اند و تمامی هزینه های درمان آنها در زمینه تامین دارو از طریق این صندوق پرداخت می شود.

میرزایی افزود: چهار هزار و 750 بیمار خاص و سخت درمان ام اس، تالاسمی ، هموفیلی ، پیوند كلیه و دیالیز مازندران زیر پوشش بیمه سلامت هستند كه این افراد باید برای بهره مندی از خدمات صندوق بیماران خاص با ورود به سامانه "بیمه سلامت ایرانیان " و ثبت اطلاعات مورد درخواست، اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.

به گفته وی، بیماران خاص كه زیر پوشش بیمه سلامت نیستند و از بیمه های دیگر استفاده می كنند نیز باید با ورود به سامانه های در نظر گرفته شده از سوی وزارت بهداشت برای بارگذاری اطلاعات پزشكی خود اقدام كنند تا بتوانند از خدمات آن برخوردار شوند.

وی ادامه داد: قرار است دولت سیزدهم سالانه 258 میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت هزینه درمان بیماران خاص در قالب همین صندوق به مازندران اختصاص دهد.

رفع دغدغه بیماران خاص مازندران با ایجاد صندوق حمایت در دولت سیزدهم

امیدواری بیماران خاص به رفع كامل مشكلات درمانی

تالاسمی از جمله بیماری های خاص كه در مرحله نخست زیر پوشش صندوق بیماران خاص دولت سیزدهم قرار گرفته اند. 2 هزار و 200 بیمار تالاسمی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مازندران و حدود 700 بیمار تالاسمی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشكی بابل قرار دارند.

رئیس هیات مدیره انجمن تالاسمی ایران و عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی مازندران گفت: این بیماران بسته به نوع پوشش بیمه پایه ای كه دارند از خدمات آن بهره مند می شوند.

محمد علیزاده افزود: هر بیمار تالاسمی ماهانه سه تا پنج میلیون ریال هزینه دارویی خود را پرداخت می كند كه با توجه به درگیر بودن آن ها با مشكل بیكاری این میزان هزینه هم بار اضافی بر دوش آنها تحمیل می كند.

وی ادامه داد: این بیماران برای ادامه حیات می بایست این نوع داروها به خصوص داروهای آهن زدا را تا آخر عمر مصرف كنند كه البته مصرف آن ها نیز عوارضی برای بیمار به همراه دارد.

عضو هیات مدیره انجمن تالاسمی مازندران گفت: تزریق خون و مصرف داروهای آهن زدا باعث رسوب آهن در بدن و نیز كاهش كلسیم می شود كه فرد برای جلوگیری از پوكی استخوان می بایست داروهای خاصی را مصرف كند.

علیزاده بیان كرد: قیمت هر آمپول ایرانی جذب كلسیم 24 میلیون ریال است كه بیمه فقط پنج میلیون ریال از این مبلغ را پرداخت می كند و من به عنوان یك فرد كارمند در پرداخت این هزینه دچار مشكل هستم تا چه رسد به بیماران تالاسمی فاقد شغل كه نمی توانند این رقم را تهیه كنند.

به گفته وی تشكیل صندوقی به نام بیماران خاص نشان می دهد كه دولت با درك درست و مناسب از وضعیت درمانی این نوع بیماران كمك های ویژه ای را به این بخش روانه كرده است تا بسیاری از دغدغه های این بخش از جامعه را پوشش بدهد.

وی ابراز امیدواری كرد كه این صندوق تازه تاسیس بیماران خاص با پیاده كردن راهكارهای مناسب و قابل اجرا تمامی دغدغه های این بیماران و خانواده های آنها را برطرف كند.

مدیرعامل انجمن ام اس مازندران نیز در گفت و گو با ایرنا تعداد بیماران ام اس استان را بیش از سه هزار نفر اعلام كرد و گفت: پایه بیمه این بیماران بیمه تامین اجتماعی و سلامت است كه بخشی از هزینه های درمان آنها شامل هزینه دارویی توسط این سازمان های بیمه گر پرداخت می شود.

عسگری عمادی افزود: اكثر شمول پوشش بیمه ای داروهای این بیماران شامل تامین هزینه داروهای ایرانی می شود و بخش بیشتری از هزینه ها پرداخت می شود.

وی ادامه داد: اما برای تامین هزینه داورهای خارجی كه مشمول بیمه نمی شوند بیماران مجبور به صرف هزینه های بالایی هستند.

مدیرعامل انجمن ام اس مازندران توضیح داد: به طوری كه بیمار برای تهیه داروی ربیس می بایست 90 میلیون ریال و یا برای تزریق داروی آوانیس 120 میلیون ریال پرداخت كند.

وی گفت: بیماران ام اسی كه نیازمند تزریق و مصرف این نوع داروها هستند مجبورند ماهانه این رقم های سنگین را پرداخت كنند تا از عوارض بیماری رهایی یابند.

به گفته عمادی علاوه بر هزینه دارو، بخشی از بیماران ام اس مازندران از عوارض بیماری دچار معلولیت موقتی و یا دائم شده اند كه این افراد می بایست از وسایل كمك توانبخشی ویلچر و واكر برای حركت استفاده كنند.

وی با اشاره به اینكه این بیماران فاقد هرگونه حمایت های مالی و اعتباری هستند، گفت: تشكیل صندوق بیماران خاص نقطه امیدی برای این بیماران به شمار می رود تا از این طریق هزینه های كمرشكن درمان و كمك درمانی آنها تامین شود.

رفع دغدغه بیماران خاص مازندران با ایجاد صندوق حمایت در دولت سیزدهم

ویزیت ، دارو، خدمات پزشكان ، خدمات پاراكلینیك و توانبخشی بسته خدمتی به بیماران خاص

معاون بیمه و خدمات سلامت اداره كل بیمه سلامت مازندران نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینكه در حال حاضر صندوق بیماران چهار هزار و 750 بیمار خاص هموفیلی ، تالاسمی ، دیالیز ، ام اس ، پیوند كلیه زیر پوشش این اداره كل هستند، گفت: با راه اندازی صندوق بیماران خاص تعداد این بیماران افزایش خواهد یافت چرا كه بیماران جدیدی به لیست دریافت خدمات صندوق اضافه می شوند.

مهرداد كمانگر افزود: 26 گروه از بیماری های خاص و صعب العلاج به بیماران خاص قبلی اضافه شد و بیماران مبتلا به این بیماری ها می توانند از تعهدات سازمان بیمه سلامت در پوشش خدمات درمانی ، دارو و كالاهای سلامت محور مرتبط با بیماری و خدمات بازتوانی، توانبخشی و مراقبت های دوره ای كه به تایید مراجع ذیصلاح رسیده باشد استفاده كنند.

وی ادامه داد: بسته خدمتی بیماران خاص و صعب العلاج در صندوق بیماران خاص شامل پرداخت هزینه ویزیت ، دارو، خدمات پزشكان ، خدمات پاراكلینیك و توانبخشی است كه به این بیماران ارایه می شود.

به گفته معاون بیمه سلامت مازندران علاوه بر پنج بیماری خاص كه بالا ذكر شده است بعد از گذشت 2 هفته از راه اندازی صندوق بیماران خاص شاهدیم كه بیماران دیگری همچون اوتیسم ، بال پروانه ای مشمول خدمات این طرح قرار گرفته اند و در سامانه هزینه درمان آنها به صورت صد درصد پرداخت می شود.

وی گفت: علاوه بر خدمات پرداخت هزینه دارو این بیماران براساس دستورالعمل صندوق بیماران خاص هزینه بستری با رعایت تعرفه دولتی بیماران بال پروانه ای و اف ای ام بخشی كه مربوط به خود پرداخت بیماران است رایگان شده است.

كمانگر ارایه خدمات از طریق صندوق بیماران خاص را منوط داشتن بیمه پایه و نشان دار شدن بودن بیماران عنوان كرد و افزود: در صورتی كه بیماری فاقد بیمه پایه باشد براساس طرح بیمه رایگان سلامت زیر پوشش این سازمان بیمه گر قرار می گیرند و از این طریق می توانند از خدمات این صندوق نیز بهره مند شوند.

وی ادامه داد: نشان دار شدن بیماران نیز از طریق وزارت بهداشت و در استان ها از طریق دانشگاه های علوم پزشكی انجام می شود كه از طریق سامانه ای كه در اختیار دارند اطلاعات پزشكی و هویتی این بیماران را در سامانه بارگذاری می كنند كه پس نشستن این اطلاعات و دسترسی كه سازمان بیمه سلامت به این اطلاعات پیدا می كند خدمات صندوق بیماران خاص مشمول این افراد می شود.

معاون بیمه سلامت مازندران با اشاره به تازه تاسیس بودن این صندوق و نیاز به بازنگری و رفع چالش های پیش روی آنها گفت: كارشناسان حوزه بهداشت و درمان و متخصصان انجمن های علمی اجرای برنامه های این صندوق را در دست بررسی و نظارت دارند تا نواقص موجود را برطرف كنند و سطح خدماتدهی به افراد افزایش یابد.

وی افزود: در حال حاضر تمامی خدمات صندوق برای داروهای تولید داخل است و احتمال دارد با توجه به نیاز برخی بیماران به داروهای خارجی این داروها نیز مشمول پرداخت هزینه از سوی صندوق قرار بگیرد.

در همین حال دانشگاه علوم پزشكی مازندران به عنوان نهاد متولی شناسایی و بارگذاری اطلاعات بیماران خاص در سامانه ویژه از ثبت اطلاعات 37 هزار و 331 بیمارستان خبرداد و گفت: از ابتدای اجرای این طرح از سوم آبان امسال تاكنون اطلاعات 30 هزار و 685 بیمار دیابتی كه انسولین تزریق می كنند ، سه هزار و 17 بیمار MS ، یك هزار و 399 بیمار پیوند كلیه ، یك هزار و 883 بیمار تالاسمی و 347 بیمار هموفیلی استان در این سامانه قرار داده شده است.

كاظم محمودی افزود: با توجه به تشكیل و راه اندازی صندوق بیماران خاص بیمه سلامت كشور از آبان امسال قرار بر این است تمامی هزینه درمان این بیماران در زمینه دارو از سوی این صندوق پرداخت شود.

وی ادامه داد: برای این منظور و شناسایی درست بیماران خاص برنامه ریزی های صورت گرفته بدین نحو است كه لیست این بیماران كه تا پیش از این برای دریافت دارو به مراكز علوم پزشكی مراجعه می كردند در این سامانه قرار می گیرد تا پرداخت هر گونه خدمات دولتی از این طریق انجام شود.

محمودی افزود: بارگذاری اطلاعات مابقی بیماران خاص مازندران نیز در حال انجام است تا بدین نحو تمامی این بیماران از خدمات دولت در این صندوق بهره مند شوند.

دولت سیزدهم پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب كه فرمودند" بیمار به جز دغدغه رنج و درد بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشد " تلاش هایی انجام داده است كه راه اندازی صندوق بیماران خاص و تخصیص بودجه پنج هزار میلیارد تومانی را می توان به سرگُل اقدام دولت در این حوزه دانست.

صندوق بیماران خاص نخستین بار در كشور ایجاد شده است و اجرای هر طرح یا برنامه جدید مطمنا با مسائلی همراه است اما برشمردن چالش ها و مشكلات در مسیر اجرای طرح و رفع آنها می تواند شیرینی چنین اقدام بزرگی از سوی دولت سیزدهم را بیشتر كند.

برچسب ها
- بیمه سلامت
- تالاسمی
- حمایت از بیماران خاص
- مازندران
- دیالیز
- هموفیلی
- وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی
- ام اس
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۷:۴۴ - ۲۱/۰۸/۱۴۰۱   بازدید: ۱۲۶