دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

برگزاری اولین جشنواره ملی فناوری توانبخشی/دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتماعی، پتانسیل تعیین استاندارد تجهیزات توانبخشی و داشتن مرجعیت در این بخش را دارد
 
برگزاری اولین جشنواره ملی فناوری توانبخشی/دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتماعی، پتانسیل تعیین استاندارد تجهیزات توانبخشی و داشتن مرجعیت در این بخش را دارد دكتر مسعود فلاحی خشكناب گفت:با توجه به هزینه بالای تولیدات توانبخشی، در جهت رفع وابستگی به تحریم ها و همچنین خدمت رسانی به جامعه معلولان و افراد توانخواه، اولین جشنواره فناوری های توانبخشی با هدف افزایش تعاملات بین بخشی حوزه فناوری توانبخشی برگزار می شود و امیدواریم با تولید محصولات مورد نیاز افراد توانخواه، شاهد كاهش هزینه ها و افزایش كیفیت محصولات برای جامعه هدف باشیم.


به گزارش جامعه ایده آل، دكتر مسعود فلاحی خشكناب در نشست خبری مربوط به برگزاری اولین جشنواره ملی فناوری توانبخشی گفت: در سال های اخیر با عنایت به نامگذاری سال جاری به نام سال "" تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ""، ضرورت توجه هر چه بیشتر به حوزه فناوری از سوی رییس جمهوری، وزرای بهداشت و علوم، در جهت خودكفایی و عبور از تحریم های حوزه فناوری، مهم شمرده می شود.

وی با اشاره به اینكه حوزه فناوری بسیار وسیع است و دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی چندین حوزه فناوری دارد، افزود: فناوری هایی نظیر فناوری دارویی، زیست فناوری كه به ساخت واكسن ها و داروهای ضد سرطان می پردازد، فناوری اطلاعات نظیر پرونده سلامت، فناوری گیاهان دارویی كه سهم بالایی از معاملات تجاری در دنیا را رقم می زند و فناوری تجهیزات پزشكی كه از حوزه های فناوری سلامت است.

دكتر فلاحی اظهار داشت: در بحث فناوری تجهیزات پزشكی بیش از هزار وسیله پزشكی در اتاق عمل، ccu، icu، دندانپزشكی و رادیولوژی ها در كنار سایر دستگاه ها و ابزارها در حوزه سلامت به كار گرفته می شوند كه یكی از حوزه های بسیار مهم در زمینه تجهیزات حوزه سلامت، فناوری توانبخشی است.

وی تصریح كرد: در فناوری توانبخشی، حوزه های گوناگونی فعالیت می كنند، مثلا فناوری تجهیزات حسی حركتی كه به بیماران با قطع عضو كمك می كند، یا تجهیزات الكترونیكی كه به حركت افراد دارای معلولیت و یا كاشت حلزون و سمعك ها به افراد ناشنوا، تجهیزات یا اپ نابینایان كه زندگی مستقل برای نابینایان را امكانپذیر می كند، تكنولوژی هایی نظیر واقعیت ارزش افزوده كه به ناتوانان روان، كودكان اتیسم، بیش فعال و... كمك می كند، ربات ها و تجهیزات هوشمند و فوق هوشمند كه برخی از اقلام حوزه فناوری توانبخشی محسوب می شوند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم توانبخشی وسلامت اجتماعی خاطرنشان كرد كه این دانشگاه در راستای ماموریت هایی نظیر سلامت اجتماعی، سلامت روان و توانبخشی كه عهده دار آن است و با توجه به نامگذاری سال جاری به نام سال "" تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ""، و همچنین گسترش عرصه فناوری با برگزاری اولین جشنواره فناوری های توانبخشی، توجه فناوران حوزه های مختلف صنعت، علوم پزشكی غیر توانبخشی، ایده پردازان، دانشگاه های فنی و مهندسی و غیره را به فناوری توانبخشی جلب می كند تا این گروه ها با آگاهی از حوزه مهم فناوری توانبخشی در تولید محصولات نوین توانبخشی گام بردارند.

دكتر فلاحی افزود: با توجه به هزینه بالای تولیدات توانبخشی، در جهت رفع وابستگی به تحریم ها و همچنین خدمت رسانی به جامعه معلولان و افراد توانخواه، اولین جشنواره فناوری های توانبخشی با هدف افزایش تعاملات بین بخشی حوزه فناوری توانبخشی برگزار می شود و امیدواریم با تولید محصولات مورد نیاز افراد توانخواه، شاهد كاهش هزینه ها و افزایش كیفیت محصولات برای جامعه هدف باشیم.

دبیرعلمی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، همچنین گفت: طی مدت فراخوان جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، بیش از 200 اثر در 8 حوزه به این جشنواره رسید كه با برگزاری آن در تاریخ 22 آذرماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، از آثار برتر تقدیر خواهد شد، ضمن آنكه بطور همزمان، كنگره فناوری های توانبخشی برگزار، و توزیع جوایز را خواهیم داشت.

وی افزود: « كاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، واقعیت های مجازی و افزوده، اپلیكیشن و نرم افزارهای همراه در توانبخشی » ، « فناوری های نوین در حوزه تجهیزات توانبخشی و كاربرد فناوری های نوین توانبخشی در سالمندان، كودكان، معلولین و افراد با نیازهای ویژه »، از موضوعات مطرح در این جشنواره می باشند.

وی تاكید كرد: برای توسعه فناوری در كشور، همه چیز داریم. دانشگاه، مراكز فناوری رشد در دانشگاه، پارك های فناوری، فناوران كه به نوعی دانشجویان تحصیلات تكمیلی هستند و بالقوه از فناوران محسوب می شوند، صندوق های نوآوری و شكوفایی، استادان مجرب، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و غیره همه از اركان توسعه فناوری هستند. ما زنجیره فناوری توانبخشی را در كشور داریم و تنها باید با همت جوانان و تعاملات بین بخشی در راستای تولید محصولات فناوری توانبخشی و كمك به افراد توانخواه گام برداریم .

دكتر فلاحی تصریح كرد: فناوری، موضوعی بین رشته ای است، برای ساخت یك دستگاه نظیر سمعك، اسكلت بیرونی و... متخصص توانبخشی به تنهایی نمی تواند كار كند، بلكه پزشك، متخصص الكترونیك، متخصص توانبخشی و سایر متخصصان باید هم افزایی داشته باشند تا محصولی به مرحله ساخت و تولید برسد و امیدواریم با برگزاری جشنواره ملی فناوری توانبخشی، شاهد تعامل و برقراری ارتباطات دانشگاه های صنعتی و دانشگاه های علوم پزشكی در كنار یكدیگر باشیم.

وی در عین حال، با اشاره به نیاز اكثر افراد توانخواه به دسته ای از وسایل و تجهیزات كه تكنولوژی بالایی هم نمی خواهد، گفت: بسیاری از تجهیزات نظیر عصا، سمعك، ویلچر و... هستند كه در كشور ساخته می شود، اما برای ساخت برخی از محصولات، نیازمند حوزه الكترونیك، كامپیوتر، نرم افزار و... هستیم و هدف این است كه در این حوزه كمك كنیم، زیرا نمونه های خارجی این محصولات گران قیمت هستند و امیدواریم شاهد تولید محصولات بومی با استاندارد برای جامعه توان خواه كشور باشیم.

وی افزود: وزارت بهداشت، هلال احمر و برخی از ارگان ها خریدار اصلی محصولات توانبخشی هستند و می توانیم با بهره مندی از ظرفیت های فناوران، دانشجویان و تعاملاتی كه داریم، در این عرصه كارهای خوبی انجام بدهیم.

وی گفت: فناوران توانبخشی در دو دسته فعالیت می كنند، فناوری هایی كه در ارزیابی تشخیص به كار می روند و به درمانگر كمك می كنند و دسته دوم، فناوری هایی كه در توانبخشی و درمان به كار می روند كه برخی از آنها توسط مددجو به تنهایی استفاده می شود. ما باید به سمت ساخت و تولید تجهیزاتی پیش برویم كه خود افراد توان خواه به تنهایی از آنها بهره مند می شوند و با كارآزمایی بالینی كه بر روی محصولات توانبخشی صورت می گیرد، باید درصدد استقلال افراد توانخواه باشیم .

دكتر فلاحی در ادامه اظهارداشت: هنوز ارگان خاصی در داخل كشور، برای تدوین استانداردها به شكل بومی گام عملیاتی برنداشته است، اما استانداردهای بین المللی وجود دارد و با توجه به شرایط و پتانسیل دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می توان گفت كه این دانشگاه می تواند بهترین مركز علمی و تخصصی برای تعیین استاندارد تجهیزات توانبخشی باشد.

وی افزود: در مسیر مرجعیت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در خصوص تعیین استاندارد های تجهیزات توانبخشی، می توانیم از حمایت معاونت فناوری وزارت بهداشت بهره مند بشویم.

دكتر فرهاد آزادی مدیر توانبخشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی نیز در ادامه این نشست گفت : تحقیقات نشان می دهد یك فرد معلول در خانواده هزینه سرسام آوری دارد كه خانواده از عهده آن برنمی آید و فناوری های توانبخشی با هزینه پایین و كیفیت بالا، به استقلال فرد معلول می انجامد.

آزادی اظهارداشت :ارتباط و تعامل گروه های فنی - مهندسی با دانشگاهیان علوم پزشكی در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، نتایج خوبی در حوزه فناوری های توانبخشی خواهد داشت.

وی ادامه داد: خوشبختانه در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، 195 نفر شركت كننده، آثار خودشان را به جشنواره ارسال كردند كه آثار ارسالی در محورهای هشتگانه جشنواره مشتمل بر "" ایده، اختراع، استارتاپ، محصول تجاری شده، محصول تجاری نشده، طرح یا پایان نامه محصول محور اتمام یافته، طرح یا پایان نامه محصول محور مصوب تمام نشده و ابتكارات دانش آموزی ""، طبقه بندی و داوری شدند كه در هر یك از محورهای مورد اشاره به نفرات اول تا سوم، هدایای نقدی اعطا خواهد شد.

دكتر آزادی افزود: در محورهای هشتگانه شاهد 74 ایده، 33 اختراع، 16 استارت اپ، 26 ابتكار دانش آموزی، 20 محصول تجاری شده، 20 اثر از محصولات تجاری نشده، 16 پایان نامه محصول محور كه به اتمام رسیده و 13 پیشنهاد مصوب كه در راستای محصول است، به ثبت رسیده است .

وی گفت: در جشنواره ملی فناوری توانبخشی، مشاركت فناوران از 28 استان كشور را داشتیم و از نظر پراكندگی سطح تحصیلات شركت كنندگان در این جشنواره، مشاركت 30 نفر با مدرك دكتری، 24 دانشجوی دكتری، 28 نفر با كارشناس ارشد، 46 دانشجوی كارشناسی ارشد، 27 نفر كارشناس، 13 نفر با كارشناسی ارشد، سه نفر با مدرك كاردانی و 24 دانش آموز را شاهد بودیم .

دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی خاطرنشان كرد كه كنگره فناوری های توانبخشی نیز همزمان با اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، در تاریخ 22 آذرماه جاری، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار می شود.

دكتر آزادی افزود: كنگره فناوری های توانبخشی با توجه به حضور گروه های پزشكی، مهندسی و سازمان هایی نظیر سازمان بهزیستی كشور، بنیاد 15 خرداد، جمعیت هلال احمر و ... كه از دستاوردهای فناوری توانبخشی منتفع می شوند و از سوی دیگر، به دلیل حضور متولیانی نظیر مدیر كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت كه مسئولیت صدور مجوز دارد و یا مسئولان دانشگاه كه تولیدكننده علم در این بخش هستند، فرصت بی نظیری ایجاد می كند تا همه زیر یك سقف با هم آشنا شده، تعاملات بین بخشی ایجاد كنند و با هم افزایی و كسب تجربه های بی نظیر به نتایج دلخواه برسند و حضور دانشگاهیان فنی مهندسی و علوم پزشكی در كنار هم در این رویداد، می تواند بسیار كمك كننده برای گسترش فناوری های توانبخشی باشد .

وی تصریح كرد: شركت كنندگان حوزه سلامت می توانند با استفاده از سامانه آموزش مداوم وزارت بهداشت نسبت به ثبت نام خود برای شركت در كنگره اقدام كرده و امتیاز بازآموزی دریافت كنند و فارغ التحصیلان حوزه های فنی و مهندسی برای شركت در این كنگره می توانند از سامانه ایجاد شده در وب سایت جشنواره، برای ثبت نام، دریافت گواهی نامه معتبر و كسب امتیاز استفاده كنند.

وی همچنین در پاسخ به سئوال یكی از خبرنگاران در مورد پوشش هزینه های تجهیزات توانبخشی توسط موسسات بیمه گر، گفت: اخیراً بیمه سلامت كل كشور، در زمینه پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی، 59 خدمت توانبخشی را برای معلولین سازمان بهزیستی در نظر گرفته است كه تجهیزات ارتز و پروتز را هم شامل می شود، اما برای همه تجهیزات مورد نیاز جامعه توانخواه، پوشش بیمه ای خاص نداریم كه خوشبختانه در اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی، متولیان بیمه سلامت و متولیان بیمه نیروهای مسلح حضور دارند و نمایندگان این موسسات بیمه گر تحت عنوان میز خدمت با بستر و محیط جشنواره آشنا شده و به دنبال راهكارهایی جهت پوشش حداكثری برای جامعه توانخواه هستند.

دكتر آزادی همچنین در مورد تسهیلات اولین جشنواره ملی فناوری های توانبخشی برای فناوران برتر، گفت: علاوه بر جوایز نقدی، استقرار رایگان در مركز رشد دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، مساعدت در ثبت پتنت، همكاری در جذب سرمایه گذار و معرفی به مراجع ذیصلاح، از دیگر تسهیلاتی است كه به نفرات برگزیده در اولین جشنواره فناوری های توانبخشی اعطاء خواهد شد.

وی در پایان این نشست، ابراز امیدواری كرد: با استمرار فعالیت هسته های فناور، ارتباط با این گروه ها و مشاركت استادان فعال حوزه فن بازار توانبخشی و حمایت متولیان وزارت بهداشت، شاهد تداوم برگزاری جشنواره و استقرار دبیرخانه دائمی فناوری های توانبخشی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی باشیم.
منبع خبر:
جامعه ایده آل
   تاریخ: ۱۳:۰۸ - ۲۱/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۶۷