دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

بهره برداری از مدرسه اُتیسم همدان، گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی
 
بهره برداری از مدرسه ای مختص دانش آموزان اُتیسم در همدان را می توان گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی دانست. با آغاز فعالیت این مدرسه، دانش آموزان طیف اُتیسم نیز مانند سایر افراد می توانند در یک شرایط و محیطی که مناسب آنهاست به تحصیل خود ادامه دهند.
بهره برداری از مدرسه اُتیسم همدان، گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی به گزارش ایسنا، عدالت آموزشی به عنوان یکی از مهمترین مباحث حوزه تعلیم و تربیت سال هاست توجه متصدیان امر را به خود جلب کرده و موضوع بسیاری از مقالات و کنفرانس ها را به خود اختصاص داده است. این مسأله تا جایی دارای اهمیت است که در صورت محقق نشدن آن نمی توان انتظار رسیدن به وضعیت مناسبی در آموزش وپرورش را داشت. همسو با اجرای عدالت آموزشی، دانش آموزانی که نیازهای ویژه دارند نیز مانند سایر افراد نیازمند مناسب سازی نظام تعلیم و تربیت در فضاهای آموزشی هستند تا بتوانند به تحصیل خود ادامه دهند.

اُتیسم نوعی اختلال شخصیتی و روانی است که فرد در آن بیشتر به درون گرایی و فاصله گرفتن از محیط پیرامون و انسان های اطرافش حتی خانواده دچار می شود. اُتیسم بیشتر در دوران کودکی در افراد ظاهر می شود و اکثراً قبل از رسیدن به سه سالگی علائم آن در فرد پدیدار می شود.

با توجه به شرایط خاص این افراد، تعلیم و تربیت آنها باید شرایط متفاوتی از سایر دانش آموزان داشته باشد. در بسیاری از نقاط به علت کمبود امکانات و منابع، این دانش آموزان در کنار سایر دانش آموزانی که نیازهای ویژه دارند مانند دانش آموزان کم توان ذهنی تحصیل می کنند.

حالا اما در شهر همدان، به همت مؤسسه خیریه نیک گامان جمشید تهران، بنیاد برکت و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان مدرسه ای ویژه دانش آموزان اُتیسم با شرایط و امکانات ساخته شده که این پروژه در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی افتتاح می شود.

ساخت مدرسه اُتیسم با اعتبار 15 میلیارد تومانی در همدان

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: مدرسه اُتیسم همدان 1500 متر زیربنای آموزشی، 700 متر محوطه سازی، 120 متر دیوارکشی و 18 کلاس و اتاق دارد. سازه این پروژه بتنی است و ساخت آن از سال 97 آغاز شده که در حال حاضر مراحل پایانی تجهیز آن در حال انجام است.

حمید شیرازیانی با بیان اینکه 15 میلیارد تومان برای پروژه مدرسه اُتیسم همدان هزینه شده است، توضیح داد: بیش از چهار میلیارد تومان توسط مؤسسه خیریه نیک گلملن جمشید تهران و دو میلیارد تومان توسط بنیاد برکت در این پروژه هزینه شده و مابقی نیز به وسیله اعتبارات ملی و استانی تأمین شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان خاطرنشان کرد: این مدرسه در منطقه ششصد دستگاه شهر همدان قرار دارد و مختص دانش آموزان طیف اُتیسم در تمام مقاطع تحصیلی است. این مدرسه اتاق تاریک، استخر آب درمانی و زمین بازی دارد.

بهره برداری از مدرسه اُتیسم همدان، گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی

برخی دانش آموزان طیف اُتیسم در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند

رئیس اداره آموزش وپرورش استثنایی استان همدان در گفت وگو با ایسنا، پیرامون وضعیت دانش آموزان اُتیسم در استان و افتتاح مجتمع آموزشی ویژه دانش آموزان طیف اُتیسم در همدان، اظهار کرد: آمار دقیقی از دانش آموزان مبتلا به اوتیسم نداریم چراکه برخی به علت اینکه مدرسه ویژه ای برای آنها نداشتیم، در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند.

طیبه محمدی گفت: در حال حاضر 25 دانش آموز اُتیسم در کنار دانش آموزان کم توان ذهنی در مدرسه فعلی اُتیسم مشغول به تحصیل هستند. به طور قطع آمار این دانش آموزان بیشتر از این عدد است چراکه تاکنون مدرسه ویژه ای برای این طیف از دانش آموزان درنظر گرفته نشده بود، برخی از دانش آموزان دارای اختلال اوتیسم در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند.

وی تصریح کرد: تاکنون مدرسه ویژه ای برای دانش آموزان اُتیسم در استان نداشتیم و این دانش آموزان در کنار دانش آموزان کم توان ذهنی تحصیل می کردند اما در مدرسه ویژه دانش آموزان طیف اُتیسم تنها دانش آموزان مبتلا به این اختلال حضور دارند.

محمدی با بیان اینکه مبتلایان به اختلالات اُتیستیک از نظر پردازش حسی متفاوت هستند، مطرح کرد: این افراد به علت اختلالات هیجانی، شدت و ضعف احساسات متفاوتی دارند و گاهی دچار بهم ریختگی می شوند.

بهره برداری از مدرسه اُتیسم همدان، گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی

وی با تأکید بر لزوم وجود اتاق تاریک در مدارس ویژه دانش آموزان اُتیسم، گفت: هدف از وجود اتاق تاریک این است که پردازش حسی و اختلالات هیجانی رفتاری دانش آموزان توسط کاردرمانگر و مشاور با استفاده از روش ها و فنون کاربردی کاهش یابد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان همدان با بیان اینکه محیط دانش آموزان مبتلا به اختلالات اُتیسم باید امن و آرام باشد، مطرح کرد: این افراد نسبت به نور و سروصدا حساس هستند و سبک آموزش به این افراد متفاوت تر از سایر دانش آموزان با نیازهای ویژه است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگی های این دانش آموزان اتاق های کاردرمانی، گفتاردرمانی و مشاوره در این مدارس اهمیت زیادی دارد. مشاوران در درمان کاهش اختلالات هیجانی، رفتاری این افراد کار کرده و کمک می کنند تا دانش آموزان بتوانند در فضای کلاس آرامش و توجه کافی را برای آموزش داشته باشند.

محمدی در رابطه با نیروی انسانی مورد نیاز برای آموزش دانش آموزان دارای اختلال اُتیسم، توضیح داد: در قسمت توانبخشی دچار کمبود شدید نیروی انسانی متخصص و مرتبط هستیم در حالیکه وجود نیروهای توانبخشی در مدارس با نیازهای ویژه برای پیشرفت آموزشی این دانش آموزان امری بسیار ضروری و مهم است که باید به آن توجه ویژه شود.

وی تأکید کرد: با توجه به اهمیت مدرسه ویژه دانش آموزان طیف اُتیسم با وجود اینکه با کمبود نیرو مواجه هستیم، همواره تلاش کردیم تا خدمات مورد نیاز را به این دانش آموزان ارائه دهیم. تمام نیروهای مورد استفاده در این مدرسه نیروهای مرتبط با این حوزه هستند و سوابق آموزش به دانش آموزان اُتیسم را دارند.

محمدی در پایان با اشاره به بهره برداری از پروژه مدرسه اُتیسم همدان در آینده نزدیک، بیان کرد: همه دانش آموزان اختلال طیف اُتیسم می توانند در این مدرسه ثبت نام کنند. تمام تدابیر لازم اندیشیده شده تا این دانش آموزان بتوانند در یک محیط امن و دارای امکانات کافی تحصیل کنند.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۱:۴۹ - ۰۱/۱۲/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۳