دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

حکایت ناتمام حقوق افراد دارای معلولیت و قانون بر زمین مانده
 
معلولان بزرگ ترین اقلیت و محروم ترین گروه به شمار می روند که باگذشت حدود پنج سال از تصویب قانونی برای حمایت از آنان، به حقوق خود دست نیافته اند. از یک سو بی توجهی دستگاه ها و از سوی دیگر موضوع عدم تخصیص بودجه کافی موجب شده این قانون بسیار آهسته و ناملموس اجرایی شود، اما امسال با حذف ردیف بودجه ...
معلولان بزرگ ترین اقلیت و محروم ترین گروه به شمار می روند که باگذشت حدود پنج سال از تصویب قانونی برای حمایت از آنان، به حقوق خود دست نیافته اند. از یک سو بی توجهی دستگاه ها و از سوی دیگر موضوع عدم تخصیص بودجه کافی موجب شده این قانون بسیار آهسته و ناملموس اجرایی شود، اما امسال با حذف ردیف بودجه مربوط به قانون موردنظر، شهروندان معلول سال سختی را پیش رودارند.

حکایت ناتمام حقوق افراد دارای معلولیت و قانون بر زمین مانده
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه رسالت، معلولان بزرگ ترین اقلیت و محروم ترین گروه به شمار می روند که باگذشت حدود پنج سال از تصویب قانونی برای حمایت از آنان، به حقوق خود دست نیافته اند. از یک سو بی توجهی دستگاه ها و از سوی دیگر موضوع عدم تخصیص بودجه کافی موجب شده این قانون بسیار آهسته و ناملموس اجرایی شود، اما امسال با حذف ردیف بودجه مربوط به قانون موردنظر، شهروندان معلول سال سختی را پیش رودارند، زیرا مطابق اظهارات صریح بهروز مروتی، مدیر کمپین حمایت از حقوق معلولان «نه تنها بودجه سال قبل آنان به طور کامل پرداخت نشد، بلکه در بودجه امسال هم اعتبار مستقل برای اجرای قانون حمایت از معلولان در نظر گرفته نشده است.»

این اقدام واکنش های زیادی در پی داشت و کارزار معلولان سال گذشته با ارسال چندین نامه به سازمان برنامه وبودجه، خواستار بازگشت ردیف و افزایش بودجه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان شد اما به این نامه ها پاسخی داده نشد. شبکه ملی تشکل های مردم نهاد افراد دارای معلولیت شنوایی هم در نامه ای، از کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی خواسته بود ردیف بودجه معلولان برای سال 1402 را برگرداند.

اگرچه دولت معتقد است این بودجه را حذف نکرده بلکه آن را به بودجه سازمان بهزیستی افزوده اما افراد دارای معلولیت می گویند مشخص نیست چه مقدار از بودجه بهزیستی به آنان اختصاص می یابد و دست سازمان دریافت کننده بودجه، باز است تا آن را در مواردی غیر از هدف اصلی هزینه کند. باتوجه به آنکه هزینه لوازم بهداشتی و کمک توانبخشی در پی افزایش نرخ دلار بیشتر شده و مستمری خانواده های دارای فرد معلول ناچیز است، می توان پیش بینی کرد که امسال بسیاری از اقلام غذایی از سبد خرید آنان حذف شود و اگر کمک خیرین نباشد، وضعیت آنان به نسبت گذشته بغرنج تر خواهد بود.

این پیش بینی بهروز مروتی، مدیر کمپین حمایت از حقوق معلولان است که در گفت وگو با «رسالت» عنوان می کند: «ماه های بهمن و اسفند سرنوشت افراد دارای معلولیت برای سال آینده تعیین می شود و متأسفانه در دو ماه پایانی سال گذشته، دولت، ردیف اختصاصی بودجه «قانون جامع حمایت از حقوق معلولان» را که پس از مدت ها تلاش و پیگیری کنشگران در سال 1398 ایجادشده بود، حذف کرد. عجیب تر این بود که سازمان بهزیستی می توانست فعال تر وارد عرصه شده و از ظرفیت و قدرت نمایندگان در جهت تحقق مطالبات قانونی جامعه هدف خود استفاده کند اما از این اقدام امتناع کرد. از سوی دیگر قانون مذکور، مصوب مجلس شورای اسلامی است و باید با تلاش نمایندگان، ردیف این بودجه را برمی گرداندند. اکنون که این مسئله محقق نشده باید نظارت کنند تا اعتبار مربوط به قانون معلولان که به سایر ردیف های سازمان بهزیستی تخصیص یافته تا ریال آخر در امور معلولان هزینه شود.»

مطابق آماری که از سوی سازمان برنامه وبودجه ارائه شده، بودجه سازمان بهزیستی 65 درصد افزایش یافته اما مدیر کمپین حمایت از حقوق معلولان این افزایش را خیلی کمتر عنوان کرده و می گوید: «بودجه این سازمان مثل هر سازمان و ارگان دیگری رشد داشته اما با نرخ تورم همخوانی ندارد. از طرفی اگر این افزایش را بپذیریم، بازهم تضمینی برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان نخواهد بود.»

پیش تر مدیر کمپین حمایت از افراد دارای معلولیت، گفته بود: «دولت در لایحه پیشنهادی بودجه سال 1402 بودجه بهزیستی را حدود 37 درصد و اعتبار قانون حمایت از معلولان را 20 درصد افزایش داد (به علت عدم انتشار ضمایم و جداول قانون بودجه نمی توان دقیق اظهارنظر کرد) که با افزایش 20 درصدی اعتبار قانون حمایت از حقوق معلولان، اکنون باید سه هزار و 400 میلیارد از بودجه بهزیستی در اختیار افراد دارای معلولیت قرار بگیرد؛ حال آنکه از یک سو موارد مصرف اعتبار بهزیستی به طور جداگانه مشخص نیست و از سوی دیگر حتی همین اعتبار سه هزار و 400 میلیارد تومانی هم برای افراد دارای معلولیت رقم ناچیزی است و امسال برای اجرای کامل قانون، حداقل به 60 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که فاصله این دو رقم نشان می دهد، سازمان برنامه وبودجه توجهی به افراد دارای معلولیت ندارد.»

کاهش 50 درصدی بودجه تسهیلات اشتغال سازمان بهزیستی
اشتغال برای امرارمعاش بدیهی ترین حق هر انسانی است، اما به نظر می رسد که این موضوع برای افراد دارای معلولیت به دست فراموشی سپرده شده است و سال گذشته در فصل بودجه ریزی، نه تنها ردیف اختصاصی بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان حذف شد، بلکه بودجه تسهیلات اشتغال سازمان بهزیستی هم 50 درصد کاهش یافت که به تعبیر مروتی، این اقدام نمایانگر بی توجهی به معلولان و مددجویان این سازمان است: «بودجه تسهیلات اشتغال کمیته امداد 40 درصد افزایش داشته و از عدد 25 هزار میلیارد تومان در سال 1401 به 35 هزار میلیارد تومان در 1402 رسیده است، اما سازمان بهزیستی 10 هزار میلیارد تومان بودجه تسهیلات اشتغال داشته، که در قانون بودجه 1402 به 5 هزار میلیارد تومان تقلیل یافته است. ضمن اینکه همان رقم نیز در حدود 60 درصد محقق شده و دولت مابقی آن را به سازمان بهزیستی پرداخت نکرده، به این معنا که در سال گذشته از آن 10 هزار میلیارد تومان تنها 6 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد و دستگاه هایی نظیر بانک ملی که مکلف بودند مطابق قانون بودجه، 1500 میلیارد تومان را به سازمان بهزیستی بابت این تسهیلات در اختیار مددجویان سازمان قرار دهند حتی یک ریال هم پرداخت نکرده اند.»

بی تردید وضعیت اشتغال معلولان به مراتب بدتر از قبل خواهد بود و این درحالی است که مروتی، اشتغال را به عنوان عمده ترین مشکل معلولان معرفی کرده و می گوید:« نه تنها بودجه تسهیلات اشتغال زایی ،که صندوق فرصت های شغلی موضوع ماده 10 قانون حمایت از حقوق معلولان هم پس از 5 سال هنوز راه اندازی نشده است. از طرفی طبق ماده 15 قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت موظف است جهت ایجاد فرصت های شغلی برای افراد معلول حـداقل سه درصد از مجـوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاه های دولتی و عمومی اعم از وزارتخانه ها، سازمان ها، مؤسسات، شرکت ها و نهادهای عمومی و انقلابی و دیگر دستگاه هایی که از بودجه عمومی کشور استفاده می نمایند را به افراد معلول واجد شرایط اختصاص دهد، اما به درستی اجرا نمی شود. اگرچه طبق گفته رئیس سازمان بهزیستی حداکثر 1.2 از این سهم تخصیص داده شده، اما به احتمال زیاد کمتر از این میزان است و مجلس نیز ورود نکرده، تا دولت را به اجرای این قانون مکلف کند.»

امتناع دولت از به کارگیری معلولان و ایجاد فرصت های شغلی برای آنان در حالی است که مطابق با ماده 11 قانون حمایت از حقوق معلولان 30 درصد مشاغل اداری و اپراتوری باید به این شهروندان تخصیص داده شود اما همان طور که مروتی نیز تأیید کرده از زمان تصویب این قانون یک نفر هم استخدام نشده است. پیش ازاین، مدیر کمپین حمایت از حقوق معلولان در گفت وگویی با خبرگزاری ایلنا تأکید کرده بود: این شهروندان به راحتی در مصاحبه های استخدامی حذف می شوند؛ درصورتی که طبق آیین نامه قانون مدیریت خدمات کشوری برای احراز توانایی افراد دارای معلولیت باید از سازمان بهزیستی استعلام کرد اما این اتفاق نمی افتد و خود سازمان ها و وزارتخانه ها مستقیم نظر می دهند.

مستمری ناچیز خانواده های دارای فرد معلول
کمک هزینه ارتقاء و کارآیی در ماده 12 و پرداخت کمک هزینه برای بیمه کارفرمایی در ماده 13 قانون حمایت از حقوق معلولان از دیگر مواردی است که مورد بی مهری قرارگرفته و مروتی دراین باره به «رسالت» می گوید: «هنوز از سال گذشته معوقات این بخش پرداخت نشده که باعث می شود کارفرمایان رغبتی به استخدام افراد دارای معلولیت نداشته باشند. بنابراین باتوجه به شرایط موجود و پیش بینی وضعیت تورمی، وقوع اتفاقات بغرنج دور از انتظار نیست. شاید بسیاری از افراد دارای معلولیت، امسال به تکدی گری، زباله گردی و جمع آوری ضایعات روی آورده و یا از طریق مشاغل کاذب ارتزاق کنند که این نشانه واضحی از به حاشیه راندن کامل افراد دارای معلولیت است و باتوجه به اینکه هزینه های لوازم بهداشتی و کمک توانبخشی در پی افزایش نرخ دلار بیشتر شده، تهیه این وسایل آسان نخواهد بود و معلولان بیش ازپیش منزوی شده و فرصتی برای حضور در بازار کار نخواهند داشت و رقم مستمری هم کفاف هزینه های زندگی آنان را نمی دهد.»

مروتی مستمری خانواده های دارای فرد معلول را ناچیز برشمرده و بیان می کند: «با افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان، مستمری خانواده های دارای یک معلول از رقم 546 هزار تومان به 780 هزار تومان افزایش می یابد، درحالی که سبد معیشت 12 تا 18 میلیون تومان و خط فقر حدود 15 میلیون تومان است، بنابراین مستمری معلولان با این ارقام فاصله نجومی دارد. تمام تکاپو و تقلای آن ها برای بقا است، سفره هایشان کوچک شده و به دلیل گرانی و عدم اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان قادر به خرید گوشت و مرغ و میوه نیستند و تنها می توانند تخم مرغ تهیه کنند. اگر سه هزار و 400 میلیارد تومان از بودجه بهزیستی در اختیار افراد دارای معلولیت قرار گیرد، با تقسیم این رقم، سرانه هر فرد معلول به اندازه دو عدد تخم مرغ است.»

عدم نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان
مروتی در ادامه اظهاراتش به مصوبه نامشخصی هم اشاره دارد که سال گذشته مقرر شد 5 میلیون تومان به افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید پرداخت شود. مصوبه ای که به گفته مدیر کمپین حمایت از حقوق معلولان ابتدا در کمیسیون تلفیق و سپس در صحن علنی تصویب شد، اما شورای نگهبان به این مصوبه ایراد قانونی گرفت: «تعارض با ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان به عنوان اولین ایراد ذکر شد. براساس این ماده، دولت ها موظف اند کمک هزینه معیشتی را مطابق با حداقل میزان دستمزد مصوب شورای عالی کار برای معلولان در نظر بگیرند. بهتر بود به جای این مصوبه، مجلس شورای اسلامی، اجرای ماده 27 را از دولت مطالبه می کرد. ایراد بعدی هم ناشی از عدم تعریف منابع مالی برای اجرای مصوبه بود و مجلس شورای اسلامی از این مسئله عقب نشینی کرد و تعیین مبلغ کمک هزینه معیشتی را به هیئت وزیران سپرد. بعید می دانم عدد قابل توجهی در حد 5 میلیون تومان را پرداخت کنند، اگر قرار بود چنین اعداد و ارقامی را بپردازند، از سال 97 قانون حمایت از حقوق معلولان به تصویب رسیده و باید در راستای اجرای این قانون عمل می کردند. ضمن اینکه سرجمع اعتبارات سازمان بهزیستی هم امکان پرداخت این عددها را نمی دهد.»

دولت امسال با حذف ردیف بودجه معلولان، تصمیم به صرفه جویی گرفته و امیدها به آینده را برای این قشر کمرنگ تر از همیشه کرده است، درحالی که مدیر کمپین حمایت از معلولان می گوید: «ما امیدوار بودیم مجلس، دولت را مورد مواخذه قرار داده و به اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان مکلف سازد، اما این اتفاق تاکنون رخ نداده است، حال آنکه مطابق تبصره 3 ماده 31 قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت باید گزارش اجرای این قانون را به مجلس ارسال و سپس در صحن علنی قرائت می شد که نمایندگان مجلس تاکنون هیچ گزارشی از اقدامات دولتی ها برای اجرای این قانون نخواسته اند. در حال حاضر باید پنج گزارش منتشرمی شد، اما هنوز یک گزارش هم منتشرنشده و متأسفانه هیچ سازوکاری برای اجرا و نظارت بر قوانین وجود ندارد.»

مروتی معتقد است که معلولان هرروز بیشتر از قبل به حاشیه رانده می شوند و امسال شرایط سخت تر خواهد بود؛ چراکه ردیف بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان حذف و بودجه تسهیلات اشتغال کاهش پیداکرده و اساسا سیاست اشتغال زایی در حوزه افراد دارای معلولیت به باد فراموشی سپرده شده است.

در چنین وضعیتی بازار مشاغل کاذب بیش از گذشته رونق می گیرد و باتوجه به تورم حاکم بر جامعه و فقر معیشتی، افراد دارای معلولیت قادر به تأمین نیازهای غذایی و دریافت کالری موردنیاز خود نخواهند بود و بدیهی است که با سوءتغذیه مواجه شوند.

برچسب ها
- معلولان

اخبار مرتبط سال سخت تر معلولان/ عملکرد ضعیف مجلس در برابر دولت
متروی پایتخت؛ نامهربان با معلولان
تشریح برنامه های سازمان بهزیستی درخصوص پیشگیری از معلولیت ها/ طراحی سامانه شناسایی موارد در معرض بروز معلولیت
راهکارهای مددکاران اجتماعی برای خانواده های دارای کودک معلول
صدای معلولان به مسئولین نمی رسد؟

نظر شما شما در حال پاسخ به نظر «» هستید. × لغو پاسخ

نام
ایمیل
نظر شما
لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد کنید 0 + 0 =

ارسال

پربازدیدترین اخبار چه افرادی به تزریق آمپول ویتامین B12 نیاز دارند؟
با خوردن این نان به راحتی لاغر شوید
بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری
6 خوراکی کبد پسند را بشناسید
خواص شگفت انگیز دمنوش بابونه
بی سروسامانی در سامانه رتبه بندی معلمان
آب دزدی در دوران کم آبی!
فوت مدیر شبکه رادیو سلامت
اگر خودرو ایمن باشد خیلی از تصادفات منجر به فوت نمی شود
راهکارهای سریع لاغری
آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟
بیش صدهزار پرستار امریکایی کار خود را ترک کرده اند
20 هزار مورد کودک همسری طی 9 ماه
این غذاها شما را باهوش می کند
بهترین زمان خوردن آووکادو
راز جلوگیری از سکته مغزی انسانها در خواب زمستانی خرس ها
نرخ بیکاری رکورد سه ساله را شکست
استفاده از سمعک،خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد
تالاب هامون در 20 سال گذشته هیچ حقأبه ای از افغانستان دریافت نکرده است
شیفت کاری طولانی مدتِ رزیدنت ها برای بیماران هم خطرناک است

پیشنهاد سردبیر میوه های مفید برای کم کاری تیروئید میوه های مفید برای کم کاری تیروئید غده تیروئید کم کار، هورمون تیروئید کمتری تولید می کند و متابولیسم را کند می کند. سپس بدن مقدار کمتری کالری می سوزاند و خطر چاقی، افزایش سطح کلسترول بد و خستگی را افزایش می دهد.

راز جلوگیری از سکته مغزی انسانها در خواب زمستانی خرس ها راز جلوگیری از سکته مغزی انسانها در خواب زمستانی خرس ها دوره های طولانی بی حرکتی می تواند افراد را در معرض خطر لخته های خونی خطرناک قرار دهد - با این حال خرس ها در خواب زمستانی ماه ها بدون هیچ مشکلی می خوابند. اکنون دانشمندان فکر می کنند که دلیل آن را کشف کرده اند.

تست سِل (TB) چگونه انجام می شود؟ تست سِل (TB) چگونه انجام می شود؟ آزمایش سل بررسی می کند که آیا شما به سل (TB) آلوده شده اید یا خیر. دو نوع آزمایش سل وجود دارد: آزمایش پوست و آزمایش خون. آزمایش های پوستی و خون سل می تواند نشان دهد که آیا تا به حال در معرض باکتری عامل سل قرار گرفته اید یا خیر، اما نمی توانند تعیین کنند که آیا عفونت سل نهفته (خفته) یا فعال دارید.

بهترین زمان خوردن آووکادو بهترین زمان خوردن آووکادو آووکادو عمدتاً در مناطق استوایی، گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. اولین مهاجرانی که از این میوه بسیار مفید استفاده کردند، تمدن های آمریکای مرکزی باستان و آمریکای جنوبی بودند.آووکادو زود برداشت می شود و سپس اجازه داده می شود تا به تدریج برسد. شاخص آووکادو رسیده پوست آن است. اگر نرم باشد و با فشار دادن آرام تکان بخورد، میوه کاملا رسیده است.

بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری بهترین زمان خوردن قهوه برای لاغری قهوه راهی عالی برای شروع یک صبح زیباست؛ با این حال اگر آن را خیلی دیر در روز بنوشید، خطر برهم زدن برنامه خواب خود را دارید.

انتقال آب رامیان به آزادشهر دشت رامیان را خشک خواهد کرد/ قطع 200  هزار اصله درخت هیرکانی درصورت ساخت سد رامیان انتقال آب رامیان به آزادشهر دشت رامیان را خشک خواهد کرد/ قطع 200  هزار اصله درخت هیرکانی درصورت ساخت سد رامیان سلامت نیوز : طرح انتقال آب رامیان به آزادشهر با ظرفیت سالانه حدود 20 میلیون مترمکعب معادل 620 لیتر در ثانیه و معادل نیاز آب شرب 200 هزار نفر در سال، یعنی چند برابر جمعیت منطقه، نه تنها برای مردم آزادشهر آب نمی شود؛ بلکه باعث خشک شدن ""دشت رامیان"" خواهد شد. دشتی که در گزارش های سازمان آب منطقه ای دچار بحران جدی بوده، بیلان منفی داشته و ""دشت ممنوعه"" به حساب می آید. با این انتقال آب، جریان رودخانه اصلی تغذیه کننده آبخوان دشت، مختل شده و تغذیه طبیعی دشت های منطقه تا آزادشهر کاهش می یابد. علاوه بر اینها، این طرح گزارش ""مطالعات ارزیابی محیط زیستی ندارد و با این حال به آن ردیف بودجه اختصاص داده شده است. طراحان، در مقابل اعتراض رامیانی ها گفته شده که برای تامین آب آنها سدی زده خواهد شد. اما برای ساخت این سد 200 هزار اصله درخت جنگل هیرکانی چند میلیون ساله قطع می شود که این خود عامل کم بارشی و خشکسالی بیشتر خواهد شد؛ ضمن اینکه در سال های اخیر و در اثر کم بارشی بیشتر ظرفیت سدهای گلستان خالی است و ساخت یک سد دیگر با اینهمه هزینه و تخریب جنگل و خاک، توجیه منطقی و علمی ندارد. به گفته کارشناسان، این گونه طرح ها باعث ایجاد تنش بین شهرهای همجوار شده و ""جنگ آب"" را در مرزهای داخلی دامن می زند. این ها همه در حالی است که راه های بسیار کم هزینه تر و علمی تری برای حل مشکل بحران آب ""آزادشهر"" در شرق استان گلستان وجود دارد.

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟ آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟ آبله مرغان (که از نظر پزشکی با نام واریسلا شناخته می شود) توسط ویروسی به نام ویروس واریسلا-زوستر ایجاد می شود که به سرعت و به راحتی از فردی که آلوده است پخش می شود.

6 خوراکی کبد پسند را بشناسید 6 خوراکی کبد پسند را بشناسید کبد اندامی چندکاره و بسیار مهم در بدن است. می توانید این اندام حیاتی را به عنوان یک سیستم فیلتر در نظر بگیرید. این ویژگی کبد به بدن کمک می کند تا از سموم پاک شود و در عین حال مواد مغذی را از غذاهای مصرفی دریافت کند.

روش های درمان سرفه ی کودکان روش های درمان سرفه ی کودکان
خطرات مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری خطرات مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری
آیا دندان درآوردن باعث تب و اسهال کودک می شود؟ آیا دندان درآوردن باعث تب و اسهال کودک می شود؟
فتق چیست و چه علائمی دارد؟ فتق چیست و چه علائمی دارد؟
خون در مدفوع؛ چرا و به چه علت؟ خون در مدفوع؛ چرا و به چه علت؟
سندروم داون چیست؟ سندروم داون چیست؟

پربحث ترین اخبار چه کسانی باید امگا3 بخورند؟
آیا مکمل قبل از تولد مواد مغذی کافی برای زنان باردار را فراهم می کند؟
سلامت انسان بدون سلامت محیط زیست امکان پذیر نیست
زمان ثبت نام غرفه های ایران فارما اعلام شد
افزایش تعرفه ها به معنای افزایش ویزیت پزشکان نیست
تهرانی ها در سال جدید سه روز بیشتر هوای پاک تنفس کردند
10 علامت که نشان می دهد تو مامان خوبی هستی
کمبود فاکتور هشت انعقادی برای بیماران هموفیلی

جستجو خبرها سرویس ها

- درباره ما
- ارتباط با ما
- تبلیغات
- شرایط استفاده © تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سلامت نیوز می باشد.

سلامت نیوز نسخه چاپی ندارد و به هیچ سازمانی وابسته نیست.

-
-
-
-
-
-
salamatnews.com

نسخه دسکتاپ نسخه موبایل

Nastooh Saba Newsroomطراحی و تولید: نستوه
منبع خبر:
سلامت نیوز
   تاریخ: ۱۲:۱۷ - ۲۷/۰۱/۱۴۰۲   بازدید: ۱۳۱