دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

25 درصد دانش آموزان ایرانی دچار ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی هستند
 
یک متخصص فیزیوتراپی با عنوان این مطلب که بیشترین فشار به ستون فقرات در وضعیت نشستن اتفاق می افتد، گفت: از هر 4 دانش آموز ایرانی، یک نفر دچار ناهنجاری های اسکلتی-عضلانی است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کامران عزتی افزود: یک دانش آموز حدود 6 ساعت پشت نیمکت می نشیند و ممکن است باعث انحراف و کجی ستون فقرات او شود.

وی ادامه داد: نشستن طولانی مدت، بد نشستن، خم شدن روی نیمکت و وضعیت های مشابه دیگر می تواند فشار روی ستون فقرات را افزایش داده و منجر به درد های عضلانی-اسکلتی دانش آموز گردد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ادامه به ارائه نکات ساده به منظور پیشگیری از بروز ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی پرداخت و گفت: بهتراست دانش آموز به صورت طولانی در یک وضعیت ثابت ننشیند و به طور مداوم حداقل هر نیم ساعت یک بار وضعیت نشستن خود را تغییر دهد.

وی افزود: قوز پشتی یا کیفوز یکی از ناهنجاری های شایع در سنین نوجوانی است که برای رفع این مشکل حتماً بهتر است به صندلی تکیه داده و از خم شدن به جلو اجتناب کنید.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان با عنوان این مطلب که توصیه و انجام چند حرکت نرمشی ساده در ساعت زنگ تفریح می تواند از بروز بسیاری از ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی در دانش آموزان جلوگیری کند، گفت: برای تسهیل این امر نصب پمفلت ها و پوستر های آموزشی واضح و ساده ضروری به نظر می رسد، تا دانش آموزان با مشاهده و مطالعه آن ها بتوانند حرکات را یاد گرفته و انجام دهند.

وی ادامه داد: کم تحرکی عامل بسیاری از بیماری ها در قرن حاضر است، بنابراین انتخاب ورزش مورد علاقه دانش آموزان و تشویق معلمین و والدین آن ها می تواند راهکار مناسبی برای پیشگیری از بروز چنین اختلالاتی باشد.

عزتی افزود: با توجه به آشنایی و علم فیزیوتراپیست ها نسبت به ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی، انجام چکاپ با ابزار های مربوط، امری است که می توانند در تشخیص و درمان این ناهنجاری ها کمک نماید.

به گفته وی، بهترین سن برای بررسی و درمان این اختلالات بین 7 تا 20 سالگی است.

این فیزیوتراپیست، خواستار توجه والدین و معلمین به وضعیت بدنی دانش آموزان شد و افزود: طبق آمار های موجود، 25 درصد دانش آموزان ایرانی دچار ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی هستند.

وی به تفکیک ناهنجاری های عضلانی-اسکلتی در بین دانش آموزان پرداخت و گفت: 13 درصد دچار قوزپشتی، 58 درصد سر به جلو، 20 درصد کف پای صاف، 32 درصد قوس کمری، 10 درصد زانوی پرانتزی یا ضربدری و حدود 4 درصد نیز دچار اسکلیوز یا انحراف جانبی هستند.

عزتی در پایان گفت: بروز این ناهنجاری ها علاوه بر ایجاد درد های مداوم و آزاردهنده باعث کوتاهی قد، بدشکلی بدن و اختلالات قلبی عروقی می گردد که می توان با انجام توصیه های ساده از وقوع آن جلوگیری نمود.
منبع خبر:
دانشجو
   تاریخ: ۱۱:۰۶ - ۱۵/۰۷/۱۴۰۲   بازدید: ۱۲۴