دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
پنج شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳

چه تعداد دانشجوی مجرد در دانشگاه ها داریم؟ / حاشیه نشینی مهم ترین علت های آسیب های اجتماعی
 
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 838 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی و اعضای شورای عالی در محل ریاست جمهوری برگزار شد. سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب ...
چه تعداد دانشجوی مجرد در دانشگاه ها داریم؟ / حاشیه نشینی مهم ترین علت های آسیب های اجتماعی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 838 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی و اعضای شورای عالی در محل ریاست جمهوری برگزار شد.

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دستور اول درباره انتخاب رئیس فرهنگستان هنر بود. فرهنگستان هنر تقریباً دو سال به صورت سرپرستی اداره می شد كه جا دارد از خدمات جناب آقای علیرضا اسماعیلی كه خدمات ارزنده ای در دوره دو ساله سرپرستی فرهنگستان هنر داشتند، تشكر شود. بر اساس اساسنامه فرهنگستان هنر، رئیس جدید باید توسط رئیس جمهور به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شود و در صورت تایید اعضاء، به مدت چهار سال فرد تایید شده به ریاست فرهنگستان منصوب می شود. بر همین اساس انتخاب بهمن نامور مطلق در دستور كار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در جلسه موضوع عضویت دكتر نامور مطلق در فرهنگستان هنر -با توجه به اینكه نیاز به تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد- و هم ریاست وی با اتفاق آرا به تصویب رسید و دكتر نامور مطلق برای مدت چهار سال به عنوان رئیس فرهنگستان هنر انتخاب شد.

عاملی اضافه كرد: موضوع اقدامات صورت گرفته در حوزه كاهش آسیب های اجتماعی دستور دوم بود، در جلسه مهرماه شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر كشور درباره آسیب های اجتماعی گزارشی را ارائه داد و در جلسه امروز سیاست ها و برنامه های اقدام برای كاهش آسیب های اجتماعی توسط وی ارائه شد. البته در این جلسه در كلیات صحبت شد و در جلسه بعدی جزئیات طرح ارائه خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه در شرایط كرونا؛ شاهد افزایش آسیب های اجتماعی نیستیم و همكاری های مردمی بسیار گسترده در سطح ملی صورت گرفته كه نقش سازمان های مردم نهاد از جمله حضور گسترده و فراگیر بسیجیان عزیز و انقلابی و همیشه آماده خدمت چشمگیر بوده است. تأكید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ریشه یابی آسیب های اجتماعی و اقدامات برای پیشگیری از این آسیب ها است.

عاملی یكی از مهم ترین علت های آسیب های اجتماعی را حاشیه نشینی دانست و گفت: نبود تسهیلات لازم برای ازدواج هم یكی دیگر از موارد آسیب های اجتماعی است، در حال حاضر بیش از سه میلیون دانشجو در كشور وجود دارد كه 2 میلیون و 700 هزار نفر آن ها ازدواج نكرده اند و تسهیلات ازدواج می تواند به سلامت زندگی و شكل گیری و تقویت خانواده كمك كند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان كرد: به طور حتم افزایش آگاهی های اجتماعی و شناخت و معرفت نسبت به خطرات خانمان سوز آسیب های اجتماعی مثل مصرف مواد مخدر، الكل و روابط نامشروع، موجب كاهش این آسیب های اجتماعی می شود. در این راستا آموزش و پرورش با داشتن 14 میلیون دانش آموز نقش محوری در تعلیم و تربیت و راهنمایی دانش آموزان برای رفتن به سمت زندگی سالم و مومنانه دارد. اگر دانش آموزان توانمندی های لازم را در خصوص مخاطرات اجتماعی داشته باشند می توان تا حد زیادی از آسیب های اجتماعی جلوگیری كنند.

عاملی تاكید كرد: آسیب های اجتماعی یك مسئله فرهنگی و در عین حال یك امر مرتبط با اقتصاد زندگی و سبك زندگی است. نقش رسانه های ماهوره ای و بنگاه های آسیب گرا شبكه ای مرتبط با مواد مخدر، قمار، فساد و فحشاء و الكل در این خصوص بسیار پررنگ است كه حتما پاد زهر آسیب های تعلیم و تربیت از دوره كودكی تا دوره جوانی است.

وی با بیان اینكه واقعیت این است كه باز شدن جامعه و دسترسی به فضای مجازی و دخالت های مهندسی شده از بیرون، آسیب های زیادی را متوجه جوامع مخصوصاً جامعه ما كرده است، گفت: اقدامات پیشگیرانه حتما در كنترل و مهار آسیب های اجتماعی نقش محوری و كلید دارد؛ لذا مقررات گذاری، توانمندسازی دانشی و افزایش آگاهی های اجتماعی و فراهم آوردن فضای سالم و البته حمایت همه جانبه از نسل جوان نقش اساسی در كاهش آسیب های اجتماعی دارد. فقر و مشكلات اقتصادی نیز ظرفیت آسیب ها را افزایش می دهد. نقش آموزش و پرورش، دانشگاه و رسانه ملی همچنین سینما و رسانه های اجتماعی نیز در این راستا نقش تعیین كننده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح كرد: مقرر شد تا وزیر محترم كشور با محوریت شورای اجتماعی وزارت كشور و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به تشكیل كمیته مشتركی برای بررسی های دقیق تر در خصوص سیاست هایی كه در عمل موثر باشد داشته باشند تا این سیاست ها و برنامه های اقدام مجددا در دستور كار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
منبع خبر:
دانشجو
   تاریخ: ۱۴:۱۳ - ۲۰/۱۲/۱۳۹۹   بازدید: ۲۵۶