دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
پنج شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳

كنترل بیماریهای عفونی معتادان در پاتوقها/وجود 69 سرپناه ویژه آنها
 
مدیركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران یكی از گسترده ترین شبكه های درمان و كاهش آسیب در دنیا را دارد، گفت: در سال 99 بیش از 7428 مركز سرپایی درمان اعتیاد در كشور داشتیم كه بیش از 964 هزار و 922 نفر را تحت پوشش قرار دادند.
كنترل بیماریهای عفونی معتادان در پاتوقها/وجود 69 سرپناه ویژه آنها به گزارش ایسنا، رضا تویسركان منش در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران یكی از گسترده ترین شبكه های درمان و كاهش آسیب در دنیا را دارد كه طی سه دهه ایجاد شده است، گفت: نكته قابل توجه آن كه مشاركت جدی بخش خصوصی در این شبكه گسترده ارائه خدمات است.

وی با بیان اینكه ما دو شیوه درمانی در ایران داریم، اظهار كرد: یك شیوه درمان داوطلبانه است كه افراد به مراكز درمان كاهش آسیب مراجعه می كنند. طبق قانون 8 نوع مركز داریم و داوطلبانه نیز می تواند این درمانها را دریافت كنند، به طوری كه در سال 99 بیش از 7428 مركز سرپایی درمان اعتیاد در كشور داشتیم كه بیش از 964 هزار و 922 نفر را تحت پوشش قرار دادند.

تویسركامنش ادامه داد: همچنین مراكز اقامتی داریم كه آنها را تحت عنوان كمپها می شناسیم كه چه درمانهای میان مدت و چه درمانهای بلند مدت را در اختیارشان قرار می دهند. 1097 مركز اقامتی میان مدت یا كمپ داریم كه بیش از 190 هزار نفر را در 11 ماهه اول امسال تحت پوشش قرار دادند و همچنین 27 مركز اجتماع درمان مدار یا تی سی داریم كه مدت اقامت فرد داخل شان بیشتر است و اكنون بیش از 2900 نفر را تحت پوشش دارند.

مدیركل درمان و حمایتهای اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با اشاره به مراكز كاهش آسیب گفت: مراكز كاهش آسیب یعنی افرادی كه به هر دلیل روحی یا جسمی، توانایی یا تمایل به ترك را ندارند و خودشان هم برای ترك مراجعه نمی كنند اما ما می خواهیم این افراد الگوی مصرف خطرناك را كنار بگذارند و به نوعی بتوانیم گسترش بیماریهای عفونی را كنترل كنیم كه معروفترین شان مراكز گذری است كه در این مراكز خدمات زیادی به افراد معتاد ارائه می شود كه عمدتا در پاتوقها شكل می گیرد. افراد می توانند از خدمات سرنگ و سوزن استریل استفاده كنند.

تویسركان منش یادآور شد: اولین موج اچ آی وی ایدز كه در ایران اتفاق افتاد مربوط به معتادان تزریقی بود كه استفاده از سوزن مشترك باعث شد كه اولین موج و اوج گیری ایدز در ایران اتفاق افتد. با برنامه های بسیار جدی كاهش آسیبی كه اتفاق افتاد به گواهی سازمان بهداشت جهانی یكی از موفق ترین برنامه های كاهش ایدز و بیماریهای عفونی را در دنیا داشتیم به طوری كه اكنون الگوی انتقال اچ آی وی در ایران دیگر اعتیاد تزریقی نیست.

وی گفت: اكنون بیش از 191 مركز گذری در كشور داریم كه بیش از 35 هزار نفر را تحت پوشش دارند.

مدیركل درمان درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بیان اینكه بیش از 314 تیم سیار داریم، افزود: تیمهای سیار خدمات را به صورت سیار ارائه می دهند و خدمات تغذیه ای و سرنگ و سوزن و درمانها و خدمات حمایتی و مددكاری را ارائه می دهند.

وی افزود: 69 سرپناه یا شلتر ویژه معتادان داریم كه اینها به علاوه خدمات، اقامت برای معتادان بیخانمان را ارایه می دهند و بیش از 10 هزار و 650 نفر امسال از این خدمات استفاده كردند.

مدیركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بیان اینكه 46 مركز سیار داریم كه این مراكز به صورت موبایل ونها هستند، گفت: حدود 32 هزار نفر از این مراكز خدمات گرفتند.

تویسركان منش همچنین از راه اندازی 26 كانكس با كمك سازمان بهزیستی و سازمان unodc و بهداشت جهانی خبر داد و گفت: به بیش از 4500 نفر خدمات دادند. همچنین 36 مركز تحت عنوان مركز گذری سرپناه راه اندازی شده كه در 11 ماهه امسال به 20 هزار نفر خدمت دادند.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۱۳:۰۷ - ۲۳/۱۲/۱۳۹۹   بازدید: ۱۶۴