دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳

درباره آسیب های موبایلی كه هنگام رانندگی میتواند برای راننده ایجاد كند
 
درست است كه روز به روز با پیشرفت فناوری روابط اجتماعی افراد نیز گسترش می یابد، اما گاهی استفاده نادرست از ابزار های ارتباط جمعی مانند موبایل مشكلاتی به وجود می آورد كه عواقبی جبران ناپذیر در پی دارد.
ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز ؛ تلفن همراه یكی از ابزار های ارتباطی است كه كاركرد های متنوع چندرسانه ای مثل ارسال پیام، عكس برداری و فیلم برداری، ضبط صوت، پخش رادیو و موزیك و از همه مهم تر در این روز های كرونایی ارتباط با شبكه های مجازی را ایجاد كرده است. درست است كه روز به روز با پیشرفت فناوری روابط اجتماعی افراد نیز گسترش می یابد، اما گاهی استفاده نادرست از ابزار های ارتباط جمعی مشكلاتی به وجود می آورد كه عواقبی جبران ناپذیر در پی دارد.

استفاده بی رویه از تلفن همراه و آسیب های جسمی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. استفاده طولانی از تلفن همراه (بیش از 22 ساعت در هر ماه) خطر تشكیل تومور های غده بناگوش را حدود 50 درصد افزایش می دهد. باعث افزایش نوع خاصی از تومور های مغزی می شود. استفاده مداوم از تلفن همراه تحلیل گلبول های سفید، افزایش فشار خون، كاهش حافظه و سردرد را به دنبال دارد. در جوانان باعث كم خوابی، سوء هاضمه و در نتیجه اضطراب می شود.

آثار تلفن همراه بر سلامت جامعه نادیده گرفتن حریم شخصی كاهش تعاملات درون خانوادگی (پایین آمدن سطح روابط بین اعضای خانواده) رواج فساد اخلاقی و بی بندوباری از طریق تلفن همراه مثل ارسال عكس های خلاف عفت، هزل های بسیار ركیك و ... احساس ناامنی اجتماعی برای كودكان و نوجوانان در شبكه های متعدد اجتماعی

آثار روانی اعتیاد به تلفن همراه افسردگی: براساس پژوهش های صورت گرفته، جوانانی كه تماسی را از دست می دهند یا در ارسال پیام كوتاهی ناموفق هستند بسیار غمگین و ناراحت می شوند. نادیده گرفتن فعالیت ها و كار های مهم بر اثر اعتیاد به تلفن همراه. كاهش اعتماد به نفس و در نهایت منزوی شدن. باعث بروز برخی بیماری های شخصیتی در جوانان از قبیل خودبزرگ بینی یا خودكوچك بینی و ... می شود.

مزیت های تلفن همراه امكان ارتباط دوسویه یا چندسویه را فراهم می آورد. از ابزار های ضرور و در آمدزاست كه برای بسیاری كاركرد شغلی دارد. قابلیت برنامه ریزی ارتباطات را محیا می كند. امكان انتخابی بودن پذیرش ارتباطات یا دسترس بودن یا نبودن را دارد. امكان استفاده های چندمنظوره رسانه ای، گوش دادن به رادیو، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی، ورود به اینترنت و ... را داراست.

نقش تلفن همراه هنگام رانندگی به گفته رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیك پلیس راهور استان خراسان رضوی، حواس پرتی هنگام رانندگی باعث كاهش فرصت واكنش راننده می شود.

سرهنگ علیرضا رحیمی باور دارد وقتی راننده ای دیر متوجه خطر می شود، سرعت انتقال عكس العمل او كاهش می یابد. ناگفته نماند، رابطه ای مستقیم بین افزایش زمان عكس العمل با كاهش سرعت انتقال برقرار است.

ماده 180 آیین نامه راهنمایی و رانندگی رانندگان حق ندارند ضمن رانندگی، دخانیات استعمال یا خوراكی و آشامیدنی میل كنند. استفاده از هر گونه وسیله و تجهیزات مانند تلفن همراه نیز كه باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود ممنوع است. رانندگان موظف اند در هر حال به طور كامل به جلو توجه داشته باشند.

نكته: با توجه به این ماده، استفاده از وسایل ارتباطی ای كه باعث حواس پرتی راننده می شود -خواه روی بلندگو با آن طرف خط صحبت كردن یا راننده آژانس های اینترنتی بودن و روی صفحه موبایل به دنبال نشانی گشتن، هندزفری داشتن، سرگرم تبلت خود بودن و ... - در هر صورت ممنوع است و راننده مرتكب تخلف شده است.

3 ثانیه = جراحت های عمیق یا مرگ با این فرضیه اثبات شده كه خودرو در حال حركت با سرعت 80 كیلومتر بر ساعت 22 متر بر ثانیه مسافت طی می كند:

هنگامی كه با تلفن همراه راننده ای تماسی گرفته می شود یا پیامكی می آید، از زمان برداشتن تلفن تا نگاه به صفحه و پاسخ دادن 3 ثانیه زمان صرف می شود كه طبق فرضیه بالا، 66 متر مسافت طی شده است. این در حالی است كه راننده در این مدت به جلو نگاه نكرده است و امكان دارد با هر گونه وسیله نقلیه موتوری، عابر پیاده یا دوچرخه سوار برخورد كند و جراحت هایی عمیق یا مرگ كاربر ترافیكی را به دنبال داشته باشد.

اولین اولین علت بروز تصادف حواس پرتی هنگام رانندگی است.

44 درصد بی توجهی به جلو كه آشكارترین مصداق آن استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی است، علت 44 درصد تصادف ها در مشهد است.

4 تا 6 برابر استفاده و ارتباط با تلفن همراه هنگام رانندگی ضریب خطر تصادفات را بین 4 تا 6 برابر افزایش می دهد.

-3 استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه هنگام رانندگی با سرعت بیش از 60 كیلومتر بر ساعت برای وسایل نقلیه شخصی 3 نمره منفی دارد.

104000 تومان جریمه استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه هنگام رانندگی با سرعت بیش از 60 كیلومتر بر ساعت برابر كد 2014

-5 استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه هنگام رانندگی با سرعت بیش از 60 كیلومتر بر ساعت برای وسایل نقلیه عمومی و سنگین 5 نمره منفی دارد
منبع خبر:
شهرآرا آنلاین
   تاریخ: ۱۳:۰۲ - ۱۱/۱۱/۱۳۹۹   بازدید: ۱۳۴