دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳

بودجه اوتیسم در وزارت بهداشت نشان دار شود
 
مدیرعامل انجمن اوتیسم، خواستار نشان دار شدن اعتبار بخش اوتیسم در بودجه وزارت بهداشت شد.
بودجه اوتیسم در وزارت بهداشت نشان دار شود مدیرعامل انجمن اوتیسم، خواستار نشان دار شدن اعتبار بخش اوتیسم در بودجه وزارت بهداشت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم، بعد از ظهر دوشنبه بیست و سوم فروردین 1400 در نشست مشترك با سازمان بیمه سلامت، گفت: ما از سال 97 با خانواده افراد طیف اوتیسم جلسه داشتیم و تمام صحبت ما این بود كه درمان اوتیسم خدمات توانبخشی است و این خدمات مزمن، گران و طولانی است.

وی افزود: به جرأت سال 1399 سال باورنكردنی برای ما بود، زیرا نهاد مدنی در كنار بخش دولتی، خیرین و بخش خصوصی اگر بتواند تعامل مثبت ایجاد كند حاصل خوبی همچون نشست امروز دارد. زحمات زیادی توسط وزارت بهداشت در بخش معاونت درمان و بیمه سلامت كشیده شد تا این مطالبه چهار یا پنج ساله محقق شود.

صالح غفاری ادامه داد: ما خوشحالیم از این خدمات هرچند با ایده آل ما متفاوت است اما شروعی است برای افراد طیف اوتیسم تا این افراد هم در سرفصل بیماری های خاص قرار گیرند؛ اما اعتبار بخش اوتیسم باید مشخص و نشان دار شود تا دوستان ما در وزارت بهداشت بدانند برای هر سال چه مبلغی برای این افراد در نظر گیرند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم تاكید كرد: دیگر سازمان ها و نهادها باید باور كنند كه در سطوح تصمیم سازی، تصمیم گیری و نظارتی از انجمن ها استفاده كنند و بار این نقش مهم را اندكی از دوش دولت بردارند و به حساب بار انجمن ها بگذارند. ما هنوز بحث غربال به هنگام اوتیسم از طریق شبكه بهداشت كشوری را داریم كه حدود دو سال است در مورد آن صحبت می كنیم. می شنویم پایلوت طرح آغاز شده اما عملاً اتفاق خاصی رخ نداده است كه سال 1400 برای آغاز رسمی این طرح بسیار مناسب است .

وی افزود: خدمات دارویی، درمانی و دندانپزشكی هنوز اجرایی نشده است و آئین نامه ها و اجرایی شدن آن نیاز به چكش كاری دارد و نیاز به ساماندهی دارد. بخش عمده مشكل اوتیسم در ایران این است كه یك سازمان باید متولی امر اوتیسم باشد ما الان سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش استثنایی و وزارت بهداشت را برای بحث اوتیسم داریم. ما به نمایندگی از جامعه اوتیسم ایران خواهش می كنیم وزارت بهداشت متولی امور باشد. در مرحله غربال تشخیص زودهنگام، مرحله ورود مداخلات در سطح یك و… را اگر وزارت بهداشت به عنوان نهاد اصلی حوزه سلامت دربرگیرد سردرگمی جامعه اوتیسم ایران كم خواهد شد. تا آن زمان نیازمند همسویی كامل این سه سازمان هستیم. این كار را در قالب برنامه جامع اوتیسم دو سال است كه دنبال می كنیم. اگر آن سند ملی امسال رونمایی شود نقش هر سازمان و مداخلاتش مشخص خواهد شد.

در ادامه این نشست، علی اصغر باقرزاده نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: انجمن ها همواره كمك حال نظام سلامت بوده و در بحث كرونا نیز سازمان های مردم نهاد بسیار خوش درخشیدند و این مجلس دست یاری و كمك را به سمت انجمن های مردم نهاد دراز می كند.

وی افزود: در بودجه سال 1400 تمام تلاش این بود كه نگاه ویژه ای به حوزه سلامت داشته باشیم. با توجه به موضوع كرونا، از بیماری های خاص غافل نشدیم و سعی كردیم همه تلاش را در حد بضاعت انجام بدهیم.

باقرزاده ادامه داد: با اینكه بودجه 1400 به طور رسمی ابلاغ شده، شاهد رونمایی از سطوح مختلف توانبخشی برای بیماران هستیم. این نشان می دهد كه برنامه ریزی مناسبی انجام شده است و جای تشكر دارد.

وی افزود: تمام تلاش خود را انجام می دهیم كه دغدغه بیماران كاهش پیدا كند. برای بیماری های نادر نیز برنامه ریزی هایی انجام شده كه با همكاری وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و بهزیستی باید انجام شود.

نایب رئیس اول كمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: امیدواریم بتوان گامی بلند برای برطرف كردن مشكلات بیماران برداریم. گره گشایی ها چه در بودجه و چه در قوانین باید انجام شود. اگر قوانینی دست و پا گیر است، باید برداشته شود.
منبع خبر:
خبرگزاری مهر
   تاریخ: ۱۶:۴۹ - ۲۳/۰۱/۱۴۰۰   بازدید: ۱۶۶