دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

بهبودیافتگان كرونا؛ نیازمند ورزش های هوازی برای بازگشت عملكرد ریه
 
تهران- ایرنا- متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت: بهبودیافتگان كرونا به منظور بازگشت عملكرد قلب و ریه به میزان قبل از بیماری باید به كمك فیزیوتراپی، ورزش های هوازی انجام دهند.
بهبودیافتگان كرونا؛ نیازمند ورزش های هوازی برای بازگشت عملكرد ریه تهران- ایرنا- متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت: بهبودیافتگان كرونا به منظور بازگشت عملكرد قلب و ریه به میزان قبل از بیماری باید به كمك فیزیوتراپی، ورزش های هوازی انجام دهند.

عاصفه عباس زاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: بهبود یافتگان كرونا به میزان غیر مبتلایان این بیماری باید ضوابط و پروتكل های بهداشتی را رعایت كنند.

وی تصریح كرد: برخی از اخبار زرد (غیرمعتبر) بهبودیافتگان كرونا را به دلیل ترشح آنتی بادی در بدن مصون از ابتلای مجددا می داند؛ در حالی كه بهبودیافتگان كووید-19 در صورت ابتلای مجدد عمدتا نوع شدیدتری از بیماری را تجربه می كنند.

به گفته این متخصص، شماری از مراجعان به مراكز بهداشت و درمان نیز بعد از گذشت بیش از یك سال از شیوع این بیماری، همچنان این تصور غلط (عدم ابتلای مجدد به كرونا) را مطرح می كنند.

وی یادآور شد: بهبودیافتگان كرونا به منظور بازگشت عملكرد قلب و ریه به میزان قبل از بیماری باید به كمك فیزیوتراپی، ورزش های هوازی انجام دهند، این مساله عمدتا در ویزیت (مراجعه) آخر بیمار نیز توسط پزشك معالج مطرح می شود و بیمار باید حداقل یك ساعت در طول شبانه روز را به ورزش اختصاص دهد.

عباس زاده ادامه داد: به تدریج طول دوره (مدت زمان) ورزش و سپس سرعت تحرك نیز افزایش می یابد و به میزانی خواهد رسید كه از 80 درصد ضربان قلب متناسب با سن و جنس بیمار هر روز (حداقل نیم ساعت) استفاده شود.

به گفته این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، ورزش هوازی می تواند از شدت وضعیت بیماری كووید-19 در صورت ابتلای مجدد به كرونا، جلوگیری كند.

بیمار مبتلا به كرونا 2 روز قبل از آغاز نخستین علامت بیماری را منتقل می كند

عباس زاده در ادامه با اشاره به ناقلان بی علامت افزود: این اشخاص فاقد علائم بالینی بیماری بوده و گاه به دلیل علائم خفیف بیماری، تست پی سی آر آنها نیز منفی می شود، اما می توانند مبتلا و ناقل بی علامت باشند.

وی اضافه كرد: این اشخاص حداقل به مدت 2 هفته از تمامی ترشحات بدن ریزش ویروس داشته و آلودگی را منتقل می كنند. بیمار مبتلا به كرونا با علائم بالینی بیماری هم 2 روز قبل از شروع اولین علامت بیماری، می تواند ویروس را انتقال دهد.

به گزارش ایرنا، ویروس كرونا عامل بیماری كووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت كوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری كه سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید كرد.

بر اساس آمار رسمی كشورها ویروس كرونا تاكنون حدود 146 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا كرده و حدود سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری كووید 19 جان خود را از دست داده اند.

ویروس كرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشكلات گوارشی از جمله علائم بیماری كووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می شوند.

جهش ویروس كرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا كه موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

برچسب ها
- ویروس كرونا
- اختصاصی ایرنا
- بهداشت و سلامت
پروندهٔ خبری
- كرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش ها
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۸:۲۸ - ۰۲/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۱۶۰