دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳

قدرت هنر درمانی در بهبود بیماری های روحی
 
در این مطلب به گوشه ای از قدرت هنر درمانی برای بهبود بیماری های روانی پرداخته ایم.


به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از Destinations for Teens Mental Health, مواردی در زندگی وجود دارند كه قدرت احساسات ما را تحریك می كنند و پاسخ های قانع كننده ای را به شیوه هنر ارائه می دهند چراكه در تمامی اشكال مختلف، هنر ابزاری قدرتمند برای بیان است و یك هنرمند می تواند از طریق ابزار های بصری، به گونه ای خاص با دیگران ارتباط برقرار كند و تعامل داشته باشد؛ به طوری كه از كلمات فراتر برود و در بهبود روابط، خوب عمل كند كه این نشان می دهد نقش هنردرمانی در این میان، بسیار موثر است.

هنر به دلیل كیفیت جذابی كه دارد ابزاری فوق العاده مفید در روان درمانی و مشاوره است كه در این میان، فعالیت های خلاقانه می توانند به صورت هنر درمانی به نوعی زبان تبدیل شوند كه به افراد این امكان را دهند تا افكار و احساساتی را بیان كنند كه بیان آن ها بسیار دشوار یا دردناك است.

هنر درمانی چیست؟
هنر درمانی، خود نوعی درمان است كه از هنر و رسانه های هنری به منظور كمك به افراد در كشف افكار و عواطف به روش های منحصر بفرد و بیان بصری استفاده می كند.

بیشتر بخوانید:

هنردرمانی، استفاده از مصالح هنری برای ابراز و بازتاب شخص است

هنر درمانی برای نوجوانان شامل استفاده از هنر های تجسمی و روند خلاقیت در یك محیط درمانی حمایتی است و هدف ما در هنر درمانی، حمایت، حفظ و بهبود سلامت روانشناختی، جسمی شناختی و معنوی نوجوانان است و این موضوع بدان معناست كه درمان توسط یك متخصص آموزش دیده و واجد شرایط كه دانش هنر های تجسمی مانند نقاشی، عكاسی، مجسمه سازی و سایر اشكال هنری و فرآیند خلاقیت و نظریه ها و تكنیك های مشاوره دارد، انجام می شود.

اغلب بیماران بر این تصور هستند كه هنر درمانی به تجربه یا استعداد خاصی نیاز ندارد و شاید هر اثر هنری به دلیل كیفیت، دقت و زیبایی كه دارد مورد انتقاد و قضاوت قرار نمی گیرد و روش های مورد استفاده در آثار هنری، بیشتر مربوط به احساساتی است كه در طول فرایند، بیان و احساس می شود.

قدرت هنردرمانی برای بهبود بیماری روانی

به نوجوانان كمك كنید تا خود واقعی شان را بیان كنند

استفاده از بیان غیر كلامی می تواند به ویژه برای نوجوانانی كه دوران سخت نوجوانی خود را سپری می كنند مفید باشد و در این میان، تغییرات طبیعی رشد، تنش های خانوادگی و چالش های اجتماعی، ممكن است با علائم نگرانی های روانشناختی بیشتر پیچیده شود.

نوجوانان غالبا هنر درمانی را نوعی درمان تهدیدآمیز تلقی می كنند. این در حالی است كه آثار هنری كه آن ها خلق می كنند به درمانگر كمك می كند تا درك بهتری از نگرانی ها و شرایط زندگی آن ها داشته باشد بالاخص آن شرایطی كه آشكار شدنشان بسیار خطرناك است و یا آن طور نیستند كه بتوان بسیاری از مسائل در خصوص آن ها را بازگو كرد چرا كه به نوعی شرم آور هستند.

این آگاهی باعث می شود كه درمانگران برای محافظت و حمایت از این نوجوانان بسیار تلاش كنند و به این موضوع واقف باشند و از طرفی دیگر، هنر درمانی به نوجوانان هم كمك می كند تا در شرایط بسیار آرام و خوشایندی، خود را بیان كرده و از این طریق بتوانند استعداد های خود را كشف كنند و پرورش دهند.

بیشتر بخوانید:
نقش موثر هنر درمانی در ارتقا بهداشت روانی افراد

فرایند خلاقیت به نوجوانان كمك می كند تا دركی از صدای درونی خود داشته باشند و برای خود یك هویتی را به وجود آورند و ارزش ها و چارچوب های اخلاقی را حفظ و بررسی كنند و برای آینده خود برنامه هایی داشته باشند.

قدرت هنردرمانی برای بهبود بیماری روانی

مزایای هنر درمانی
هنر درمانی نه تنها برای افرادی كه تمایل دارند استعداد های درونی و خلاقیت های خود را كشف كرده تا بتوانند خود واقعی شان را ابراز كنند نتایج مثبت بسیاری به همراه دارد بلكه برای آن دسته كه از طیف گسترده ای از بیماری های روانی رنج می برند هم بسیار مفید است.

افراد افسرده ای كه می خواهند از طریق هنر درمانی بهبود پیدا كنند حتما باید تحت راهنمایی و درمان یك متخصص و هنردرمان باشند تا از این طریق، هم از لحاظ روحی و هم جسمی از اختلال های روانی خود نجات پیدا كنند و درمان شوند.

بیشتر بخوانید:

بیماری روانی كه در ذهن شما شكافی بزرگ ایجاد می كند!

از دیگر مزایای هنر درمانی می توان به این موضوع اشاره كرد كه راهی غیرتهدیدآمیز برای ابراز احساسات درونی است كه بیان آن دشوار هست.

هنر درمانی به نوجوانان كمك می كند تا احساس كنند كه از طرف مقابل درك می شوند و ناامیدی آن ها برطرف می شود.

برخی از آثار هنر درمانی

ایجاد یك مكان امن برای بروز احساساتی مانند ترس، گناه، درد و عصبانیت است.

كسب مهارت و احساس موفقیت .

اعتماد سازی كه فرد می تواند در یك محیط امن مورد تشویق قرار گیرد.

افزایش عزت نفس و فراهم شدن یك دیدگاه واضح و عینی در خصوص شرایط، چالش ها و یا شرایط دشوار زندگی.

آزمایش كردن تغییراتی كه فرد می تواند خارج از درمان استفاده كند.

پرورش دادن نقاط قوت شخص و اطمینان پیدا كردن از استفاده از آن ها.

بهبود و پرورش مهارت های اجتماعی بالاخص برای فردی كه گوشه گیر و خجالتی است.
   تاریخ: ۰۷:۱۸ - ۰۱/۰۴/۱۴۰۰   بازدید: ۲۱۰