دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳

سالمندان ناشنوا بیشتر در معرض افسردگی هستند
 
افسردگی در سالمندان یك معضل جدی است، زیرا باعث می شود این گروه در انجام امور روزمره بی انگیزه شوند.


به گزارش حوزه كلینیك گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری ساینس، افسردگی یك اختلال خلقی است كه با احساس غم و اندوه و بی انگیزگی همراه است.

برخی افراد به غلط بر این باورند كه افسردگی تلقین ذهنی شخص است، باید یادآوری كرد این حالت روحی كاملا جدی بوده و می تواند تمام جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.

افسردگی علاوه بر سلامت روحی و جسمی بیمار، روابط عاطفی و شغلی نیز در معرض خطر قرار دارند و به همین دلیل آشنایی با علائم و پیشگیری از بروز آن برای تمام افراد حائز اهمیت است.

افسردگی بر نحوه تفكر، احساسات و رفتار تاثیرگذار است و در موارد شدید بر سلامت فیزیكی بیمار نیز تاثیر می گذارد.

افسردگی در سالمندان بسیار قابل توجه است چراكه سالمندان افسرده تمایلی به مراجعه به پزشك برای چكاپ دوره ای و مصرف داروهای تجویزشده ندارند و همین امر نشان می دهد افسردگی تا چه اندازه می تواند برای سلامتی سالمندان مضر باشد.

افسردگی در سالمندان یك معضل جدی است؛ چرا كه باعث می شود این گروه در انجام امور روزمره بی انگیزه شوند و این موضع تهدیدی برای سلامتی است.

دانشمندان به صورت مداوم به دنبال كشف دلایل افسردگی به ویژه در سالمندان هستند. مطالعات جدید محققان دانشگاه منچستر نشان می دهد ناشنوایی و كم شنوایی یك عامل دخیل بر افسردگی سالمندان است.

این مطالعه كه چهل سال به طول انجامیده با مطالعه بیش از 74 هزار شركت كننده 50 تا 89 ساله نشان می دهد، وضعیت اقتصادی در افسردگی سالمندان دخیل است و در سالمندان مرفه، افسردگی كمتر دیده می شود.

از طرفی ادامه تحقیقات نشان می دهد استفاده از سمعك در كاهش افسردگی و بهبود كیفیت زندگی در گروه های اقتصادی ضعیف تر بیشتر از گروه های اقتصادی قوی است. این بررسی ها نشان می دهد بهبود علائم افسردگی در افرادی كه بیشتر اوقات از سمعك استفاده می كنند، بسیار بیشتر از افرادی است كه گاهی اوقات از سمعك استفاده می كنند.

ناشنوایی سالمندان

عوارض دیگر ناشنوایی

ناشنوایی چهارمین عامل ناتوانی در سراسر جهان است كه با افزایش سن عارضه ای شایع محسوب می شود. مطالعات جدید نشان داده است كه شنوایی به طرز فوق العاده ای با ارتباطات اجتماعی گره خورده است و افت شنوایی یكی از مهمترین موانع ارتباطات اجتماعی است.

مطالعات اخیر محققان ژاپنی نشان می دهد كاهش و از دست دادن شنوایی در سالمندان عواقب مختلفی از جمله محدودیت فعالیت های اجتماعی و انزوا، اضطراب، كاهش حافظه و مشكلات فیزیكی به همراه دارد.

كاهش شنوایی با افزایش استرس و اضطراب فرد، توانایی و تمایل خروج از منزل وایجاد تعاملات اجتماعی را كاهش می دهد.

مطالعات جدید محققان ژاپنی با بررسی اطلاعات بیش از 220 هزار خانواده نشان می دهد كاهش شنوایی و روابط اجتماعی یكی از عوامل خطر كاهش حافظه و زوال عقل است.

كاهش ارتباطات اجتماعی مهمترین عامل بروز افسردگی سالمندان است. از طرفی انزوا و كاهش فعالیت های اجتماعی، منجر به عدم تحرك و فعالیت های فیزیك می شود و عوارضی از جمله افزایش وزن، قند خون، كلسترول و چربی به همراه دارد و باعث تحلیل عضلات سالمندان می شود.

در این مطالعه تاثیر كاهش شنوایی بر سه حوزه محدودیت در فعالیت های اجتماعی خارج از خانه، اختلالات روانی و كاهش حافظه مورد بررسی قرار گرفته و اثر آن بر بیماری ها و اختلالات دیگر در حال آزمایش است.

تشخیص كاهش شنوایی، استفاده از تجهیزاتی مانند سمعك و حمایت اعضای خانواده مهمترین عوامل در كاهش آسیب های ناشی از این عارضه است.

سالمندان ناشنوا

تاثیر درمان ناشنوایی در كاهش احتمال افسردگی در سالمندان

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از 350 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند و این اختلال مهمترین عامل ناتوانی در سراسر جهان محسوب می شود. طبق این آمار زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی هستند.

عواملی مانند تغییرات هورمونی، ساختار مغز و عوامل محیطی و اجتماعی می تواند در ابتلا به افسردگی دخیل باشد.

مهمترین علائم افسردگی:

- كاهش یا افزایش اشتها
- كاهش یا افزایش وزن
- احساس سردرگمی، بی ارزش بودن، بی حوصلگی و احساس گناه
- بروز دردهای ناگهانی و مشكلات جسمی جدید از قبیل درد پشت و سردرد
- عدم تمركز
- اضطراب
- اختلال در قدرت تصمیم گیری و حافظه
- احساس غم، اندوه، پریشانی و ناامیدی به صورت مستمر
- تحریك پذیری عصبی حتی در مواجهه با مسائل كم اهمیت
- بی علاقگی و عدم تمایل نسبت به انجام امور عادی، شركت در جمع دوستان و خانواده، تفریح، ورزش و كارهای گروهی
- اختلال خواب شامل كم خوابی یا پرخوابی
- احساس خستگی مزمن و كمبود انرژی
- تكرار افكار مرگ و خودكشی مطالعات محققان دانشگاه منچستر نشان می دهد چنانچه ناشنوایی سالمندان در مراحل اولیه درمان شود، به راحتی می توان از بروز افسردگی پیشگیری كرد.

بیشتر بخوانید
علائم افسردگی در سالمندان+ اینفوگرافیك
   تاریخ: ۱۴:۵۶ - ۳۰/۰۵/۱۴۰۰   بازدید: ۱۹۳