دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

تولید علم در دانشگاه جیرفت 70 درصد افزایش یافت
 
جیرفت - ایرنا - رئیس دانشگاه جیرفت با بیان اینكه پیش از سال 1390 تولید علم در این دانشگاه كمتر از 20 درصد بود گفت: امروز 70 درصد شاخص تولیدات علمی در جنوب استان كرمان را دانشگاه جیرفت رقم می زند.
تولید علم در دانشگاه جیرفت 70 درصد افزایش یافت جیرفت - ایرنا - رئیس دانشگاه جیرفت با بیان اینكه پیش از سال 1390 تولید علم در این دانشگاه كمتر از 20 درصد بود گفت: امروز 70 درصد شاخص تولیدات علمی در جنوب استان كرمان را دانشگاه جیرفت رقم می زند.

به گزارش ایرنا، مرتضی مختاری روز یكشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر جیرفت اظهار داشت: دانشگاه جیرفت توانسته است فصل نوینی را در توسعه علمی جنوب استان كرمان آغاز كند كه در نوع خود یك روند رو به جلو و مثبت ارزیابی می شود.

وی با بیان اینكه دانشگاه جیرفت بیش از 30 سال در جنوب كرمان قدمت دارد اضافه كرد: دانشگاه جیرفت با قدمتی بیش از 30 سال، فعالیتِ آموزشی و پژوهشی خود را در سال 68 با اخذ موافقتنامه اصولی شورای گسترش آموزش عالی كشور با عنوان آموزشكده كشاورزی و منابع طبیعی زیر نظر دانشگاه شهید باهنر كرمان آغاز كرد.

رئیس دانشگاه جیرفت به تشریح مختصری از وضعیت فیزیكی محل این دانشگاه پرداخت و افزود: دانشگاه ملی جیرفت با زیربنایی حدود 200 هزار مترمربع در زمینی به وسعت 200 هكتار در كیلومتر هشتِ جاده جیرفت به بندرعباس واقع شده است و در راستای سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در بخش آموزش عالی و با توجه به استعداد و ظرفیت منطقه در سال 88 مجتمع آموزش عالی منابع طبیعی و علوم كشاورزی جیرفت با كسب مجوز، به دانشگاه جیرفت ارتقا یافت و فعالیت های آموزشی و پژوهشی را به صورت مستقل از دانشگاه كرمان آغاز كرد.

«فیلم»


به گفته مختاری، دانشگاه جیرفت با بیش از سه هزار و 500 دانشجو در 34 رشته – گرایش در مقاطع تحصیلیِ كاردانی، كارشناسی و كارشناسی ارشد در حال ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان است.

وی اضافه كرد: این دانشگاه با دارا بودن 110 عضو هیأت علمی در 26 گروه آموزشی توانسته است با تنوع علمی در پنج دانشكده ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی و كشاورزی و منابع طبیعی بارِ علمی جنوب استان كرمان را به دوش كشد و طی چندین سال اخیر در رشته های مختلف آموزشی 2 هزار دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل شده است.

رئیس دانشگاه جیرفت با بیان اینكه میانگین سنی 110 عضو هیات علمی این دانشگاه حدود 35 سال است افزود: این موضوع بیانگر تشكیل یك جامعه جوان و پویا در این دانشگاه است كه عموماً متشكل از افراد فارغ التحصیل دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی هستند كه فرصتی را فراهم كرده است تا بتوانیم در جنوب استان كرمان به عنوان تنها مركز آموزش عالی دولتی خدمات مطلوبی را ارائه كنیم.


رشد 10 برابری تولیدات علمی و پژوهشی دانشگاه جیرفت

رئیس دانشگاه جیرفت افزود: این دانشگاه با رشد تولیدات علمی و مقالات پژوهشی روند كاملاً صعودی را طی كرده است.

مختاری ادامه داد: طی گزارشی فعالیت های رو به جلوی این حوزه به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شد. از سال 88 كه سال مبنا قرار دارد تاكنون تولیدات علمی ما بیش از 10 برابر رشد داشته است كه به نسبت سال پایه (88) بسیار مطلوب ارزیابی می شود.
وی با اشاره به وظیفه و رسالت اجتماعی كه دانشگاه جیرفت بر دوش دارد اظهار داشت: همكاری و تعامل با مؤسسات، ادارات و سازمان های دولتی در جنوب كرمان در قالب انعقاد قرارداد صورت گرفته است تا در این راستا با تكیه بر نیروی انسانی متخصص و امكاناتی كه در اختیار داریم پاسخگوی نیازهای منطقه باشیم.
او تصریح كرد: در حال حاضر تفاهم نامه همكاری با مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی جنوب كرمان، اداره بهزیستی، اتاق بازرگانی و تعاون روستایی جنوب كرمان را منعقد كرده ایم و همچنین به عنوان معین علمی ناحیه مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان فاریاب در بحث مسائل كشاورزی فعالیت هایی را داشته ایم.
رئیس دانشگاه جیرفت با اشاره به 2 طرح پژوهشی و تقاضا محور این دانشگاه گفت: این طرح ها با تعامل و همكاری اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب كرمان اجرا خواهد شد.
برگزاری همایش های ملی و بین المللی
مختاری افزود: دانشگاه جیرفت در سنوات گذشته به عنوان میزبان، همایش های متعددی را برگزار كرده كه تاكنون بعضی از این همایش ها به چهارمین و پنجمین مرحله رسیده است، از جمله همایش كشاورزی محیط زیست و امنیت غذایی كه امسال به دلیل شرایط كرونا قادر به برگزاری چهارمین دوره ملی و سومین دوره بین المللی آن نخواهیم بود.
وی اظهار داشت: همایش مشترك با دانشگاه علوم پزشكی جیرفت تحت عنوان همایش كشاورزی و سلامت در اسفندماه سال جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد. طی تفاهم نامه ای دانشگاه جیرفت بحث علمی آن را پشتیبانی می كند و دانشگاه علوم پزشكی حوزه اجرایی آن را دنبال خواهد كرد.
وی بیان داشت: در بحث باستان شناسی نیز با توجه به ظرفیت هایی كه در منطقه وجود دارد و ما تنها دانشگاهی در استان كرمان هستیم كه رشته باستان شناسی در مقطع كارشناسی و كارشناسی ارشد را دارد و طی سالیان گذشته از این قابلیت استفاده شده است، یك همایش بین المللی باستان شناسی جنوب شرق را در سال 96 برگزار كرده ایم كه از سراسر جهان استقبال بسیار خوبی از آن شد.
حمایت های رفاهی از دانشجویان
مختاری در ادامه به بیان تسهیلات و خدمات ارائه شده این دانشگاه پرداخت و افزود: دانشگاه جیرفت توانسته است دانشجویان قشر كم بضاعتی كه از لحاظ مالی مشكل دارند را در محیط خود جای دهد و حمایت های مختلفی را از آنها داشته باشد.
رئیس دانشگاه جیرفت اضافه كرد: در بحث ارائه خوابگاه ها و تسهیلات به دانشجویان می توان گفت بیشتر خوابگاه های ما با كاربری ملكی دانشگاه برای دانشجویان مهیا است و یك سری خوابگاه های استیجاری هم در سطح شهر مستقر كرده ایم.
وی با اشاره به تسهیلات رفاهی به دانشجویان افزود: تسهیلات رفاهی كه برای دانشجویان ایجاد شده است را می توان به ارائه خدماتی همچون بازسازی كامل خوابگاه ها، تجهیز تمامی اتاق ها به سامانه سرمایشی و گرمایشی، تكمیل حصار خوابگاه ها و ایجاد محیطی بسیار امن و راحت، راه اندازی سالن ورزشی چند منظوره و اختصاص 6 دستگاه اتوبوسِ مجهز برای حمل و نقل در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه جیرفت بیان داشت: در بحث شهریه تا جایی كه توانسته ایم، دانشجویی را از تحصیل باز نگذاشته و تسهیلاتی همچون ارائه وام و قسط بندی شهریه، مهلت های كوتاه مدت و بلند مدت، راه اندازی صندوق خیریه دانشجو كه توسط بعضی از همكاران دانشگاه ماهانه مبلغی از حقوق آنها به صندوق واریز می شود و به عنوان كمك به دانشجویان كم بضاعت و نیازمند به محل شهریه آنها واریز می شود تا دانشجویان ما از این امكانات برخوردار باشند.
وی افزود: براساس طرح پایشی كه از كل دانشجویان دانشگاه انجام شده است 80 درصد دانشجویان این دانشگاه را جوانان جنوب كرمان شامل می شوند.
نقش دانشگاه جیرفت در عبور از بحران كرونا


به گفته مختاری در شرایط كرونا دانشگاه جیرفت در نخستین اقدامی كه سال گذشته توسط اعضای هیأت علمی گروه شیمی انجام داد تجهیزات و كارگاه تولید الكل را راه اندازی كرد كه اوایل شیوع كرونا با كمبود مواد ضدعفونی كننده روبه رو بودیم اما با این اقدامات به خوبی گوشه ای از كار را در دست گرفتیم.
وی ادامه داد: همكاران گروه فنی و مهندسی در اوایل شیوع كرونا یك گِیت (ایستگاه) ضدعفونی كننده را با هزینه دانشگاه طراحی كردند و در قالب یك ربات هوشمند ضد عفونی كننده به بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان جیرفت اهدا كردند.
رئیس دانشگاه جیرفت اظهار داشت: همچنین با اداره پست شهرستان جیرفت به ویژه در روزهای كرونایی كه دانشجویانی كه كمتر به صورت حضوری دسترسی به دانشگاه دارند شرایط را فراهم كرده ایم كه دانشجو از طریق سامانه، درخواست مدرك تحصیلی دهد و اداره پست فرآیند ارائه مدرك تحصیلی را انجام می دهد.
ضرورت تلفیق تجربه و علم


مختاری با بیان اینكه جامعه ما نیاز به خدمات علمی دارد و ارتباط بین بازار صنعت و كشاورزی باید محكم شود گفت: اندوخته های علمی دانشگاه ها و محققان و تجارب كشاورزان كه در كنار هم قرار گیرند و با یكدیگر تلفیق شود خروجی مطلوبی را شاهد خواهیم بود.
وی با تأكید بر تولید نیازهای بخش كشاورزی در منطقه، اضافه كرد: در راستای تولید بذر بایستی همه دستگاه های مرتبط، با تعامل یكدیگر و با به كارگیری نیروی انسانی كارآمد و محیط و آزمایشگاه های مجهز نسبت به این موضوع اقدام كنند و با به كار بردن سرمایه و بودجه مداوم، این امر قابل اجرا است و به سرمایه گذاری چندین ساله نیاز دارد.

مختاری گفت: قابلیت تأثیرگذاری در منطقه را داریم و تولید بذر و مسائل اصلاح نژادی مرتبط با آن یك فرآیند طولانی است كه نیاز به پشتیبانی مالی زیادی دارد و در این رابطه باید ارتباط دانشگاه با صنعت برقرار شود و بایستی دانشگاه ها مرتبط با حوزه صنعت قرار گیرند و آموزش های لازم را به دانشجویان با توجه به نیازهای بازار و صنعت در اختیار آنها قرار دهند.

او افزود: در این راستا دانشگاه ها در سرفصل دروس بازنگری كردند و تفاهم نامه هایی را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با وزارت جهاد كشاورزی داشته است كه دانشجویان در طرح های كارورزی و مهارت آموزی شركت كنند و این فعالیت ها نیاز به تداوم بیشتری دارد تا در طولانی مدت به ثمر بنشینند.
رئیس دانشگاه جیرفت تصریح كرد: تعداد دانشجویان دختر تقریباً از دانشجویان پسرِ این دانشگاه بیشتر است و با توجه به اهتمامی كه به امور بانوان و همكاران داشته ایم بیشترِ مدیران دانشگاهی متشكل از بانوان هستند.رئیس دانشگاه جیرفت تصریح كرد: تعداد دانشجویان دختر تقریباً از دانشجویان پسرِ این دانشگاه بیشتر است و با توجه به اهتمامی كه به امور بانوان و همكاران داشته ایم بیشترِ مدیران دانشگاهی متشكل از بانوان هستند.
مختاری گفت: دانشگاه جیرفت طی 10 سال گذشته مجری برگزاری بیشتر آزمون هایی بوده است كه در منطقه برگزار شده، اعم از كارشناسی، كارشناسی ارشد، دكتری و آزمون های استخدامی دستگاه های دولتی كه كارنامه درخشانی را از آنِ خود كرده است و در سال 96 به عنوان دانشگاه و مركزِ برتر برگزاری كنكور در كشور مورد تجلیل قرار گرفت.


رئیس دانشگاه جیرفت اظهار داشت: تبادل فرهنگی كه دانشگاه جیرفت در منطقه ایجاد كرده است بسیار حائز اهمیت است و در بسیاری از رشته ها فارغ التحصیلان ما جزو رتبه های برتر كنكور ارشد قرار گرفتند و رتبه یك كشوری و تك رقمی را از آنِ خود كردند و این بیانگر آن است كه یك زمینه علمی مناسب را برای دانشجویان مهیا كرده ایم.

وی ادامه داد: میزان بالای قبولی در مقاطع تحصیلات تكمیلی دانشگاه های دولتی، گواهِ سطح بالای كیفیت آموزشی در این دانشگاه است.

تعامل دانشگاه جیرفت با دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی
رئیس دانشگاه جیرفت گفت: در عرصه بین الملل نیز دانشگاه جیرفت طی چند سال اخیر با ایجاد زمینه ای مناسب در راستای توسعه ارتباطات پژوهشی و آموزشی توانسته است با مراكز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی مختلف از جمله دانشگاه های معتبر داخلی و خارجی تفاهم نامه و قرارداد همكاری پژوهشی منعقد كند.
مختاری اظهار داشت: دانشگاه جیرفت در افق بلند خود، دانشگاهی كارآفرین و مهارت گرا در بین دانشگاه های برتر منطقه است كه نقشی پیشرو در توسعه پایدار جنوب استان كرمان و منطقه ایفا می كند.

برچسب ها
- وزارت علوم تحقیقات و فناوری
- خبرگزاری جمهوری اسلامی
- دانشگاه شهید باهنر كرمان
- كرمان
- ایرنا
- كشاورزی
- اختصاصی ایرنا
- جیرفت
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۸:۰۴ - ۲۶/۱۱/۱۳۹۹   بازدید: ۱۴۱