دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

برای فرار از تنهایی ازدواج نكنید
 
یك روانشناس گفت: ازدواج برای فرار از تنهایی از جمله اهداف اشتباه ازدواج و عامل عدم موفقیت در ازدواج است. اشخاص برای فرار از تنهایی نباید خود را درگیر زندگی كنند چرا كه اینگونه در ظاهر كنار فرد دیگری هستند اما در اعماق وجود خود بیش از پیش احساس تنهایی می كنند.
برای فرار از تنهایی ازدواج نكنیدعكس تزئینی است گوهر یسنا انزانی در گفت وگو با ایسنا، اظهار كرد: احساس تنهایی واكنشی طبیعی است كه اگر فردی بیش از اندازه و به گونه ای كه از نظر كاركردهای اجتماعی و فردی دچار مشكل شود آن را تجربه كند باید از كمك مشاوران و متخصص برای درمان استفاده كند.

وی ادامه داد: معمولا ترس از تنهایی به دلیل احساس بی ارزشی، نارضایتی فرد از خویش، نرسیدن به اهداف و... ایجاد می شود و از این رو فرد برای فرار از آن متوسل به شخص دیگری می شود تا با كمك او به شرایط ایمنی برسد.

انزانی گفت: ازدواج از جمله مهم ترین اتفاقات زندگی هر فرد است كه در این پیوند نیازهای جنسی، عاطفی، اجتماعی، فرهنگی و... هر دو طرف برطرف می شود و انتظار می رود در ازدواج زوجین به هدف نهایی نظیر حس آرامش، رشد و شكوفایی، استقلال، ایجاد فضای امن و سرشار از آرامش، تكامل روحی و معنوی و... برسند.

این روانشناس با بیان اینكه هدفمندی وسیله تحقق به اهداف واقع بینانه است، افزود: هر فردی اهداف متفاوتی برای ازدواج دارد و هیچ فردی بدون هدف نمی تواند ازدواج خوبی را پیش رو داشته باشد، این اهداف می تواند تحت تاثیر فرهنگ، اعتقادات، خانواده و انتظارات هر فردی باشد. همچنین برخی پژوهشها انگیزه های ازدواج را در عوامل مذهبی، زیست شناختی و اجتماعی بیان كرده اند؛ از سوی دیگر بسیاری از افراد عشق، محافظت، فرار از تنهایی، حس آرامش، امنیت مالی و عاطفی را از جمله اهداف ازدواج می دانند.

به گفته انزانی، با توجه به اینكه مزایای یك ازدواج خوب شامل شادابی جسمی، روانی، جنسی و... است و منجر به كاهش افسردگی، خشم و استرس و افزایش وضعیت پایدار زندگی می شود، مهم است زوجین تشابهاتی در فرهنگ، سنت خانواده درون گرایی و برون گرایی، علائق و تفریحات مشترك، بلوغ فكری و عاطفی و اجتماعی و استقلال مالی و... میان خود بسیار توجه كنند.

وی به بیان ویژگی های افراد نامناسب برای ازدواج پرداخت و گفت: افرادی كه اعتیاد دارند، عصبانیت زیادی را تجربه می كنند، به تازگی از رابطه عاطفی خارج شده اند، درگیر اختلالات شخصیتی و یا جنسی هستند، مسئولیت پذیر نیستند و به بلوغ فكری و عاطفی نرسیده اند، نمی توانند عواطف خود را بیان كنند و یا از نظر مالی به ثباتی نرسیده اند، از جمله افرادی اند كه برای ازدواج مناسب نیستند.

این روانشناس همچنین تاكید كرد كه تشخیص اختلالات شخصیت و اختلالات جنسی در افراد تنها به كمك متخصصین و رولنشناسان امكان پذیر است.

به گفته انزالی افراد باید پیش از ازدواج به خود آگاهی نسبت به ویژگی ها و شخصیت خویش رسیده باشند، توانایی كنترل احساسات نظیر خشم و عصبانیت را داشته باشند، انتظارات خود و انتظارات رفتاری كه از شخص مقابل خود دارند را بدانند و كمال گرایی را كنار بگذارند، اینگونه ازدواج هدفمندی را برای تكامل روحی و معنوی تجربه خواهند كرد.

همچنین وی معتقد است كه مذاكره مناسب میان روجین درباره هیجانات، توقعات، اهداف رشد و پیشرفت، سبك زندگی، وظایف زن و شوهر، اعتقادات، دیدگاهمان درباره اشتغال و مسائل مالی و... پیش از ازدواج بسیار حائز اهمیت است. از این رو افراد باید در ابتدا خود را بشناسند و به ویژگی های مثبت و منفی خود آگاه باشند تا اینگونه ازدواج را راهی برای رشد همزمان زوجین بدانند.

وی یادگیری مهارت های زندگی پیش از ازدواج را حائز اهمیت دانست و گفت: بسیاری از افراد بدون آگاهی از لزوم آموختن مهارت های زندگی پیش از ازدواج و بدون داشتن ویژگی های لازم یادشده و با دلایل نا درست و اشتباهی تصمیم به ازدواج می گیرند، از جمله این دلایل تمایل به فرار از زندگی خانوادگی، احساس ترحم نسبت به فردی دیگر، احساس كمبود در زندگی خانوادگی، نارضایتی از شرایط زندگی فعلی و یا تنهایی است.

این روانشناس همچنین این را هم گفت كه متاسفانه امروزه زوجین حرف و تفریح مشتركی با هم ندارند و به رفتارهای اعتیادی نظیر گوشی و كار روی می آورند و صرفا در كنار هم هستند اما در واقع در طلاق عاطفی با یكدیگر به سر می برند و در طی روز فعالیت ها و اهداف مشتركی با هم ندارند.

انزانی در پایان افزود: ازدواج نظیر دانه ای كاشته شده در گلدان است كه نیازمند خاك و نور و آب مناسب است تا میوه آرامش برای زوجین به همراه داشته باشد، در این رسیدگی هر دو طرف مسئول اند. از این رو والدین علاوه بر اینكه خودشان مهارت های زندگی را می آموزند باید از سنین خیلی پایین كودكان را با مهارت های زندگی آشنا كنند و برای آن وقت بگذارند و فرزندان خود را به ازدواج مجبور نكنند كه پیامدی جز طلاق عاطفی ندارد. حتی مطابق با پژوهش ها آسیب های طلاق رسمی به مراتب كمتر از طلاق عاطفی است. از این رو كسب مهارت های لازم پیش از ازدواج بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۰۹:۴۵ - ۲۷/۱۱/۱۳۹۹   بازدید: ۱۴۷