دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳

حمایت صفر بیمه در پوشش هزینه مشاوره های ژنتیك
 
معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی چهارمحال و بختیاری در خصوص حمایت های بیمه ای برای انجام مشاوره های ژنتیك، گفت: متاسفانه شركت های بیمه مشاوره های ژنتیك و همچنین مشاوره های روانشناسی را تحت پوشش خود قرار نمی دهد و این مسئله هم مربوط به كل كشور است.
حمایت صفر بیمه در پوشش هزینه مشاوره های ژنتیك مهشید سلیمانی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به دلایل بی رغبتی مردم نسبت به انجام مشاوره های ژنتیك، اظهار كرد: بسیاری تصور می كنند كه مشاوره های ژنتیك تنها قبل از بارداری بوده، در حالیكه اصل و اساس مهم تر انجام مشاوره های ژنتیك پیش از ازدواج است.

وی افزود: اطلاع رسانی در خصوص اهمیت انجام مشاوره های ژنتیك توسط رسانه ملی و خبرگزاری ها كم بوده و باتوجه به تاكیدات فراوان، اهمیت این موضوع به درستی برای مردم بیان نمی شود، زیرا بسیاری از مردم فكر می كنند كه انجام مشاوره های ژنتیك تنها برای ازدواج های فامیلی است، در صورتیكه خطر تولد فرزند معلول برای تمامی ازدواج ها وجود دارد، هر ازدواجی كه صورت می گیرد، می طلبد كه مشاوره ژنتیك آن ازدواج را تایید كند.

معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینكه آمار معلولان در استان بالا است، ادامه داد: 34 هزار معلول در استان شناسایی شده كه بیشتر این معلولیت ناشی از ازدواج های فامیلی بوده و حتی ژن های معیوب و ناشناخته در استان شناسایی شده است، بنابراین می طلبد سازمان بهزیستی توسط ارگان های دیگر حمایت مالی شود تا اطلاع رسانی درباره اهمیت مشاوره های ژنتیك، به طور مكرر برای مردم بیان شود.

سلیمانی تاكید كرد: اهمیت مشاوره ژنتیك پیش از ازدواج آن قدر مهم است كه خود رسانه ها برای اطلاع رسانی باید مطالبه گری كنند، در زیرنویس تلویزیون، بیان چندین باره در اخبار و در سریال های تلویزیونی باید بازگو شود، اگر مردم بدانند كه خطر تولد فرزند معلول برای خانواده و جامعه ضررهای روحی و اقتصادی فراوانی دارد، دیدگاه آنان در این موضوع تغییر پیدا می كند.

وی یادآور شد: در مشاوره های ژنتیك اگر میزان سالم بودن فرزند حاصل از ازدواج، بالاتر از 80 درصد باشد، مسئله ای وجود ندارد، اما اگر ریسك تولد فرزند با معلولیت، 50 به 50 باشد، اصلا چنین ازدواجی توصیه نمی شود و مشخص نیست كه حتی فرزند اول نیز سالم متولد شود یا خیر؟.

معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینكه شش مركز مشاوره ژنتیك در استان فعالیت دارند، اضافه كرد: از این تعداد یك مركز دولتی و سه مركز خصوصی در شهركرد، فارسان و یك مركز نیز در شهرستان بروجن مسقر و آماده ارائه خدمات هستند.

سلیمانی با بیان اینكه برخی از مردم هزینه های بالا را دلیلی برای مراجعه نكردن به مراكز مشاوره ژنتیك، عنوان می كنند، افزود: هزینه مشاوره ژنتیك بالا نیست، در ابتدا یك مشاوره ژنتیك برای زوجین انجام می شود و اگر مشكلی وجود داشت، آن گاه دو طرف برای انجام آزمایش های ژنتیك به آزمایشگاه ارجاع داده خواهند شد.

معاون امور توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی چهارمحال و بختیاری در خصوص حمایت های بیمه ای برای انجام مشاوره های ژنتیك، توضیح داد: متاسفانه بیمه مشاوره های ژنتیك و همچنین مشاوره های روانشناسی را تحت پوشش خود قرار نمی دهد و این مسئله هم مربوط به كل كشور است، مسلما استقبال بیمه برای كمك به این موضوع در كاهش آمار تولد فرزندان معلول گام موثری خواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: از آن جا كه مددجویان بهزیستی جزءو گروه های پرخطر محسوب می شوند، انجام مشاوره های ژنتیك برای تمامی آنان رایگان است و برای افرادی كه جزو دهك های پایین جامعه هستند، تخفیف لحاظ می شود.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۰۹:۴۷ - ۱۰/۰۹/۱۴۰۰   بازدید: ۱۴۹