دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳

موسسات خیریه ملزم به ثبت كدملی در ازای ارائه خدمت هستند
 
مدیركل نظارت بر موسسات غیردولتی بهزیستی با استناد به بند «و» ماده 17 قانون بودجه گفت: موسسات خیریه باید هر خدمتی كه ارائه می دهند به ازای آن كد ملی حمایت گیرنده ثبت كنند.
موسسات خیریه ملزم به ثبت كدملی در ازای ارائه خدمت هستند
مدیركل نظارت بر موسسات غیردولتی بهزیستی با استناد به بند «و» ماده 17 قانون بودجه گفت: موسسات خیریه باید هر خدمتی كه ارائه می دهند به ازای آن كد ملی حمایت گیرنده ثبت كنند.
موسسات خیریه ملزم به ثبت كدملی در ازای ارائه خدمت هستندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بابك قانعی افزود: براساس بند «و» ماده 17 قانون بودجه، دستگاه های اجرایی در مورد همه پرداخت های نقدی حمایتی از محل منابع عمومی، هدفمندی یارانه ها، منابع داخلی و پرداخت های مستقیم به اشخاص حقیقی مكلف هستند نسبت به ثبت همه كمك ها و پرداخت های حمایتی خود به جامعه هدف در سامانه و به تفكیك شناسه یا همان كد ملی حمایت گیرنده اقدام كنند.
وی ادامه داد: به ندرت موسسه ای داریم كه اجازه جلب مشاركت در فضای مجازی و استفاده از چهره مددجو برای جلب مشاركت را داشته باشد. در این زمینه نیز كمیسیون مجزایی داریم كه باید اجازه جلب مشاركت بدهد.
مدیركل دفتر توسعه و نظارت بر مراكز و موسسات غیردولتی سازمان بهزیستی كشور اضافه كرد: به صرف اینكه موسسه ای، خیریه شود نمی تواند جلب مشاركت داشته باشد. اكنون شورا های مشاركت های بهزیستی متشكل از استاندار، رئیس بهزیستی استان و معتمدان محلی در مورد مشاركت ها تصمیم می گیرند.
قانعی افزود: موسسات برای جلب مشاركت باید مسائل شرعی و شأن مددجو را رعایت و لحاظ كنند و هر موسسه صرفا می تواند برای جلب مشاركت، یك حساب جاری داشته باشد البته موسساتی داریم كه در چند استان فعالیت می كنند به طور مثال در 2 حوزه مختلف كودك و توانبخشی در 2 استان متفاوت خراسان و كرمان فعالیت دارند و طبیعی است كه برای مشاركت های مردمی در خراسان باید حساب جداگانه ای از حساب كرمان داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: موسسات برای مشاركت عمومی باید یك حساب جاری داشته باشند و سالانه اظهارنامه مالیاتی و تراز مالی خود را به بهزیستی تحویل دهند.
مطابق بند ط ماده 139 قانون مالیات های مستقیم (مصوب 31 تیر 1394) كمك ها و هدایای نقدی و غیرنقدی موسسات خیریه و عام المنفعه كه به ثبت رسیده اند، مشروط بر آن كه به موجب اساسنامه آن ها صرف امور ذیل این ماده شود و سازمان امور مالیاتی كشور بر درآمد و هزینه آن ها نظارت كند، از پرداخت مالیات معاف است.
مدیركل دفتر توسعه و نظارت بر مراكز و موسسات غیردولتی سازمان بهزیستی كشور گفت: اگر موسسه ای از ماده 139 انحراف داشته باشد، سازمان امور مالیاتی به عنوان ناظر درآمد و هزینه موسسات كه به حساب آن ها دسترسی دارد، برای آن ها مالیات مقرر می كند.
قانعی تصریح كرد: بهره گیری موسسات خیریه و عام المنفعه از معافیت موضوع بند (ط) ماده 139 قانون مالیات های مستقیم، علاوه بر سایر شرایط مصرح در قوانین و آیین نامه های مربوط، منوط بر نظارت سازمان امور مالیاتی كشور بر درآمد و هزینه این دسته از موسسات است.
وی اضافه كرد: اخیرا هم وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به موسسات اجازه دسترسی به اطلاعات حوزه فقر مطلق را داده است كه كدامیك از مددجویان در دهك استحقاقی قرار دارند؛ البته در مورد معلولان، استثنا وجود دارد، زیرا فرد دارای معلولیت ممكن است در دهك هشت باشد، اما مثلا كاشت حلزون، هزینه سنگینی دارد.
   تاریخ: ۰۸:۲۸ - ۱۱/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۶۴