دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳

گرمازدگی؛ بیماری شایع اما خطرناك
 
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: گرمازدگی یك بیماری تهدیدكننده است و در موارد شدید آن افراد باید برای دریافت كمك های پزشكی و تخصصی با اورژانس تماس بگیرند چراكه ممكن است علائم حیاتی فرد دچار مشكل شوند.
گرمازدگی؛ بیماری شایع اما خطرناك سید ابوالفتح شیرمردی در گفت وگو با ایسنا درخصوص گرمازدگی، اظهار كرد: این بیماری در فصول گرم سال ظهور پیدا می كند كه موجب بروز یك موقعیت حاد و تهدیدكننده زندگی در فرد می شود چرا كه سیستم تنظیم كننده دمای بدن دچار اختلال می شود و معمولا دمای بدن این افراد به بالای 40 درجه سانتی گراد می رسد و درنتیجه سیستم های تنظیم كننده گرما و سرمای بدن مختل می شوند بنابراین فرد قادر نیست گرمای اضافه بدن را دفع كند كه این موضوع می تواند موجب اختلال در عملكرد مغز همچین سایر ارگان های داخلی بدن مانند كبد، كلیه، تحال و... شود.

محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری افزود: پوست خشك و داغ یكی از علائم گرمازدگی است همچنین پوست فردی كه دچار گرمازدگی شده در ابتدا قرمز و به مرور كبود می شود، تنفس كوتاه، عدم تعریق، نبض سریع و كوتاه، افزایش بیش از 40 درجه سانتی گراد دمای بدن، سردرد، گرفتگی عضلات، گشادی مردمك چشم، بیحالی، سستی و... نیز از دیگر علائم گرمازدگی است از نظر روحی و روانی نیز فرد دچار بی قراری، آشفتگی و توهم می شود و رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان می دهد و ممكن است دچار تشنج شود.

وی ادامه داد: زمانی كه فرد در معرض هوای گرم قرار می گیرد ممكن است دچار گرمازدگی شود، خوردن غذای گرم نیز در این شرایط می تواند احتمال بروز گرمازدگی را افزایش دهد و شخص دچار تهوع، استفراغ، ضعف و خستگی، پوست رنگ پریده، سرگیجه، گرفتگی عضلات، سردرد شدید و... شود كه بیانگر بروز حالت گرمازدگی در او است.

شیرمردی عنوان كرد: پس از بروز علائم گرمازدگی در فرد باید در ابتدا برای خنك كردن بدن او تلاش شود البته این خنك كردن باید به تدریج انجام شود یعنی در ابتدا از تعداد لباس های فرد كاسته و یا اگر در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دارد به سایه و یا محیط خنك تر منتقل شود و پاهای فرد به گونه ای قرار بگیرد كه بالاتر از سطح بدن باشند و با استفاده از حوله یا پارچه خیس به تدریج به سطح پوست فرد رطوبت برسد، ماساژ دست و پای فردی كه دچار گرمازدگی شده است نیز موجب گردش جریان خون می شود همچنین فرد باید به تدریج آب و نوشیدنی خنك مصرف كند البته توصیه می شود از مصرف نوشیدنی بیش از حد خنك نیز پرهیز شود.

محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری تاكید كرد: گرمازدگی یك بیماری تهدیدكننده است و در موارد شدید آن افراد باید برای دریافت كمك های پزشكی و تخصصی با اورژانس تماس بگیرند چراكه ممكن است علائم حیاتی فرد دچار مشكل شود به ویژه زمانی كه املاح بدن مانند سدیم و... كاهش پیدا كند ممكن است شوك های متابولیك به فرد وارد شود.

وی خاطرنشان كرد: برای پیشگیری از بروز گرمازدگی در افراد توصیه می شود در ساعاتی كه گرمای هوا بالا است از منزل خارج نشوند و یا در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرند همچنین مصرف نوشیدنی هایی مانند عرق كاسنی، بید، بیدمشك و... موجب خنك شدن بدن و درنتیجه پیشگیری از گرمازدگی می شوند، مصرف میوه های خنك مانند خیار، كاهو، هندوانه و... نیز از دیگر مواردی است كه برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه می شوند.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۰۸:۵۳ - ۲۱/۰۳/۱۴۰۱   بازدید: ۱۳۳