دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳

نجفی: 4 میلیون مصرف كننده مواد مخدر در كشور داریم | سن ورود به مصرف مواد مخدر 15 سال است
 
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: 4 میلیون و 400 هزار نفر مصرف كننده مستمر و غیرمستمر مواد مخدر در كشور داریم. نرخ سن ورود به مصرف مواد مخدر 15 سال و میانگین متوسط كشور 22 سال است.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: 4 میلیون و 400 هزار نفر مصرف كننده مستمر و غیرمستمر مواد مخدر در كشور داریم. نرخ سن ورود به مصرف مواد مخدر 15 سال و میانگین متوسط كشور 22 سال است.

معتاد به گزارش همشهری آنلاین، سوده نجفی عضو شورای شهر تهران در جریان هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در نطق پیش از دستور خود گفت: همانگونه كه مستحضر هستید براساس مصوبه اجلاس بین المللی مبارزه با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در سازمان ملل هر ساله 26 ژوئن كه در سال 1401 برابر با 5 تیرماه بوده به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدرنام گذاری شده است. ایران به دلیل مجاورت و همسایگی با كشور افغانستان كه بزرگ ترین تولیدكننده تریاك در جهان است، بیش از سایر كشورها در معرض خطرات ورود مواد مخدر به كشور بوده كه همین موضوع سبب سهولت دسترسی و خرید مواد مخدر توسط افراد جامعه شده است.

نجفی با اشاره به اینكه براساس آمارهای ارائه شده در سال گذشته حدود 2 میلیون و 802 هزار و 800 نفر مصرف كننده مستمر و یك میلیون و 600 هزار نفر مصرف كننده غیرمستمر وجود دارد یعنی 4 میلیون و 400 هزار نفر مصرف كننده مستمر و غیرمستمر مواد مخدر در كشور داریم، توضیح داد: نخستین الگوی مصرف مواد مخدر در كشور مربوط به استعمال "تریاك" است كه حدود 75 درصد از مصرف مواد مخدر در كشور را به خود اختصاص داده است. دومین الگوی مصرف مواد مخدر مربوطه به مواد مخدری همچون ماری جوانا، حشیش، بنگ، گراس، علف است.

او ادامه داد: سومین الگو مربوط به هروئین و چهارم الگوی مصرف مواد مخدر مربوط به شیشه است كه در حقیقت تریاك الگوی نخست مصرف بوده اما در بین جوانان و نوجوانان، گرایش به ماری جوانا، منجر به بروز دغدغه جدی شده است.

شیوع مصرف ماری جوانا در بین جوانان و نوجوانان

رئیس كمیته سلامت شورای شهر تهران با تاكید بر اینكه نرخ سن ورود به مصرف مواد مخدر 15 سال و میانگین متوسط كشور 22 سال است كه نشان دهنده شیوع مصرف مواد مخدر به ویژه «ماری جوانا» در بین جوانان و نوجوانان است، گفت: نكته حائز اهمیت این است كه ریشه كن كردن اعتیاد به طور كامل امكان پذیر نیست اما با همكاری و هماهنگی و ایجاد بسترهای لازم و با تلاش و تدبیر و ارتقاء سطح آگاهی افراد جامعه باید زمینه پیشگیری از گرایش افراد خصوصاً جوانان و نوجوانان را فراهم كرد.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تأكید كرد: برنامه های فرهنگی و اجتماعی یكی از عواملی است كه با توجه به وجود سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران و همچنین معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری انتظار می رود كه این دو نهاد فرهنگی و اجتماعی متعلق به شهرداری تهران نسبت به افزایش نشاط اجتماعی و برگزاری برنامه های فرهنگی در سطح شهر تهران به ویژه در مناطقی كه درصد استفاده از مواد مخدر در آن نسبت به سایر مناطق بیشتر است، اقدام كنند. تشكیل قرارگاه اجتماعی با حضور سایر نهادهای مربوطه در حوزه اجتماعی برای بررسی و مسائل و مشكلات اجتماعی شهر تهران با محوریت شهرداری اقدامی مناسب است اما عملكرد این قرارگاه كه بیشتر معطوف به جمع آوری معتادان شده است رضایت بخش نیست.

او افزود: جمع آوری معتادان و نگهداری آنها در مراكز برای بهبود، علاج مشكل اعتیاد در شهر تهران نیست و این روش بدون آنكه خروجی مطلوبی در بُعد درمان اعتیاد داشته باشد، بیشتر هزینه زا است.
منبع خبر:
همشهری
   تاریخ: ۱۲:۲۶ - ۰۷/۰۴/۱۴۰۱   بازدید: ۱۶۷