دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
سه شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳

بیمه كودكان دارای اختلال طیف اوتیسم فقط یك اقدام نمایشی است
 
دكتری روانشناس بالینی با انتقاد از پوشش بیمه ای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم تا سن 12 سالگی گفت:« یعنی كودكان دچار اوتیسم تا سن 12 سالگی مورد مرحمت مسوولین قرار می گیرند و بعد از این سن دیگر نیاز به دریافت خدمات درمانی ندارند؟! بیمه كودكان اختلال طیف اوتیسم فقط یك شوآف است.»
دكتری روانشناس بالینی با انتقاد از پوشش بیمه ای افراد دارای اختلال طیف اوتیسم تا سن 12 سالگی گفت:« یعنی كودكان دچار اوتیسم تا سن 12 سالگی مورد مرحمت مسوولین قرار می گیرند و بعد از این سن دیگر نیاز به دریافت خدمات درمانی ندارند؟! بیمه كودكان اختلال طیف اوتیسم فقط یك شوآف است.»

 بیمه كودكان دارای اختلال طیف اوتیسم فقط یك اقدام نمایشی است
به گزارش خبرنگار سلامت نیوز، اوایل تیرماه جاری خبری مبنی بر اینكه سن ارائه خدمات بیمه ای به مبتلایان اوتیسم از 6 سال به 12 سال افزایش یافت، از سوی دكتر محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت منتشر شد. این خبر باعث واكنش خانواده هایی شد كه فرزند دارای اختلال طیف اوتیسم دارند و این سوال مهم مطرح شد كه آیا كودكان دارای اختلال اوتیسم بعد از سن 12 سالگی درمان می شوند كه دیگر از این سن به بعد تحت پوشش بیمه نیستند؟!

در این رابطه با نیره سادات عبدالهی مقدم دكتری روانشناس بالینی گفت و گو كردیم كه در زیر می خوانید:

عبدالهی مقدم با طرح این سوال كه چرا بیمه سلامت تا سن 12 سالگی افراد دچار اوتیسم را پوشش می دهد و تا آخر عمر آنها تحت پوشش قرار نمی دهد، به خبرنگار سلامت نیوز، گفت:« یعنی كودكان مبتلا به اوتیسم تا سن 12 سالگی رشد می كنند و بعد از این سن درمان می شوند؟ این مهم است ما بدانیم اختلالات طیف اوتیسم بیماری نیست و اختلال است و فردی كه با این اختلال متولد می شود با این اختلال زندگی می كند و در نهایت فوت می شود. تمام راه های درمانی برای این افراد باید تا پایان عمر انجام شود. چنین نیست كه بگوییم فردی كه دچار اختلال طیف اوتیسم است دیگر نیاز به درمان ندارد.»

وی با اشاره به هزینه های بالای كنترل اوتیسم، گفت:« با تورم جامعه هزینه های درمان مبتلایان به اوتیسم نیز افزایش پیدا می كند. مسئله مهمتر این است كه ما قرار نیست فقط گفتاردرمانی،كاردرمانی و بازی درمانی داشته باشیم آن چیزی كه این دسته از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد بیمه های جراحی است كه بیمه سلامت این دسته از جراحی ها را تحت پوشش قرار نمی دهد. »

وی گفت:«من عنوان یك مادر دارای فرزند مبتلا به اوتیسم نه به عنوان یك متخصص، می گویم بیمه كودكان اختلال طیف اوتیسم فقط یك نمایشاست مثل معاف شدن افراد اوتیستیك از سربازی كه كذب است. من الان نمی توانم با بیمه سلامت فرزندم را كه نیاز به جراحی دارد جراحی كنم فقط می توانم فرزندم را برای گفتار درمانی و كاردرمانی به مراكزی كه سطح 3 یا 4 هستند ببرم اما فرزند 16 ساله من به گفتار درمانی و كاردرمانی دیگر جواب نمی دهد.»

عبدالهی مقدم در توضیح مشكل فرزند خود كه ممكن است افراد دارای طیف اوتیسم به آن دچار شوند، گفت:« فرزند من با ضعف نیم كره سمت چپ متولد شد و یكسری اعمال زودهنگام قبل از سن 4 سالگی بر روی وی انجام شد كه دكتر گفت ممكن است در سن نوجوانی هم مجبور به انجام عمل شوید و الان همه آن عمل ها را مجددا داریم انجام می دهیم كه این جراحی ها تحت پوشش بیمه نیست. به فرض محال بیمه سلامت هزینه های این جراحی را تحت پوشش قرار دهد به فرزند 16 ساله من این بیمه تعلق نمی گیرد. یعنی كودكان دچار اوتیسم تا سن 12 سالگی مورد مرحمت مسوولین قرار می گیرند و بعد از این سن دیگر نیاز به دریافت خدمات درمانی ندارند؟!»

وی افزود:« افراد بالای 12 سالی كه دارای اختلال طیف اوتیسم هستند تا كی می خواهند گفتاردرمانی و كاردرمانی و بازی درمانی داشته باشند؟ »

عبدالهی مقدم گفت:« بعضی اوقات افراد داری اختلال اوتیسم دچار بیماری كاموربید( اختلالات یا بیماری هایی كه به صورت تلفیقی در یك فرد مشاهده می شود) می شوند كه بین آنها بسیار شایع است و نیاز به درمان دارند و باید عمل جراحی كنند كه این عمل جراحی تحت پوشش بیمه نیست پس بیمه به چه دردی می خورد؟ چرا بیمه سلامت به دنبال نمایش است؟»

وی در پایان خاطرنشان كرد:« اختلال طیف اوتیسم بیماری نیست كه با دارو درمان شود و یا ضایعه ای باشد كه با عمل جراحی درمان شود. این اختلال درمان شدنی نیست و تنها قابل كنترل است.»
منبع خبر:
سلامت نیوز
   تاریخ: ۰۰:۳۴ - ۲۳/۰۴/۱۴۰۱   بازدید: ۱۵۲