دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳

نقش آفرینی میز دانشگاه - دولت در پیشبرد اهداف كلان كشور
 
تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علامه طباطبائی با مثبت دانستن رویكرد دولت نسبت به دانشگاه ها و به ویژه ارتباط با مراكز علمی، تشكیل میز دانشگاه-دولت را در پیشبرد اهداف كلان كشور و همراهی و كمك به دولتمردان برای بهتر انجام شدن امور، اقدامی بسیار مفید عنوان كرد كه می تواند به رفع مشكلات در زمینه های ...
نقش آفرینی میز دانشگاه - دولت در پیشبرد اهداف كلان كشور تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علامه طباطبائی با مثبت دانستن رویكرد دولت نسبت به دانشگاه ها و به ویژه ارتباط با مراكز علمی، تشكیل میز دانشگاه-دولت را در پیشبرد اهداف كلان كشور و همراهی و كمك به دولتمردان برای بهتر انجام شدن امور، اقدامی بسیار مفید عنوان كرد كه می تواند به رفع مشكلات در زمینه های مختلف كمك كند.

عبدالله معتمدی، رییس دانشگاه علامه طباطبائی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره میز دانشگاه – دولت در دانشگاه ها اظهار داشت: یكی از مطالبات متقابل دانشگاه ها و دولت تعامل با یكدیگر است. دولت های قبلی و فعلی هم همین مطالبه را داشته و دارند كه دانشگاه ها به كمك آنها بیایند تا بتوانند نقش آفرینی كنند. دانشگاه ها هم این مطالبه را دارند كه مجموعه های دولتی برای حل مشكلات كشور با دانشگاه ها ارتباط داشته باشند.

وی با بیان این كه در دانشگاه ها دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وجود دارد، افزود: دانشگاه ها به دنبال پیوند زدن مبانی علمی با مسایل اجتماعی هستند؛ در همین راستا دولت سیزدهم تصمیم گرفته است كه در دانشگاه تهران و علامه طباطبایی میز دانشگاه - دولت را تشكیل دهد لذا با توجه به تشكیل این فضا، در دانشگاه علامه، فردی را هم مسوول این میز قرار دادیم.

معتمدی اظهار داشت: دانشگاه علامه طباطبایی در دولت قبل نیز در دو حوزه بانكی مالی و رسانه به دولت مشورت می داد. با توجه به ظرفیت فوق العاده ای كه دانشگاه علامه دارد، می تواند به دولت در حوزه های تخصصی به ویژه در زمینه ارتباطات و حوزه های سیاسی و اجتماعی كمك كند.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این كه دستگاه های اجرایی با توجه به نوع فعالیت خود می توانند از ظرفیت دانشكده های ما استفاده كنند، افزود: به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش می تواند از دانشكده علوم روانشناسی و علوم تربیتی ما استفاده كند. شهرداری و وزارت كشور و وزارت ارشاد از دانشكده علوم اجتماعی كمك بگیرند و وزارت امورخارجه می تواند از دانشكده علوم سیاسی و حقوق ما بهره مند شود؛ بنابراین ما به لحاظ ظرفیت علمی می توانیم متناظر با دستگاه های اجرایی پاسخگو باشیم و از این بابت هم مسائلی كه آنها دارند می توانیم حل كنیم و پاسخگوی علمی مسائل آنها باشیم.

وی ادامه داد: حتی این امكان وجود دارد كه برای دستگاه های و نهادها مساله شناسی كنیم و بتوانیم در آن دستگاه ها مسائل اصلی را با چشم انداز توسعه ای به لحاظ آینده پژوهی مشخص كنیم كه به عنوان نمونه جهت گیری وزارت آموزش و پرورش یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما به كدام سمت و سو باید باشد؛ بنابراین میز دولت زمینه ای است كه بتوانیم از مشاركت و نظرات تمام اعضای هیات علمی و حتی فراتر از هیات علمی دانشگاه علامه از ظرفیت استادی دانشگاه های دیگر متناظر با مسائلی كه مطرح می شود، استفاده كنیم و راهكارها را به دولت ارایه دهیم.

معتمدی با بیان این كه یكی از برنامه های دولت توسعه سواحل مكران است، گفت: سواحل مكران نزدیك به یك ششم مساحت ایران است كه از استان هرمزگان شروع و تا استان سیستان و بلوچستان و استان های مركزی امتداد دارد؛ برهمین اساس گفت وگوهای اولیه ای را در این زمینه داشتیم كه دانشگاه علامه می تواند در حوزه توسعه سیاسی، اقتصادی، مسائل اجتماعی، پیوست های فرهنگی و مسائلی از این دست در این عرصه به دولت كمك كند.

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این كه در موارد متعددی می توانیم نیاز دستگاه ها را برآورده كنیم، افزود: به عنوان مثال شهرداری تهران با مشكلات زیادی در ارتباط با مسائل شهری اعم از اعتیاد، كودكان كار یا مسائل اجتماعی مانند طلاق روبرو است و از طرفی دانشكدهای مربوطه ما در این حوزه ها كارهای تخصصی زیادی انجام داده اند و حتی دانشجویان دكتری دانشگاه علامه می توانند رساله های دكتری خود را در این حوزه ها طراحی كنند تا از نتایج آن برای یاری رساندن به دولت استفاده شود.

وی ادامه داد: حتی پیشنهاد ما این است كه به شكل میدانی وارد كار شویم و گفتیم كه اگر شهری با مشكلات خشونت یا اعتیاد روبرو است، پروژه رفع مسائل آن شهر را تحویل بگیریم و بعد تحویل دهیم یعنی بتوانیم در مدت زمان معین با رویكردهای تخصصی، مشكلات را حل كنیم و اثربخشی كارمان را نشان دهیم.

معتمدی تشكیل میز دانشگاه – دولت در دانشگاه ها را مثبت ارزیابی كرد و گفت: واقعیت این است كه در این ارتباط یك طرف دانشگاه و طرف دیگر دولت است و این كه دولت اعلام كرده است كه میز دولت ایجاد شود، حركتی مثبت بوده اما این شروع كار است و ما باید بعد از این ارتباط و نیازها و تقاضاها را بسنجیم و تسهیلی را كه از جانب دولت برای این كه پروژه های مختلف شكل بگیرد، داشته باشیم تا بتوانیم این كار را با موفقیت پیش ببریم.

رویكرد دولت نسبت به ارتباط با دانشگاه ها مثبت است

رییس دانشگاه علامه طباطبایی درباره رویكرد دولت سیزدهم نسبت به دانشگاه ها در مقایسه با دولت قبل نیز اظهار داشت: دولت قبل 8 سال برسركار بود و دولت سیزدهم تازه شروع به كار كرده است؛ بنابراین الان هنوز زود است كه در این زمینه قضاوتی داشته باشیم اما با توجه به اراده ای كه دولت برای راه اندازی میز دانشگاه - دولت دارد و بحث هایی كه در جلسات مختلف رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور در مورد نقش دانشگاه ها و برآورده كردن انتظاراتی كه دانشگاه ها داشتند، نشان از رویكرد مثبت دولت است كه البته امیدواریم این برنامه ها عملیاتی و محقق شود.

تشكیل میز تخصصی (میز دانشگاه-دولت) در دانشگاه های اصلی كشور به پیشنهاد مركز بررسی های استراتژیك و با نظر مساعد رییس جمهور در راستای انجام ماموریت «توسعه شبكه نخبگانی» این مركز و استفاده از نظر دانشگاهیان در اداره بهتر امور اجرایی كشور در دستور كار قرار گرفته است.

میز تخصصی دانشگاه دولت بدون اینكه ساختار جدیدی به دانشگاه اضافه كند به منظور تسهیل و نهادینه كردن ارتباط دانشگاه و دولت و بهره مندی از نظرهای اعضای هیات علمی دانشگاه ها و نخبگان دانشگاهی برای دستیابی به راهبردهای اجرایی مشخص در موضوعات مهم كشور تشكیل شده است.

برچسب ها
- وزارت علوم تحقیقات و فناوری
- لایحه بودجه
- دانشگاه علامه طباطبایی
- عراق
- وزارت آموزش و پرورش
- دولت سیزدهم
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۸:۲۳ - ۲۶/۰۵/۱۴۰۱   بازدید: ۱۳۵