دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳

چرا خشونت عاطفی گزارش نمی شود؟
 
تهران - ایرنا - رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران گفت: خشونت های عاطفی كمتر گزارش می شود كه دلایل مختلفی دارد و یكی از علل آن نشناختن مصادیق این نوع خشونت است.
چرا خشونت عاطفی گزارش نمی شود؟ تهران - ایرنا - رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران گفت: خشونت های عاطفی كمتر گزارش می شود كه دلایل مختلفی دارد و یكی از علل آن نشناختن مصادیق این نوع خشونت است.

سیدحسن موسوی چلك در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برخی از دلایلی كه خشونت های عاطفی كمتر گزارش می شود، به این مساله بازمی گردد كه ممكن است اطرافیان این دست از خشونت ها را جدی نگیرند، مقایسه یا سرزنش كنند و گاهی با طرز نگاه ممكن است زمینه آزار را فراهم كنند.

وی اضافه كرد: برخی افراد نیز ممكن است به خشونت های عاطفی بی تفاوت باشند اما در اغلب موارد علت گزارش نشدن چنین خشونت هایی این است كه مصادیق آن از جمله «بی توجهی» را نمی شناسند و گاهی هم كه مصادیق آن را می شناسند اثبات آن و گزارش كردن سخت است؛ به همین دلیل این نوع آزارها را جدی نمی گیرند.

چرا خشونت عاطفی گزارش نمی شود؟

علل گزارش نشدن آزارهای جنسی

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران گفت: در كنار خشونت های عاطفی، آزارهای جنسی نیز به دلیل ممنوعیت و سخت تر بودن كمتر گزارش می شوند. در اینگونه آزارها عمدتا آزارگران كسانی هستند كه آشنا و مورد وثوق خانواده هستند بنابراین گزارش نمی شود یا سخت گزارش می شود.

آزارهای جنسی نیز به دلیل ممنوعیت و سخت تر بودن كمتر گزارش می شوند. در اینگونه آزارها عمدتا آزارگران كسانی هستند كه آشنا و مورد وثوق خانواده هستند بنابراین گزارش نمی شود یا سخت گزارش می شود

موسوی چلك، زخم زبان را از مصادیق خشونت های عاطفی برشمرد و گفت: گاهی زخم زبان آثار ماندگارتری از زخم جسمی دارد. آزارهای عاطفی زمینه رفتارهای تكانشی یا رفتارهای دیگر مانند فرار از منزل و خشونت های شدیدتر را فراهم می كند. خشونت های عاطفی تاثیر منفی روی نقش هایی كه فرد به عنوان یك دانش آموز یا شاغل یا زوج دارد، می گذارد.

وی با بیان اینكه خشونت های عاطفی به رغم اهمیت خیلی گزارش نمی شود، افزود: خشونت ها بستگی به نوع خشونت فرق دارد. مثلا در كودك آزاری ویژگی فردی ممكن است تاثیرگذار باشد. مثلا بیماری دارای معلولیت است یا ظاهر خوبی ندارد و یا اینكه بیش فعال است كه هر یك از این عوامل می تواند منجر به انواع آزار شود.

چرا خشونت عاطفی گزارش نمی شود؟

فرد، خانواده و جامعه در پسِ پرده خشونت های عاطفی

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران گفت: گاهی دلایل خشونت های عاطفی به خانواده، فرد و جامعه بازمی گردد. پدر و مادری كه مهارت والدینی را بلد نیستند و خودشان در دوران كودكی مورد ضرب و جرح قرار گرفته اند، اكنون آمادگی كودك آزاری دارند. آمادگی برای كودك آزار بودن به مراتب در خانواده هایی كه اینگونه تجربه ها را دارند بیشتر است.

موسوی چلك افزود: گاهی نیز فرد نسبت به خشونت های عاطفی بی تفاوت است؛ درگیر اعتیاد، جرم، آسیب و موضوعات دیگر است. تجربه زیسته می تواند در عادی سازی خشونت در خانواده تاثیر گذار باشد همچنین الگوی غالب تربیتی والدین به عنوان یك عامل می تواند در بروز خشونت های عاطفی تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: دلایل خشونت های عاطفی در برخی موارد به سطح كلان جامعه مثل فرهنگ بازمی گردد؛ مثلا در فرهنگ برخی افراد جامعه اینطور مطرح می شود كه«بچه تا كتك نخورد آدم نمی شود»؛ طبیعی است مدیریت این موضوع زمان بر است.

موسوی چلك اضافه كرد: در بروز خشونت های عاطفی ممكن است قوانین مناسب نباشد یا ممكن است سازمان ها نقش های خود را ایفا نكنند. یا قوانین باشد اما قوانین را درست اجرا نكنند همچنین ممكن است حمایت های اجتماعی برای افرادی كه در معرض آزار هستند یا افراد آزاردیده به اندازه كافی، همه جا به صورت فراگیر و جامع و متناسب با نیاز افراد وجود نداشته باشد.

اهمیت مشكلات اقتصادی در خشونت های اجتماعی

رئیس انجمن مددكاری اجتماعی ایران گفت: در خشونت های اجتماعی باز عوامل متفاوت تر می شود. نارضایتی ها، مشكلات اقتصادی، فقدان مهارت های ارتباط اجتماعی كه هم در خشونت های خانگی و هم در خشونت های اجتماعی اهمیت پیدا می كند در خشونت های اجتماعی موثر است. طبیعی است پایین بودن شاخص سلامت روان، پایین بودن شاخص نشاط، امید، عدم پاسخگویی مناسب سازمان ها و مسئولان یا كژكاركردی های سازمان ها و پاسخگو نبودن و شفاف نبودن، مشكلات اقتصادی و فقر می تواند در ترویج خشونت های اجتماعی مثل سرقت تاثیرگذار باشد.

موسوی چلك افزود: بنابراین عوامل در بروز خشونت های عاطفی و اجتماعی می تواند متعدد باشد. سیاست گذاری ناكارآمد می تواند عاملی برای تنش و خشونت و نارضایتی اجتماعی باشد. در بحث آزارهای عاطفی، فقدان مهارت های ارتباطی و ضعف در بكارگیری مهارت های ارتباطی، ضعف در بكارگیری مهارت های مداخله ای و مهارت های تاب آوری و مهارت گفت و گو و ضعف در مهارت خودمراقبتی، ضعف در بكارگیری ظرفیت های فرهنگی برای تقویت ارتباط با مردم و اطرافیان نقش دارد.

وی ادامه داد: در خشونت های عاطفی فرد نمی تواند ابراز احساسات كند، نمی تواند واكنش درست كلامی و غیركلامی نشان دهد و همه اینها می تواند باعث شود فاصله های عاطفی بیشتر شود و این فاصله ها، آزاردهنده است.

برچسب ها
- انجمن مددكاری اجتماعی ایران
- خشونت خانگی
- پرسش از خبر
- سازمان بهزیستی كشور
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۸:۲۷ - ۱۳/۰۶/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۷