دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳

آدم ربایی پسر 21 ساله دارای اوتیسم/قوه قضاییه و وزارت بهداشت ورود كنند
 
تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با اشاره به آدم ربایی پسر 21 ساله دارای اوتیسم و احتمال تعرض به او از قوه قضاییه، معاونت درمان وزارت بهداشت، دادستانی و نیروی انتظامی خواست از درمان تا شناسایی مجرم به این پرونده ورود كنند.
آدم ربایی پسر 21 ساله دارای اوتیسم/قوه قضاییه و وزارت بهداشت ورود كنند تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با اشاره به آدم ربایی پسر 21 ساله دارای اوتیسم و احتمال تعرض به او از قوه قضاییه، معاونت درمان وزارت بهداشت، دادستانی و نیروی انتظامی خواست از درمان تا شناسایی مجرم به این پرونده ورود كنند.

سعیده صالح غفاری روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شنبه هفته پیش پسر 21 ساله دارای اوتیسم هنگامی كه مادرش مسافرت بود، همراه پدر خود برای رسیدگی به اموری از خانه خارج می شوند و هنگام برگشت در ایستگاه آذری منتظر اتوبوس بودند كه یك موتورسوار می گوید می تواند آنها را به خانه برساند. پس از سوارشدن پدر و پسر، موتورسوار به پدر می گوید كه اتوبوس آنها رسیده است و پدر برای كنترل این مساله از موتور پیاده شده و موتورسوار با پسر 21 ساله فرار می كند.

وی ادامه داد: یكشنبه شب پسر جوان با وضعیت بد و نامناسبی با آثار ضرب و شتم كنار خیابان پیدا و به بیمارستان منتقل می شود. بیمارستان در این زمینه اهمال كرده و با وجود مجهول الهویه بودن فرد، او را به واحد حقوقی بیمارستان ارجاع نمی دهد تا پزشكی قانونی، نیروی انتظامی و بهزیستی در جریان پرونده قرار گیرند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران خاطرنشان كرد: در لایه لایه اتفاقاتی كه برای یك بزرگسال اوتیسم می افتد متاسفانه نقص قوانین، نبود آیین نامه های مشخص، عدم آگاهی كافی جامعه نسبت به این اختلال و نبود آموزش درست و به اندازه برای خانواده اوتیسم را شاهد هستیم.

صالح غفاری افزود: در افراد دارای اوتیسم چه كودكان چه بزرگسالان، متاسفانه به دلیل نداشتن دركی از خطر، درك از خانواده و كانون بودن فرد در دل خانواده، گم شدن یكی از شایع ترین اتفاقات و چالش هایی است كه خانواده ها در طول دوران نگهداری فرزندان خود با آن مواجه هستند. از زمانی كه فرد بزرگسال از منزل خارج می شود تا زمانی كه توسط جامعه شناسایی یا پیدا می شود به نیروی انتظامی چه كلانتری و چه دیگر دفاتر تحویل داده می شود و تا وقتی كه كلانتری فرد را به مراكز ذی صلاح تحویل می دهد، نیازمند آگاهی كامل نسبت به شرایط یك فرد دارای اوتیسم هستیم.

وی اضافه كرد: سامانه گم شدن افراد دارای اوتیسم را از سال 1395 توسط فراجا به دستور مستقیم سردار اشتری رقم زدیم. سامانه ای كه حاوی اطلاعات اولیه فردی یك فرد دارای اوتیسم شامل نام و نام خانوادگی، كدملی، داروهایی كه مصرف می كند و شماره تلفن های ضروری است. شناسایی فرد اوتیسم در محل كلانتری هم دیگر موضوعی بود كه طی سه سال گذشته با جلساتی كه با نیروی انتظامی تهران بزرگ داشتیم از اسكن قرنیه تا اثر انگشت درباره آن صحبت شد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: این انجمن درباره پرونده اخیر سه درخواست واضح دارد؛ درخواست اول، راه اندازی هر چه سریع تر سامانه گم شدن افراد دارای اوتیسم كه توسط فاوا چند سالی است كه سیستماتیك راه اندازی شده است اما عملا استفاده نمی شود. نكته دوم ورود قوه قضاییه است در مواردی كه ما شاهد جرم هستیم یا شاهد نقض قوانین حقوق بشری، لازم است دستگاه قضایی ورود كند. در این پرونده فرد اوتیسم این بار گم نشده بلكه ربوده شده و جرمی است كه قابل بخشش نیست و جامعه اوتیسم ایران را به شدت جریحه دار كرد و جو امنیت را از خانواده ها سلب كرده است.

صالح غفاری افزود: نكته سوم لزوم آموزش های مكرر برای پرسنل نهادهای اورژانس، بهزیستی و وزارت بهداشت و كلانتری ها است كه اگر به هر شكلی فرد مجهول الهویه ای را به آنها ارجاع می دهند بدانند كه مشخصات اولیه ای كه فرد اوتیسم دارد اعم از نداشتن كلام، داشتن كلیشه ها و حركات رفتاری، نداشتن تعامل ارتباطی و اجتماعی از مهم ترین شاخصه هایی است كه حداقل شك برانگیز است كه این فرد احتمالا دارای اوتیسم است و به اولین مراكز اوتیسم به ویژه انجمن اوتیسم ایران كه ما بارها شماره های تلفن و آدرس های شبكه های اجتماعی را به دوستان اعلام كردیم تماس گرفته شود. خط اضطراری (helpline) این انجمن شماره تلفن 48085000 است یا فرد اوتیسم می تواند به دفتر ستادی انجمن ارجاع داده شود.

وی خاطرنشان كرد: امیدواریم كه درباره این پسر 21 ساله ما شاهد ورود با سرعت و ویژه قوه قضاییه و دادستانی باشیم برای اینكه فرد خاطی و مجرم هرچه سریع تر قبل از اینكه متواری شود، شناسایی شده و توسط قوه قضاییه به اشد مجازات محكوم شود همچنین نیروی انتظامی در قالب پلیس انتظامی یا پلیس آگاهی كمك كند كه هرچه سریع تر این فرد را توسط دوربین هایی كه فیلم از او گرفته شده و عكس های موجود شناسایی كنند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: در مورد بیمارستانی كه فرد اوتیسم بستری شده، مشخصا ورود وزارت بهداشت در بخش معاونت درمان را خواستار هستیم كه اگر تعللی صورت گرفته بررسی شود و حداقل فرایندهای داخل بیمارستانی اصلاح شود و در نهایت هم نیازمند آگاهی جامعه و ورود رسانه ملی به این موضوع هستیم كه آگاهی مردم نسبت به نیازهای افراد اوتیسم افزایش یابد. پزشكی قانونی زیرمجموعه قوه قضائیه است و از این نهاد خواهشمندیم كه دوره هایی را در مورد افراد دارای اوتیسم و جرم پذیری و احتمال خطراتی كه چه توسط خود افراد ممكن است به وجود بیاید و چه مترتب به این افراد می شود را آموزش ببینند و شناسایی بیشتری داشته باشند.

برچسب ها
- سازمان بهزیستی
- آدم ربایی
- اوتیسم
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۱۰:۰۴ - ۲۰/۰۶/۱۴۰۱   بازدید: ۱۴۵