دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

كمبودی در ذخایر خونی وجود ندارد/ افزایش اهدای خون در زمان فروكشی كرونا
 
تاكنون سطح ذخایر خون در كشور در وضعیت مناسب قرار دارد و هیچ كمبودی در زمینه ذخایر خونی وجود ندارد اما مهم این است كه همیشه باید بین میزان خون اهدایی و نگهداشتن ذخایر خون در سطح ایده آل و قابل قبول همچنین مصرف روزانه خون و پاسخگویی به موقع به نیاز بیمارستان ها تعادل برقرار باشد.
تاكنون سطح ذخایر خون در كشور در وضعیت مناسب قرار دارد و هیچ كمبودی در زمینه ذخایر خونی وجود ندارد اما مهم این است كه همیشه باید بین میزان خون اهدایی و نگهداشتن ذخایر خون در سطح ایده آل و قابل قبول همچنین مصرف روزانه خون و پاسخگویی به موقع به نیاز بیمارستان ها تعادل برقرار باشد.

كمبودی در ذخایر خونی وجود ندارد/ افزایش اهدای خون در زمان فروكشی كرونا
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا انسان های نوعدوست با اهدای خون، نجات دهنده جان بیماران هستند اما سطح ذخایر خون باید حفظ شود و جوابگوی نیاز بیماران باشد و در عین حال هم از اهدای خون هیجانی جلوگیری شود زیرا بهترین جا برای نگهداری خون رگ های اهداكنندگان است تا در مواقع نیاز به یاری بیماران بشتابند.

نیاز به خون یك نیاز همیشگی است و هیچ جایگزینی برای خون تا كنون نیامده است. بیمارانی هستند كه به طور مستمر نیارمند به دریافت خون و فرآورده های خونی هستند و در كنار آن مادران باردار كه منتظر تولد نوزاد هستند و بیماران در معرض اعمال جراحی به خون نیاز دارند. سازمان انتقال خون تنها متولی تامین خون و فرآورده های خونی مورد نیاز آنهاست تا در هر زمانی خون و فرآورده های آن را با بالاترین كیفیت تامین كند.

با توجه به اینكه نیاز به خون همیشگی است و جان برخی از بیماران مانند تالاسمی و سرطان به خون وابسته است و از مصرف كنندگان همیشگی خون محسوب می شوند و از سویی دیگر برخی از فرآورده های خون مانند پلاكت عمر كوتاه سه روز دارد و حوادث و سوانح نیز همیشه اتفاق می افتد، اهداكنندگان خون برای اهدای خون اقدام كنند و با اهدای یك واحد خون خود نجات بخش جان سه نفر باشند.

تعریف سطوح مختلف ذخایر خون
سطح ذخایر خون در كشور باید حفظ و خون مورد نیاز بیمارستان ها و مراكز درمانی تامین شود و متولی این اقدام مهم سازمان انتقال خون ایران است.

سطوح مختلف ذخایر خون را در سطح قرمز، آبی و سبز تعریف می كنند و در سطح بندی ذخایر خون، سطح «سبز» قابل ارسال در شبكه خون رسانی و مقداری از خون است كه جوابگوی مصرف بیش از هشت روز بیمارستان ها باشد.

در سطح "آبی "كه از آن به عنوان سطح قابل قبول یاد می شود مقداری از خون است كه جوابگوی مصرف چهار تا 7.9 روز در بیمارستان ها باشد و سطح «قرمز» مقداری از خون كه جوابگوی كمتر از چهار روز بیمارستان ها است.

سطح «قرمز» نیاز فوری به اهدای خون است و در سطح «آبی» اقدام به اهدای خون طبق روال معمول انجام می شود و در سطح «سبز» ذخایر خون در وضعیت مطلوب قرار دارد اما آنچه مهم است این است كه همیشه باید بین میزان خون اهدایی و نگهداشتن ذخایر خون در سطح ایده آل و قابل قبول همچنین مصرف روزانه خون و پاسخگویی به موقع به نیاز بیمارستان تعادل برقرار باشد.

نیاز خون در كشور با بهره گیری از شبكه ملی خون رسان تامین می شود

اكنون سطح ذخایر خون در كشور در وضعیت مناسبی قرار دارد و 100 درصد نیاز به خون مراكز درمانی و بیمارستانی كشور با بالاترین كیفیت از نظر سلامت خون و فرآورده های خونی و براساس بالاترین استانداردهای جهانی تامین می شود

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اكنون سطح ذخایر خون در كشور در وضعیت مناسبی قرار دارد و 100 درصد نیاز به خون مراكز درمانی و بیمارستانی كشور با بالاترین كیفیت از نظر سلامت خون و فرآورده های خونی و براساس بالاترین استانداردهای جهانی تامین می شود.

عباس صداقت افزود: ایران جزو معدود كشورهای جهان و تنها كشور منطقه شمال آفریقا و شرق مدیترانه است كه شبكه ملی خون رسانی دارد كه در كشور كاملا مستقر شده و فعال است و به این معنا است كه با استفاده از شبكه ملی خون رسان، خون مورد نیاز همه مراكز درمانی و همه بیماران كشور كه نیازمند دریافت خون و فرآورده های خون هستند، می تواند از اقصی نقاط كشور، تامین شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون تاكید كرد: بنابراین از طریق این شبكه، خون مورد نیاز همه استان ها، شهرستان ها و بیمارستان ها با بیش از 940 بیمارستان در سطح كشور كه دارای بانك خون هستند، تامین می شود.

صداقت افزود: خون یك ماده حیاتی است و تا كنون جایگزینی برای آن نیامده است و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی كه اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند همچنین برخی از افراد مانند بیماران تالاسمی از مصرف كنندگان همیشگی خون هستند و لازم است كه اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.

بهترین مكان برای ذخیره خون رگ های اهداكنندگان است

وی گفت: نیاز به خون همیشگی است و بهترین مكان برای ذخیره خون رگ های اهدا كنندگان است و تا هر زمانی كه نیاز به اهدای خون بیشتر شود با دعوت و فراخوانی كه از سوی سازمان انتقال خون انجام می شود اهداكنندگان برای اهدای خون اقدام كنند و یاری كننده انتقال خون و نجات دهنده بیماران باشند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینكه میزان خونی كه اهدا می شود، حجم كمی از خون بدن است، گفت: هموطنان با اطمینان خون اهدا كنند زیرا این میزان خون اهدایی بعد از 24 ساعت جبران می شود.

كمبود ذخایر خونی در كشور وجود ندارد
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: هیچ كمبودی در زمینه ذخایر خونی در كشور وجود ندارد و این سازمان در تامین ذخایر خونی در بهترین حالت در طول تاریخ خود قرار دارد.

مصطفی جمالی افزود: اكنون 100 درصد نیاز كشور به ذخایر خونی به ویژه نیازهای بیمارستانی به طور كامل تامین است و این امر را سازمان انتقال خون مدیون مردم مسئولیت پذیر و اهداكنندگان متعهد و كاركنان كوشای سازمان انتقال خون می داند.

وی با اشاره به فروكش كردن كرونا و افزایش حضور اهداكنندگان خون در پایگاه ها در كشور نیز گفت: از زمان كاهش شیوع كرونا در یكسال اخیر میزان اهدای خون در كشور به میزان 20 تا 30 درصد افزایش یافته كه این میزان كاملا منطبق بر نیازهای بیمارستان ها به خون است.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از اهداكنندگان به عنوان سرداران و از كاركنان سازمان انتقال خون به عنوان سربازان گمنام سلامت یاد كرد و خاطر نشان كرد: با تلاش و فداكاری این عزیزان در ایام كرونا در حالی كه به طور میانگین در جهان میزان اهدای خون 30 درصد كاهش یافته بود ولی این میزان در كشور ما تنها هشت درصد كاهش یافت.

جمالی با دعوت از مردم برای حضور در پایگاه های انتقال خون تصریح كرد: بررسی های پژوهشی كه در مراكز انتقال خون انجام شده است نشان می دهد كه هیچگونه موردی از انتقال بیماری در این مراكز در كشور مشاهده نشده است و مردم با خیال آسوده می توانند برای اهدای خون مراجعه كنند.

برچسب ها
- اهدای خون

اخبار مرتبط سهم 29 درصدی ایران از خون های اهدایی در منطقه مدیترانه شرقی
ایران برای 10 روز ذخیره خونی دارد/ كاهش اهدای خون در میان بانوان
پویش نذر خون تا اربعین ادامه دارد/ ضرورت مدیریت ذخایرخونی
بهترین شرایط ذخایر خون را داریم
957 هزار نفر خون اهدا كردند/ شاخص كم اهدای خون توسط بانوان

نظر شما شما در حال پاسخ به نظر «» هستید. × لغو پاسخ

نام
ایمیل
نظر شما
لطفا حاصل عبارت را در جعبه متن روبرو وارد كنید 2 + 0 =

ارسال

پربازدیدترین اخبار انتظار شیوع بالای آنفلوآنزا در پاییز و زمستان/ «ایمنی گریزی و سرعت بالای انتشار» ویژگی واریانت جدید اومیكرون
غصه های ناتمام به خشم ممتد منجر می شود
روان درمانی و مهم ترین انواع آن
چرا دانش آموزان باید حتما صبحانه بخورند؟
نحوه نگهداری دارو در منزل؛ آیا یخچال جای مناسبی برای داروهاست؟
كاهش وزن روند بیماری آرتروز را كُند می كند
زندگی طاقت فرسا در همدان
خرمالو بخوریم تا سرما نخوریم
آخرین وضعیت آب وهوا؛ خزر مواج می شود
میكروبیوم های روده در ابتلا به ام اس نقش دارند
از رشد روزافزون كم شنوایی تا علل پیرگوشی های زودهنگام
بیماری های قلبی علت 42 درصد فوتی ها در كشور/ افزایش بروز این بیماری ها در كرونا
روند ادامه دار گرانی ها
بیماری قلبی سالانه جان 18.6 میلیون نفر را در جهان می گیرد
كمبودی در ذخایر خونی وجود ندارد/ افزایش اهدای خون در زمان فروكشی كرونا
سالمندان تنها مانده اند!
آیا روغن سیاه دانه برای لاغری مفید است؟
كرونا در جهان؛ مجموع مبتلایان در آمریكا از 98 میلیون نفر گذشت
قرنطینه كووید به كمتر از یك هفته رسید
كیفیت هوای پایتخت قابل قبول است

پیشنهاد سردبیر آیا روغن سیاه دانه برای لاغری مفید است؟ آیا روغن سیاه دانه برای لاغری مفید است؟ هنگامی كه در تلاش برای كاهش وزن هستید، یافتن تكنیك ها و مكمل های جدید می تواند یك نیاز طبیعی باشد.

خطرات مصرف كره بادام زمینی در دوران بارداری خطرات مصرف كره بادام زمینی در دوران بارداری
آیا دندان درآوردن باعث تب و اسهال كودك می شود؟ آیا دندان درآوردن باعث تب و اسهال كودك می شود؟
فتق چیست و چه علائمی دارد؟ فتق چیست و چه علائمی دارد؟
خون در مدفوع؛ چرا و به چه علت؟ خون در مدفوع؛ چرا و به چه علت؟
سندروم داون چیست؟ سندروم داون چیست؟
دلایل سردردهای ضربان دار و راههای درمان آن دلایل سردردهای ضربان دار و راههای درمان آن

پربحث ترین اخبار پاسخ به پنجمین سری سوالات جنسی و زناشویی
برای آنها كه دوقلو می خواهند
بهترین كارهایی كه می توانید برای حفظ سلامت خود انجام دهید
كودكان را به خوردن كشمش عادت بدهید!
این تپش قلب عصبی است
پزشكان خارجی وارد ایران شده اند/ زنگ خطر تخریب جامعه پزشكی
خواص شگفت انگیز هویج
ترس كودك از مدرسه را چگونه مهار كنیم/علائم اضطراب جدایی از والدین

جستجو خبرها سرویس ها

- درباره ما
- ارتباط با ما
- تبلیغات
- شرایط استفاده © تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سلامت نیوز می باشد.

سلامت نیوز نسخه چاپی ندارد و به هیچ سازمانی وابسته نیست.

-
-
-
-
-
-
salamatnews.com

نسخه دسكتاپ نسخه موبایل

Nastooh Saba Newsroomطراحی و تولید: نستوه
منبع خبر:
سلامت نیوز
   تاریخ: ۱۳:۲۴ - ۰۸/۰۷/۱۴۰۱   بازدید: ۱۲۱