دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

مطالبه گری رسانه ها عامل پیشبرنده نظام سلامت هستند/ تدوین سند جامع سلامت در یزد
 
دكتر محمدحسن لطفی، مشاور امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی در گفت و گو با خبرنگار فارس از یزد، با بیان این كه   مطالبه گری منطقی و بجا یكی از مهمترین ویژگی خبرنگاران و عامل پیشبرنده جامعه است، اظهار كرد: پزشك خانواده از جمله طرح های اجتماعی نظام سلامت است كه متأسفانه آن طور كه باید مد نظر قرار نگرفته و اجرای كامل و مستمر آن به مطالبه گری اصحاب رسانه نیاز دارد.

وی افزود: بحث پیشگیری باید در اولویت اجرایی نظام سلامت و شهروندان قرار گیرد تا بتوانیم در حوزه مقابله با بیماری های مختلف دستاورد مطلوب و محسوسی داشته باشیم.

مشاور امور اجتماعی دانشگاه علوم پزشكی یزد در ادامه با بیان این كه اصحاب رسانه باید نسبت به دغدغه های حوزه سلامت توجیه شوند تا بتوانند با مطالبه گری مناسب یاری رسان ما باشند، گفت: متأسفانه نظام سلامت در سطوح بالا آن طور كه باید اولویت و اهمیت سواد رسانه ای را برای كاهش آمار بیماران درك و یا مد نظر نگرفته اند.

دكتر لطفی اجتماعی كردن دغدغه های نظام سلامت را از جمله راهكارهای ساماندهی این حوزه دانست و بیان كرد: مردم باید خودشان پای كار نظام سلامت و پیشگیری باشند و این امر در گرو آگاه سازی عمومی است.

وی تغییر سبك زندگی را حائز اهمیت دانست  و تأكید كرد: اصلاح سبك زندگی نه تنها هزینه ای ندارد، بلكه در بسیاری از مواقع منجر به كاهش هزینه های جاری یك خانواده نیز می شود.

مشاور امور اجتماعی علوم پزشكی یزد با بیان این كه در حال حاضر فقط 35 درصد مردم در استان یزد تحرك لازم روزانه را مد نظر قرار داده اند، گفت: بر اساس آخرین رصدهای انجام شده بالغ بر 70 درصد مردم در استان یزد دچار اضافه وزن و چاقی هستند.

دكتر لطفی در بخش دیگری از سخنان خود تدوین برنامه جامع سلامت با هدف كاهش بار بیماری های استان یزد و افزایش كیفیت زندگی را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور كار دانست و بیان كرد: با كاهش بار بیماری ها در استان یزد، افزایش امید به زندگی در افراد را شاهد خواهیم بود.

وی خاطرنشان كرد: این برنامه براساس بیماری های موجود در استان یزد در چهار سطح پیشگیری، چهار بعد سلامت و چهار حیطه حاكمیتی وزارت بهداشت تدوین شده است.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشكی یزد در امور اجتماعی گفت: چهار هدف كلان، 17 هدف كلی، 85 هدف اختصاصی و 150 پروژه در این برنامه در نظر گرفته شده است.

دكتر لطفی یادآور شد: در این سند كلیه اسناد از جمله بیماری های غیرواگیر، بیماری های واگیردار، تغذیه، سالمندی، سلامت روان، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در نظر گرفته شده است.

مشاور دانشگاه علوم پزشكی یزد با اشاره به 150 پروژه مطرح شده در این سند، تاكید كرد: در این سند، 90 پروژه مربوط به دستگاه های برون بخشی و 60 پروژه مربوط به مجموعه دانشگاه علوم پزشكی می باشد.

وی گفت: برای رسیدن به این چهار هدف، پیشگیری، تقویت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، مشاركت و حمایت طلبی مردم دستگاه های بین بخشی می طلبد.

دكتر لطفی با اشاره به این كه این سند علمی تنظیم شده است تصریح كرد: سند جامع سلامت براساس نیاز سنجی و هم اندیشی با گروه های مختلف تدوین شده و همه ابعاد مختلف بیماری ها در سطوح پیشگیری، توانبخشی و رویكرد های اجتماعی سلامت در این سند پیش بینی شده است.

انتهای پیام/الف
منبع خبر:
خبرگزاری فارس
   تاریخ: ۰۹:۰۳ - ۱۰/۰۷/۱۴۰۱   بازدید: ۱۱۸