دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳

ارتقا تاب آوری از پیامدهای حوادث و بحران ها می كاهد
 
تهران - ایرنا - دبیركل جمعیت هلال احمر با بیان اینكه تاب آوری در برابر حوادث و بحران ها وظیفه ای همگانی است، گفت: یكی از راه های كاستن از پیامدهای حوادث و بحران ها سرمایه گذاری در عرصه ارتقاء تاب آوری است.
ارتقا تاب آوری از پیامدهای حوادث و بحران ها می كاهد تهران - ایرنا - دبیركل جمعیت هلال احمر با بیان اینكه تاب آوری در برابر حوادث و بحران ها وظیفه ای همگانی است، گفت: یكی از راه های كاستن از پیامدهای حوادث و بحران ها سرمایه گذاری در عرصه ارتقاء تاب آوری است.

محمدحسن قوسیان مقدم روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاص با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این مطلب افزود: بحران های طبیعی و انسان ساخت به همراه خود آسیب و مرگ، آوارگی، تخریب ساختمان و زمین، اختلال در حمل و نقل، توقف كسب و كار و تحمیل فشار بیشتر بر امكانات و تاسیسات موجود را به همراه می آورند كه برای ارتقاء تاب آوری شناخت، مدیریت و كاهش خطرات ناشی از حوادث و بحران ها ضروری است.

در علم مدیریت بحران تعریف «تاب آوری» توانایی آمادگی در برابر رویدادهای ناگوار، برنامه ریزی برای آمادگی و پاسخ در برابر آنها، فراهم آوردن قابلیت تحمل این رویدادها و از سرگذراندن آنها و انطباق موفقیت آمیز با آنها است.

وی ادامه داد: هنگامی كه حوادث و بلایای طبیعی رخ می دهد بیشتر مردمی كه متاثر از حادثه هستند تحت تاثیر تالمات شدید روحی قرار می گیرند و بعضی از افراد ممكن است از روستاها، شهرها و استان های مجاور به منطقه حادثه دیده عزیمت كرده و مخل نظم و امنیت باشند و با توجه به شرایط خاص مناطق حادثه دیده ممكن است رفتارهایی ناخواسته از آنها بروز كند.

دبیركل جمعیت هلال احمر با بیان اینكه بعد از حوادث و بحران ها امنیت مالی و جانی زیر بنای ثبات هیجانی است، گفت: بعد از یك بلا مثل زلزله یا هر شرایط فشار زای دیگر، قرار گرفتن در یك حالت ثبات روانی مشكل است، مگر آنكه نیازهای اساسی آنها تامین شده باشد، نخست، حادثه دیدگان را باید در زمینه غذا، آب، پوشاك و سرپناه مطمئن كرده و به آنها اطمینان داد. دوم، نیاز حادثه دیدگان را به امنیت جانی و ایمنی تامین كرد.

قوسیان مقدم توضیح داد: در مورد هر مورد هر نوع بلایی، این موضوع نه تنها شامل آسودگی از ترس در زندگی شخصی به خاطر خود بلا است، بلكه مشمول امنیت داشتن از نظر سرقت، ترس از چپاول و غارتگری و ترس از اینكه مباد بلا به فقدان دایمی خانه و كاشانه و زمین افراد بیانجامد هم می شود.

وی اضافه كرد: سوم، امنیت و یكپارچگی(ادغام) خانواده ها را باید تضمین كرد و چهارم، نیازهای دراز مدت افراد به شغل ثابت، مسكن مناسب و عملكرد اجتماعی را باید تامین كرد كه این «سلسله مراتب نیازی» چندین الزام به همراه دارند.

سخنگوی جمعیت هلال احمر گفت: در مراحل اولیه پاسخ به بلا، بهداشت روانی امدادگران و نیروهای عملیات امداد و نجات از بالاترین اولیوت برخوردار است، آسایش روانی و سلامتی آنها، برای آن كه بتوانند به فعالیت های امداد و نجات خود ادامه بدهند ضروری است، فعالیتی كه به نوبه خود شالوده و پایه اطمینان بخشی برای آن است كه نیازهای اساسی حادثه دیدگان مستقیم بلا، تامین می شوند.

وی افزود: یك نیاز ثانوی آن است كه بهداشت روانی قربانیان به حد كافی و شایسته ای تامین شود تا آنها قادر باشند با اطمینان خاطر به نیروهای امدادی كمك كنند. بعد از اینكه مراحل اولیه «نجات» تمام شد به موازات ادامه یافتن كارهای امدادی، پاسخ دادن به دیگر نیازهای بهداشت روانی حادثه دیدگان اهمیت می یابد، ولی تداوم پاسخ دهی به نیازهای بهداشت روانی امدادگران دارای بالاترین حد اهمیت است.

دبیركل جمعیت هلال احمر اظهار داشت: در همه مراحل پاسخ دهی به بلا، بازسازی سریع اجتماعی و فیزیكی (مثل مسكن سازی یا در اختیار گذاری مسكن، ایجاد شغل، متحد كردن دوباره خانواده ها با هم و بازسازی اجتماعی) برای ایجاد تعادل عاطفی و ابقای بهداشت روانی حادثه دیدگان از بلا ضروری و حائز اهمیت است و هیچ گونه تمایز و جداسازی قطعی و مشخصی بین نیازهای فیزیكی و مادی از یك سو و نیازهای روان شناختی از سوی دیگر وجود ندارد.

وی تاكید كرد: در هر مرحله ای از مراحل پاسخ به بلا، كوتاهی در تامین نیازهای جانی، مالی، روانی و اجتماعی، تهدید مستقیمی برای بهداشت روانی است.

قوسیان مقدم با قدردانی از حضور دائم و حالت تحرك پرسنل نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفین در برقراری نظم و امنیت و مشاركت در عملیات امدادرسانی در مناطق زلزله زده سی سخت در كنار نیروهای امدادی این جمعیت اظهار داشت: معتقد هستیم كه در عملیات امدادرسانی اگر هر كدام از حوزه ها و دستگاه های مسئول، وظایف مربوط به خود را به درستی انجام دهند، كار امدادرسانی ها با سهولت و سرعت بیشتری انجام خواهد شد و هلال احمر در این مسیر همراه همیشگی مردم حادثه دیده و آسیب دیده از حوادث و بحران ها است.

زمین لرزه ای به بزرگی5.6 دهم ریشتر، ساعت 22 و 5 دقیقه و 34 ثانیه روز روز چهارشنبه 29 بهمن ماه شهر سی سخت مركز شهرستان دنا را در استان كهگیلویه و بویراحمد لرزاند.

مركز لرزه نگاری كشور اعلام كرد این زمین لرزه در عمق هشت كیلومتری زمین اتفاق افتاده است.

زلزله در فاصله 10 كیلومتری سی سخت در كهگیلویه و بویراحمد، 19كیلومتری كمه در استان اصفهان و 24 كیلومتری یاسوج مركز استان كهگیلویه و بویراحمد رخ داده است.

این زمین لرزه در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت هم احساس شد.

در پی وقوع این زلزله 5 و 6 دهم ریشتری به 3 هزار و 700 واحد از منازل مسكونی خسارت وارد شد.

800 واحد به علت خسارت 60 تا 100 درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع 3 هزار و 700 واحد نیز 2 هزار و 900 واحد تعمیری هستند.

از مجموع 800 واحد بازسازی 420 واحد شهری و 380 واحد روستایی و از 2 هزار و 900 واحد تعمیری هزار و 500 واحد شهری و هزار و 400 واحد روستایی است.

میزان خسارت زلزله به واحد های تعمیری بین 20 تا 40 درصد و بر اثر این زلزله به 2 هزار و 300 واحد مسكونی خسارت معیتشی از جمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت وارد شده است.

64 نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند.

برچسب ها
- كهگیلویه و بویراحمد
- دبیركل جمعیت هلال احمر
- زلزله در سی سخت
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۰۹:۱۶ - ۰۶/۱۲/۱۳۹۹   بازدید: ۱۵۳