دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

شناسایی 396 كودك دارای اختلال اوتیسم/بهزیستی به كودكان اوتیسمی یارانه می دهد
 
تهران - ایرنا - 396 كودك دارای اختلال اوتیسم خفیف، متوسط و شدید در سال 1401 تاكنون از سوی سازمان بهزیستی كشور شناسایی شده اند و این سازمان خدمات متنوعی را به آنها ارائه می كند.
شناسایی 396 كودك دارای اختلال اوتیسم/بهزیستی به كودكان اوتیسمی یارانه می دهد تهران - ایرنا - 396 كودك دارای اختلال اوتیسم خفیف، متوسط و شدید در سال 1401 تاكنون از سوی سازمان بهزیستی كشور شناسایی شده اند و این سازمان خدمات متنوعی را به آنها ارائه می كند.

اوتیسم یا درخودماندگی یك اختلال عصبی رشدی با شاخص های نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارهای كلیشه ای، مشكلات درك شناختی و خزانه رفتاری، حركتی و كلامی محدود است.

به گفته كارشناسان، 75 تا 88 درصد بچه هایی كه در طیف اوتیسم قرار دارند، علامت هایی از این اختلال را در دو سال اول زندگی نشان می دهند. در صورت شناسایی اختلال اوتیسم در كودكان آنها به خدمات متعدد توانبخشی نیاز دارند تا بتوانند تا حدممكن از یك زندگی معمولی در كنار سایر اقشار بهره مند شوند.

هرچند كه ارائه خدمات توانبخشی به كودكان دارای اوتیسم از ضروریات نظام توانبخشی به شمار می رود اما مهم تر از آن شناسایی به موقع كودكان دارای اوتیسم است تا بتوان با استفاده از تكنیك ها و رویكردهای استاندارد از دوره حساس رشد این كودكان نهایت استفاده را كرد و نقایص به وجود آمده توسط این اختلال را جبران یا پیشگیری كرد. به همین دلیل است كه تشخیص به موقع برای كودك دارای اوتیسم حیاتی است.

معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی كشور سال هاست اجرای برنامه كشوری غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلالات طیف اوتیسم كودكان 2 تا 5 سال را در راستای اطلاع رسانی و آگاه سازی گسترده در سطح استان های كشور اجرایی كرده است.

بنابراین خانواده ها برای اطمینان از عدم دارا بودن علایم اختلال فرزندشان می توانند به درگاه https://autism.behzisti.net مراجعه و نسبت به ثبت نام و اجرای آزمون غربالگری 10 سوالی اقدام كنند؛ همچنین می توانند با مراجعه به پایگاه های غربالگری و تشخیص آن استان(مراكز روزانه آموزش و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم) و با راهنمایی مربیان و كارشناسان آموزش دیده از نظر احتمال دارا بودن علایم این اختلال، توسط كارشناسان تخصصی آموزش دیده مورد اجرای آزمون تشخیصی قرار خواهند گرفت و در صورت قطعی شدن تشخیص، كودك به مراكز آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم استان برای مداخلات مركزمحور و خانواده محور ارجاع خواهد شد.

اگر تا دو سالگی كودكان جملات دو كلمه ای نداشته باشند، واقعا یك علامت خطر برای اختلال اوتیسم محسوب می شود.یكی دیگر از علامت های مهمی كه باید به آن دقت كرد پاسخ به اسم است. معمولا اگر كودك یك ساله پاسخی به اسم خود ندارد می توان پیش بینی كننده تشخیص دیرتر باشد. كودكان اوتیسم ممكن است كه در تماس چشمی اشكال داشته باشند یا اصلا تماس چشمی نداشته باشند یا ضعیف باشند. برای آگاهی از دیگر علائم والدین می توانند به درگاه غربالگری اوتیسم بهزیستی مراجعه كنند.

پس از تشخیص قطعی اختلال طیف اوتیسم برای تمام خانواده هایی كه دارای كودكان مبتلا به این طیف هستند، برنامه و بسته آموزشی به نام «روزنه» ارائه می شود تا روند مداخلات در درون مركز و نیز در درون خانواده همپای هم پیش روند. این بسته شامل 5 كتابچه آموزشی و اسباب بازی های هدفمند است.

براساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی كشور، 705 نفر طی سال جاری در آزمون غربالگری اوتیسم شركت كردند كه 547 نفر مشكوك به اختلال شناسایی كه از این تعداد 400 نفر برای انجام مصاحبه پیگیری ارجاع شدند كه در نهایت از 396 نفر آزمون تشخیصی گرفته شد كه 110 نفر سطح یك(خفیف)، 66 نفر سطح دو(متوسط) و 216 نفر سطح سه(شدید) شناسایی شدند.

شناسایی 396 كودك دارای اختلال اوتیسم/بهزیستی به كودكان اوتیسمی یارانه می دهد

فعالیت 107 مركز توانبخشی اوتیسم در كشور

سرپرست دفتر امور توانبخشی روزانه و توانبخشی پزشكی سازمان بهزیستی كشور درباره مراكز توانبخشی اوتیسم به خبرنگار ایرنا می گوید: 107 مركز از 1500 مركز توانبخشی به اوتیسم اختصاص دارد كه نیاز صد در صد به گسترش دارند و به دلیل سختی كار در این مراكز، یارانه این مراكز یك میلیون و 500 هزار تومان است.

رضایی تصریح كرد: ارائه خدمت در مراكز توانبخشی دارای قیمت تمام شده ای است كه بخشی از آن به صورت یارانه كمك هزینه به افرادی كه از نظر بضاعت دچار مشكل هستند، پرداخت می شوند و بخشی از قیمت تمام شده را خانواده پرداخت می كنند.

وی ادامه داد: برخی از افراد نیز كه توان اقتصادی دارند، شهریه را به صورت كامل پرداخت می كنند چون سازمان بهزیستی كشور متولی پرداخت یارانه افراد كم توان و كم بضاعت است و متمولین شهریه می پردازند.

رضایی در ادامه به استفاده افراد مجهول الهویه از خدمات توانبخشی اشاره كرد و گفت: بخش قابل توجهی از خدمت گیرندگان در مراكز شبانه روزی توانبخشی را افراد مجهول الهویه تشكیل می دهند كه معمولا با احكام قضایی وارد این مراكز می شوند.

بهزیستی به كودكان اوتیسمی یارانه می دهد

سرپرست دفتر امور توانبخشی روزانه و توانبخشی پزشكی سازمان بهزیستی كشور در ادامه از نیاز افراد دارای معلولیت به ویژه كودكان دارای اوتیسم به گسترش مراكز توانبخشی روزانه خبر داد و گفت: در حال حاضر 1500 مركز توانبخشی روزانه و توانبخشی پزشكی در كشور فعالیت دارند.
میزان یارانه در سال گذشته برای مراكز درجه 1، یك میلیون و 350 هزار تومان و برای مراكز درجه 2، یك میلیون و 200 هزار تومان بوده است

رامین رضایی درباره میزان یارانه پرداختی به هر یك از این مراكز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس درجه بندی مراكز، میزان این یارانه متفاوت است كه سال گذشته این میزان برای مراكز درجه 1، یك میلیون و 350 هزار تومان و برای مراكز درجه 2، یك میلیون و 200 هزار تومان بوده است.

وی خاطرنشان كرد: بهزیستی مكلف است سالانه میزان یارانه مراكز توانبخشی را براساس درجه بندی و براساس قانون افزایش دهد كه این افزایش امسال چون میزان اعتبارات ما ابلاغ نشده، مشخص نیست. البته جلسات مقدماتی برای ارزیابی افزایش یارانه با انجمن های صنفی و دیگر بخش های مرتبط داشته ایم اما هنوز به رقم قطعی یارانه نرسیدیم چون باید قیمت تمام شده خدمت را داشته باشیم و از سوی دیگر بستگی به اعتبارات ما دارد.

برچسب ها
- معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی كشور
- اوتیسم
- سازمان بهزیستی كشور
منبع خبر:
ایرنا
   تاریخ: ۱۲:۱۹ - ۲۱/۰۷/۱۴۰۱   بازدید: ۱۴۴