دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

علل افزایش آرتروز زانو در ایرانیان
 
رئیس مركر تحقیقات روماتولوژی كشور ضمن تشریح نشانه های ابتلا به آرتروز، درباره علل افزایش آرتروز زانو در كشور نیز توضیح داد.
علل افزایش آرتروز زانو در ایرانیانعكس خبر تزیینی است. دكتر احمدرضا جمشیدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه اصلی ترین نشانه بروز آرتروز، درد است، گفت: درد در مفصل مبتلا به شكل مكانیكی است؛ یعنی دردی كه با استراحت كاهش پیدا می كند و با فعالیت افزایش می یابد. به عنوان مثال درد زانو هنگام راه رفتن، نشانه آرتروز است كه به دنبال افزایش تدریجی آن ممكن است مفصل دچار تورم و محدودیت حركت شود؛ به عنوان مثال مفصل زانو باید بتواند به شكلی باشد كه موقع خم كردن پا بتوان پاشنه پا را به ران چسباند یا نهایتا فاصله پنج سانتی متری داشته باشد، اما وقتی فرد مبتلا به آرتروز زانو است فاصله پاشنه پا و ران پایش هنگام خم كردن به 30 سانتی متر می رسد و این دیگر مراحل پیشرفته آرتروز است.

وی افزود: آرتروز در ایران و در آسیا بیش از همه مفصل زانو را درگیر می كند؛ زیرا این مفصل متحمل وزن بالای افراد می شود.

این فوق تخصص روماتولوژی در خصوص ابتلای زودرس به آرتروز، گفت: زمان ابتلا به آرتروز ممكن است در جوانی افراد باشد، اما علائم در سنین بالاتر خود را نشان دهند؛ به عنوان مثال جوانی كه به طور ناگهانی و بدون آمادگی بدنی كافی به كوهنوردی می رود یا ورزش های سنگین انجام می دهد تحت خطر آرتروز در سنین پایین است. البته بروز علائم ابتلا به بیماری بویژه در خانم های خانه دار ایرانی از حدود 35 تا 40 سالگی آغاز می شود و با افزایش سن نشانه ها هم افزایش می یابد.

وی باتاكید بر نقش مهم پیشگیری از بروز آرتروز، گفت: یكی از عادات ایرانیان دو زانو یا چهار زانو نشستن است كه باید اصلاح شود و از صندلی برای نشستن استفاده شود. از طرفی با كاهش وزن، ترك عادات بد مانند مصرف دخانیات، انجام ورزش مناسب و دقت در بالا رفتن از پله و... می تواند زمان بیشتری برای بیمار خرید تا كارش به تعویض مفصل نرسد، اما در نهایت پس از درمان دارویی و انجام تزریقات، درمان نهایی آرتروز، تعویض مفصل و انجام پروتز است.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۰۳:۵۷ - ۲۱/۰۷/۱۴۰۱   بازدید: ۱۳۶