دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

وب دا - پرستاری جامعه نگر به عنوان حلقه مفقوده نظام ارائه خدمات جامع پرستاری
 
معاون پرستاری وزارت بهداشت تعداد مراكز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل را 1366 مركز در سطح كشور برشمرد و گفت: تلاش می شود تا پراكندگی این مراكز در سطح كشور به گونه ای مدیریت شود تا دسترسی مردم به این خدمات در مناطق كم برخوردار نیز تسهیل شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان كرد: پرستاری جامعه نگر به عنوان حلقه مفقوده نظام ارائه خدمات جامع پرستاری
معاون پرستاری وزارت بهداشت تعداد مراكز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل را 1366 مركز در سطح كشور برشمرد و گفت: تلاش می شود تا پراكندگی این مراكز در سطح كشور به گونه ای مدیریت شود تا دسترسی مردم به این خدمات در مناطق كم برخوردار نیز تسهیل شود.



به گزارش وبدا، دكتر عباس عبادی، با بیان اینكه دومین روز از هفته بزرگداشت مقام پرستار، به نام "پرستاری جامعه نگر" نامگذاری شده است، افزود: امروزه با طرح مقوله پوشش همگانی سلامت و ارائه خدمات در دسترس، ارزان و در زمان و مكان مناسب، مراقبت های پرستاری كه با هدف حفظ و ارتقای سلامت افراد، پیشگیری از بیماری ها و ناتوانی ها، مشاركت در امر درمان و توانبخشی و ارائه مراقبت تسكینی ارائه می شود، از مهم ترین خدمات در نظام های سلامت جهان قلمداد می شود كه در كشور ما، بخش اعظم آن در بیمارستان ها و مراكز درمانی ارائه می شود.
وی افزود: اگرچه به تدریج بخشی از خدمات پرستاری نظیر ارائه مراقبت در منزل، به خارج از بیمارستان و به سطح جامعه تسری یافته، همچنان خدمات پرستاری مبتنی بر جامعه و اتصال آن به خدمات بیمارستانی به عنوان حلقه مفقوده برای ارائه خدمات جامع پرستاری تلقی می شود.
دكتر عبادی خاطرنشان كرد: مراكز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل كه از سال 1378 به طور رسمی شروع به كار كردند، با ابلاغ آیین نامه بازنگری شده در سال 1395 رشد چشمگیری داشتند كه در طی دوره كووید 19 خدمات قابل توجهی به بیماران مبتلا و خانواده آن ها ارائه كرده و از مراجعات غیر ضروری به اورژانس ها و بستری های غیر ضروری در بیمارستان جلوگیری كردند.
وی با بیان اینكه در حال حاضر تعداد مراكز مشاوره و ارائه مراقبت پرستاری در منزل، 1366 مركز در سطح كشور است، اضافه كرد: تلاش می شود تا پراكندگی این مراكز در سطح كشور به گونه ای مدیریت شود تا دسترسی مردم به این خدمات در مناطق كم برخوردار نیز تسهیل شود.
وی گفت: همچنین، نظر به ضرورت توجه به كیفیت مراقبت های ارائه شده در این مراكز، تاكنون تعداد هفت بسته خدمات در منزل برای بیماری های مختلف تهیه و ابلاغ شده تا بدین وسیله از عملكرد یكسان مراكز و ارائه مراقبت های ارائه شده مبتنی بر استانداردها اطمینان حاصل شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان كرد: مراكز ارائه مراقبت های طولانی مدت و هاسپیس از دیگر خدمات مبتنی بر جامعه است كه جهت مراقبت از بیمارانی كه در شرایط حاد نیازمند بستری در بیمارستان نبوده و از سوی دیگر امكان مراقبت از آنها در منزل وجود ندارد و همچنین بیماران در مراحل پایانی زندگی، طراحی شده است. بدیهی است در چنین شرایطی، آنچه بیمار و خانواده اش نیازمند آن هستند، مراقبت های پرستاری است تا حتی المقدور از ارائه "مراقبت بیهوده" و تحمیل رنج و درد بر بیمار از یكسو و هزینه های درمانی از سوی دیگر اجتناب شود.
دكتر عبادی افزود: مطالعات نشان داده اند تبعیت مناسب بیمار از درمان و توان خودمدیریتی وی، از عوامل معنی دار در كاهش مراجعات غیرضروری به اورژانس، بستری مجدد و نارضایتی از خدمات است. بر این اساس معاونت پرستاری با اجرای پایلوت طرح تاسیس "واحدهای آموزش و پیگیری" در بیمارستان ها، به تقویت و تداوم آموزش های ارائه شده به بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و خانواده آن ها مبادرت ورزید. نتایج طرح كه نشان دهنده پیامدهای مثبت و تایید یافته پژوهش های انجام شده قبلی بود، منجر به ابلاغ دستورالعمل اجرایی تاسیس واحدهای مذكور شد كه در حال حاضر این واحدها در بسیاری از بیمارستان های كشور مشغول به فعالیت بوده و حداقل هفت گروه از بیماران نظیر بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، بیماری های مزمن ریوی و بیماران بعد از آمپوتاسیون و سكته مغزی تحت پوشش این خدمات قرار دارند.
وی با تاكید بر اهمیت پاسخگویی به مردم در گروه های سنی مختلف و شرایط سلامت متفاوت، گفت: این معاونت با سفارش طرحی پژوهشی به شبكه ملی تحقیقات پرستاری به منظور احصای نیازهای بر زمین مانده سلامت مردم در سطح جامعه كه پرستاران قادر به برآورده ساختن آنها هستند، درصدد است تا با شناسایی این نیازها به برنامه ریزی جهت پاسخگویی به آنها از طریق ظرفیت موجود جامعه بپردازد.
دكتر عبادی اظهار كرد: با عنایت به ضرورت التزام به بند ث ماده 74 قانون برنامه توسعه ششم و تكلیف معاونت پرستاری در توسعه خدمات در سطح جامعه، این معاونت تدوین سند جامع پرستاری سلامت جامعه با مشاركت معاونت های مرتبط و كلیه ذی نفعان در سال آتی را در دستور كار قرار داده تا در جهت توسعه این خدمات و پاسخگویی به نیازهای جامعه گام بردارد.
منبع خبر:
وب دا
   تاریخ: ۱۴:۲۵ - ۰۷/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۶۱