دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

سالانه حدود پنج هزار نوزاد كم شنوا در كشور متولد می شوند
 
رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت:صنعتی شدن زندگی و گسترش استفاده از وسایل صوتی شخصی در افزایش كم شنوایی به ویژه در بین نوجوانان موثر بوده و این موضوع نگران كننده است.
سعید محمودیان امروز در كارگاه آموزشی " برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و كودكان " در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان با بیان اینكه شاخص كم شنوایی در بین كودكان پنج تا 14 سال در خاورمیانه 4.5 درصد است، افزود: صنعتی شدن زندگی و گسترش استفاده از وسایل صوتی شخصی در افزایش كم شنوایی به ویژه در بین نوجوانان موثر بوده و این موضوع نگران كننده است.

او با تاكید بر لزوم ارائه آموزش به خانواده ها درباره استفاده درست از وسایل صوتی دیجیتال، اظهار داشت: ما با مواردی مواجه هستیم كه شنوایی یك نوجوان 15 یا 16 ساله به دلیل استفاده نادرست و طولانی مدت از وسایل صوتی شخصی از جمله هِدفون، مانند یك سالمند 60 ساله شده و آسیب دیده است.

محمودیان با اشاره به اینكه سالانه حدود پنج هزار نوزاد كم شنوا در كشور متولد می شوند، اضافه كرد: با توجه به تبعاتی كه كم شنوایی در زندگی افراد دارد، برنامه پیشگیری و مراقبت از سلامت گوش و شنوایی نوزادان و كودكان جزو مراقبت های پایه سلامت بشمار می آید و از اهمیت خاصی در وزارت بهداشت برخوردار است.

او با تاكید بر اهمیت عدالت و تساوی در برخورداری همه نوزادان كشورمان از خدمات غربالگری و تشخیص كم شنوایی، تصریح كرد: همه تلاش وزارت بهداشت بر رسیدن به پوشش 100 درصدی غربالگری شنوایی در بین نوزادان است و نباید شاهد باشیم كه فرصت طلایی در این زمینه از بین برود.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: طبق فرایند "6-3-1" نوزادان باید در سن كمتر از یك ماهگی غربالگری شنوایی شوند، زیر سه ماه باید تشخیص قطعی و زیر 6 ماه باید مداخله درباره درمان كم شنوایی انجام شود.

او ادامه داد: لازم است كه اطلاع رسانی لازم به خانواده درباره زمان طلایی 6 ماه پس از تولد برای غربالگری و تشخیص كم شنوایی در بین نوزادان صورت گیرد، زیرا اگر این زمان از دست برود، كودكان فرصت رشد واژگانی و زبانی را از دست می دهند.

محمودیان با اشاره به اینكه سالانه حدود 980 میلیارد دلار در دنیا صرف هزینه های كم شنوایی می شود، تصریح كرد: ما در كشورمان نیروی انسانی و امكانات خوبی برای درمان كم شنوایی در مقایسه با كشور های منطقه داریم و اگر برای این موضوع هزینه شود، اثربخش خواهد بود.

به گفته رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت به ازای هر یك دلار هزینه برای درمان كم شنوایی، 16 دلار اثربخشی و بازگشت سرمایه به همراه دارد.

او خاطرنشان كرد: طبق طرح جدیدی كه وزارت بهداشت در دست اجرا دارد كودكان زیر چهار سال می توانند از خدمات كاشت حلزون شنوایی بطور رایگان استفاده كنند.

محمودیان با بیان اینكه ایران در دنیا در بین كشور های با پوشش غربالگری شنوایی بین 50 تا 84 درصد و در وضعیت سبز قرار دارد، گفت: وضعیت ما از نظر غربالگری خوب است، اما از نظر مراقبت ها هنوز چندان وضعیت مطلوبی نداریم.

او پوشش غربالگری شنوایی نوزادان در دانشگاه های علوم پزشكی كشور در سال 99 را 72 و در سال گذشته 89.6 درصد اعلام و اضافه كرد: با وجودی كه یك شیوه نامه مشخص برای غربالگری و درمان ناشنوایی در كشور وجود دارد، اما به شكل های مختلف اجرا می شود و همین امر مشكلاتی را بوجود می آورد.

محمودیان به پیوستگی خدمات غربالگری و درمان ناشنوایی اشاره كرد و اظهار داشت: در سطح یك، غربالگری، شناسایی و ثبت در سامانه سیب انجام می شود و در صورتی كه نیاز باشد به سطح 2 یعنی تشخیص ارجاع خواهد شد.

او با بیان اینكه فرایند تشخیص فردی كه به سطح 2 ارجاع شده است باید در كمتر از سه ماه انجام شود، افزود: سطح سه و چهار نیز شامل درمان، مراقبت و توانبخشی است كه باید این مراحل در پیوستگی باهم و بدون فاصله، انجام شود.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه پارسال حدود یك میلیون نوزاد در كشور غربالگری شنوایی شدند، خاطرنشان كرد: در بین آن ها تشخیص قطعی كم شنوایی شدید و عمیق برای سه هزار و 360 نوزاد صورت گرفت كه از بین آن ها 2 هزار و 350 نوزاد به مرحله اقدامات درمانی و توانبخشی ارجاع شدند.

كارگاه آموزشی برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و كودكان با حضور متخصصان غربالگری شنوایی مستقر در بیمارستان ها و شبكه های بهداشت، كارشناسان سلامت شنوایی شبكه های بهداشت، بهزیستی، انجمن شنوایی، معاونت درمان، مركز كاشت حلزون و دانشكده توانبخشی در دانشگاه علوم پزشكی اصفهان برگزار شد.
   تاریخ: ۱۵:۲۹ - ۰۸/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۵۸