دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

بیشتر فضاهای شهر كرمانشاه “مناسب سازی” نشده/ فقط از پارك “شاهد” استفاده می كنیم!
 
رییس جامعه معلولین استان:
بیشتر فضاهای شهر كرمانشاه “مناسب سازی” نشده/ فقط از پارك “شاهد” استفاده می كنیم!
مرضیه فرصت نژاد به مناسبت روز جهانی معلولان، با اشاره به عضویت 300 معلول در جامعه معلولین استان كرمانشاه، گفت: عمده اعضا، افرادی هستند كه دارای معلولیت جسمی حركتی می باشند.
جام جم آنلاین؛ رییس جامعه معلولین استان كرمانشاه با انتقاد از عدم مناسب سازی فضاهای شهری برای استفاده جامعه معلولان، گفت: در حال حاضر ازمیان تمام پارك های شهر كرمانشاه فقط می توانیم از پارك “شاهد” استفاده كنیم.

فرصت نژاد با اشاره به مشكلات متعدد جامعه معلولان، گفت: معلولان با مشكلات بسیاری مواجه هستند كه در صدر آنها فرهنگ ضعیف جامعه در پذیرش آنهاست.

وی افزود: متاسفانه جامعه و مردم به فرد معلول به عنوان یك فرد از كار افتاده، ناتوان و قابل ترحم نگاه می كنند، درحالیكه معلولان توانایی هایی دارند كه حتی افراد سالم از آن برخوردار نیستند.

فرصت نژاد گفت: در میان معلولان افراد تحصیل كرده و نخبه بسیاری داریم و افرادی داریم كه با وجود معلولیت سخت كار كرده و نان آور خانواده هستند، بطور مثال یك معلول ویلچیری ما در حال حاضر به عنوان راننده سرویس مدرسه فعالیت كرده و اجازه نداده معلولیت مانع كار و فعالیت او شود.

وی افزود: با توجه به این شرایط نیاز داریم كه فرهنگ سازی گسترده ای صورت گیرد تا مردم بدانند كه افراد معلول ناتوان نیستند و جامعه باید با آنها مانند یك فرد معمولی و توانمند برخورد كند.

فقط از پارك “شاهد” استفاده می كنیم/ عمده فضاهای شهری مناسب سازی نشده است

رییس جامعه معلولین استان كرمانشاه از عدم مناسب سازی فضاهای شهری به عنوان گلایه جدی جامعه معلولان استان یاد كرد و افزود: همین عدم مناسب سازی موجب شده جامعه معلولان از بسیاری خدمات در جامعه محروم شوند و نتوانند از فضاهای مختلف استفاده كنند. بطور مثال معلولان برای مراجعه به اداراتی كه پله دارند دچار مشكل هستند و یا بسیاری معابر و پل های عابر پیاده برای تردد آنها مناسب سازی نشده است.

وی افزود: در میان پارك های سطح شهركرمانشاه نیز معلولان فقط قادر به استفاده از پارك “شاهد” هستند و مابقی پارك ها مناسب سازی نشده است.

رییس جامعه معلولین استان كرمانشاه تصریح كرد: معلولین كرمانشاه حتی نمی توانند سینما بروند و سینما آزادی با پله هایی كه دارد برای معلولین ویلچیری قابل استفاده نیست.

فرصت نژاد گفت: این انتظار هست كه در طراحی فضاهای شهری و ساخت ساختمان های جدید و مناسب سازی فضاهای موجود، از یك فرد معلول به عنوان مشاور استفاده شود تا جامعه معلولین هم حق استفاده از فضاهای شهری را پیدا كنند.

وی افزود: معلولین ما حتی نمی توانند از اتوبوس های شهری استفاده كنند و حتی یك اتوبوس مناسب سازی شده نداریم كه بتوانیم آنها را اردوی تفریحی برده و كمی حال روحی شان را بهتر كنیم.

فرصت نژاد گفت: جامعه معلولین استان هرچند وقت یكبار اعضای خود را اردو می برد، چرا كه باهم بودن اعضا موجب تقویت روحیه آنها می شود، اما این میان نمی توانیم معلولین ویلچیری را با خود ببریم، چون اتوبوسی كه مناسب سازی شده باشد برای آنها نداریم و همین روحیه آنها را بسیار خراب كرده است.

وی افزود: از مسئولین و افراد خیر می خواهیم كه حداقل یك اتوبوس یا حتی یك وَن را برای معلولان كرمانشاه مناسب سازی كنند تا بتوانیم از آن برای برنامه های مختلف برای این معلولان استفاده كنیم.

“لوازم توانبخشی” هزینه بالایی دارند و تحت پوشش بیمه نیستند/ علل “مادرزادی” و “تصادف” عامل اصلی معلولیت 

فرصت نژاد گفت: مشكل دیگر جامعه معلولان نداشتن شغل پایدار است و این افراد كه نیازی بیشتری به اشتغال دارند، عمدتا بیكار هستند.

این مسئول هزینه بالای وسایل توانبخشی را هم مشكل دیگر جامعه معلولان عنوان كرد و افزود: متاسفانه این وسایل تحت پوشش بیمه نیستند و خرید آنها هزینه بالایی دارد.

فرصت نژاد گفت: از مسئولین و خیرین انتظار داریم در این زمینه هم مساعدت كرده و جامعه معلولین را یاری رسانند. در این راستا خیرین برای اطمینان می توانند خودشان وسیله را خریداری كرده و خودشان به اعضای معلول بصورت مستقیم تحویل دهند.

این مسئول به هزینه بالای خرید لوازم بهداشتی ودرمانی هم اشاره كرد و افزود: معلولان و بویژه معلولان ویلچیری برای اینكه دچار مشكلاتی مانند زخم بستر و… نشوند باید هزینه هایی را برای بهداشت و درمان متقبل شوند كه در این زمینه هم نیازمند مساعدت از سوی مسئولین و خیرین هستیم.

رییس جامعه معلولین استان كرمانشاه در ادامه با بیان اینكه بیشترین علت معلولیت در میان اعضای جامعه معلولین استان “مادرزادی” است، گفت: اگر بتوان آزمایش های ژنتیك و قبل تولد را گسترش داد و اجباری كرد، از تولد بسیاری نوزادان معلول پیشگیری می شود.

وی افزود: در كنار این مراقبت های دوران بارداری هم باید افزایش یابد تا از معلولیت جنین در این دوره هم پیشگیری شود.

وی افزود: همچنین عامل دوم در این زمینه بحث تصادفات است و اگر بتوان از این حوادث با فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگ رانندگی پیشگیری كرد، شاهد افزایش جامعه معلولان نخواهیم  بود.
   تاریخ: ۱۴:۲۸ - ۱۲/۰۹/۱۴۰۱   بازدید: ۱۷۰