دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳

از«افزایش ظرفیت رشته های پزشكی» تا «راه اندازی 172 رشته در مقاطع مختلف تحصیلی»
 
تدوین و تصویب برنامه جامع عدالت، تعالی و بهره وری در آموزش علوم پزشكی، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، آزمون ها و مراكز مبتنی بر آزمون الكترونیك و توانمندسازی دانشگاه های علوم پزشكی كشور در در راستای بین المللی سازی  آموزش پزشكی؛ بخشی از دستاوردهای وزارت بهداشت در دولت سیزدهم محسوب می شود.
از«افزایش ظرفیت رشته های پزشكی» تا «راه اندازی 172 رشته در مقاطع مختلف تحصیلی» به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، این معاونت در دولت سیزدهم برنامه های متعددی در راستای تحقق افزایش افزایش كمی و كیفی آموزش پزشكی با نگاهی به منظور "گسترش زیرساخت های آموزش در كل كشور"، "توسعه عدالت آموزشی" و "بهبود بهره وری آموزشی علوم پزشكی" انجام داده است.

تشكیل كارگروه های تخصصی "اخلاق، سلامت معنوی و تعهد حرفه ای درآموزش پزشكی"، "مرجعیت علمی و آینده نگاری"، "پاسخگویی اجتماعی و عدالت آموزشی"، "بین المللی سازی آموزش علوم پزشكی"، "هم گرایی درتعالی علوم و فناوری های پیشرفته"، "توسعه آموزش و فناوری های نوین ارتقای یادگیری"، "كارآفرینی و كسب و كارهای دانش بنیان درآموزش علوم پزشكی"، "مدیریت جامع كیفیت در آموزش علوم پزشكی"، "اقتصاد آموزش"، "ماموریت ویژه پزشكی خانواده"، "ماموریت ویژه ظرفیت پذیرش و سهمیه" و "ماموریت ویژه بهبود معیشت اعضای هیئت علمی و فراگیران" نیز از جمله این برنامه ها است.

آزمون ها و مراكز مبتنی بر آزمون الكترونیك

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، مجموع مراكز برگزاری آزمون در این وزارتخانه 45 مورد است كه ظرفیت اسمی این مراكز برابر با 6440 صندلی است كه از این تعداد، 6023 صندلی فعال هستند.

این مراكز، میزبان برگزاری آزمون های رقابتی، پیش كارورزی، علوم پایه، ارزشیابی داروسازی، آزمون های بورد، دستیاری و ملی دانش آموختگان خارج از كشور و سایر آزمون های وزارت بهداشت مانند آزمون زبان MHLE هستند.

توانمندسازی دانشگاه های علوم پزشكی در راستای بین المللی سازی

معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دولت سیزدهم، در راستای بین المللی سازی آموزش دست به انعقاد تفاهم نامه مشترك برنامه عملیاتی مشترك زده است. همچنین تعریف سند كمیسیون مشترك و نقشه راه از دیگر برنامه های انجام شده وزارت بهداشت دولت سیزدهم است.

وزارت بهداشت در زمینه بین المللی آموزش با كشورهای سوریه، اندونزی، عراق، تاجیكستان، غنا، نیجر، مالزی، نروژ، نیكاراگوئه، ویتنام، كوبا، افغانستان، پاكستان، هند، تركیه، مجارستان و اسلواكی در زمینه تبادل اسناد، همكاری می كند.

معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز در زمینه تحقق بین المللی سازی دانشگاه های علوم پزشكی كارگاه هایی برگزار كرده و توسعه برنامه های آموزشی نیز از دیگر اقدامات انجام شده توسط این معاونت است.

افزایش ظرفیت رشته های پزشكی

براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظرفیت رشته های علوم پزشكی در گرایش های پزشكی عمومی و دندان پزشكی افزایش یافته است. همچنین افزایش ظرفیت رشته های دستیاری تخصصی، دستیاری فوق تخصصی و فلوشیپ از دیگر برنامه های وزارت بهداشت در زمینه پذیرش دانشجو است.

وزارت بهداشت دولت سیزدهم به منظور توسعه متوازن آموزش پزشكی كشور، دست به بازنگری اسناد توسعه متوازن زده است كه این بازنگری در زمینه های توسعه كمی رشته های علوم پزشكی و استانداردهای آیین نامه اعتباربخشی است.

همچنین ساماندهی بازگشت دانشجویان ایرانی خارج ازكشور حین تحصیل و اصلاح آیین نامه ها برای كاهش تشویق مهاجرت در حوزه آموزش از دیگر برنامه های این وزارتخانه در دولت فعلی محسوب می شود. توانمندسازی اعضای هیئت علمی وبازنگری آیین نامه ارتقاء و جذب اعضای هیئت علمی نیز با توجه به ارتقای كمی و كیفی آموزش نیز صورت گرفته است.

انعقاد قرارداد با آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان برای تامین 320 نفر نیروی مراقبت سلامت برای مناطق روستایی عشایری و شهری در پذیرش كنكور سراسری از دیگر برنامه های معاونت آموزشی وزارت بهداشت دولت سیزدهم در جهت توسعه آموزش علوم پزشكی است. عقد قرارداد محدود به دانشگاه فرهنگیان نمی شود، وزارت بهداشت همچنین با سازمان استثنایی كشور برای تامین نیروی كارشناس توانبخشی گفتاردرمانی و كاردرمانی برای حضور در مدارس كشور قراردادی منعقد كرده است.

اجرای قانون برقراری عدالت آموزشی برای تحصیلات تكمیلی در مقاطع كارشناسی ارشد و دكتری، توجه به بومی گزینی در پذیرش كنكور و رشته­ های تحصیلات تكمیلی جهت حضور دانشجویان در محل زندگی و حضور متخصصین بعد از پایان تحصیل از دیگر اقدامات انجام شده معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی دولت سیزدهم به حساب می آید.

یكپارچه سازی سامانه های در حال بهره برداری در كل حوزه معاونت آموزشی، برگزاری پانزدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و چهارمین جشنواره ایده ­های نوآورانه دانشجویی، تقویت هوش مصنوعی در پزشكی و تاسیس دانشگاه علوم پزشكی هوشمند و صدور مجوز تاسیس رشته و دانشكده نیز سایر اقدامات این وزارتخانه است.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تاكنون 13 مؤسسه آموزش عالی، دانشكده علوم پزشكی، مجتمع آموزش عالی سلامت، دانشكده پرستاری و بهداشت و دانشكده داروسازی در دولت سیزدهم افتتاح شده كه جدول آن به شرح زیر است:

مؤسسات راه اندازی شده
دانشكده علوم پزشكی مجتمع آموزش عالی سلامت دانشكده پرستاری و بهداشت دانشكده داروسازی
3

چابهار، غرب مازندران، قائنات

6

دهلران، دره شهر، آبدانان، لردگان، بستك و تفت

4

میناب، بندر لنگه، زاهدان، یزد

كردستان
براساس آمار و اطلاعات منتشر شده، تعداد رشته های راه اندازی شده توسط وزارت بهداشت دولت سیزدهم، در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاهی از كاردانی تا رشته های تخصصی و فوق تخصصی معادل 172 مورد و به شرح زیر است.

كاردانی كارشناسی كارشناسی ارشد دكتری پزشكی عمومی دانشگاه آزاد پزشكی عمومی رشته های تخصص و فوق تخصص مجموع
18 70 40 19 4

ارومیه، بیرجند، تربت حیدریه و بجنورد

7

لار، گراش، خوی، بهبهان، مراغه، سراب و ساوه

14 172


گسترش دامنه مشمول واجدین شرایط استعدادهای درخشان، تقویت بین رشته ای ها و ارتباط دانشگاه های وزارت علوم با دانشگاه های علوم پزشكی، شكستن انحصارهای دولتی در آموزش پزشكی و مجوز تاسیس تسهیلات ایجاد دانشگاه های خصوصی در آموزش پزشكی، استفاده از ظرفیت بوردهای علوم پایه، تخصص و فوق تخصص برای حل مشكلات آموزشی، بهداشتی و درمانی كشور از دیگر برنامه های وزارت بهداشت دولت فعلی در زمینه اقدامات آموزشی است.

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت

معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اجرای برنامه های "افزایش ظرفیت پذیرش فلوشیپ ناباروری (از 22 به 30)" و "برگزاری دوره های آموزشی و مهارتی" در راستادی تحقق اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام برداشته است.

انتهای پیام
منبع خبر:
ایسنا
   تاریخ: ۰۷:۴۰ - ۱۷/۱۱/۱۴۰۱   بازدید: ۱۶۰