دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

مقابله جدی با آسیب های اجتماعی هدف طرح ملی یاریگران هلال است
 
شبکه سازی و سازماندهی جوانان توانمند در ابعاد مختلف و انواع مخاطرات اجتماعی به ویژه در زمینه مقابله با برخی آسیب های ناموزون اجتماعی از جمله اعتیاد مهمترین هدف و رویکرد اصلی در اجرای طرح یاریگران هلال است.

معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان گفت: امروزه آسیبهای اجتماعی به اصلی ترین دغدغه مسئولین نظام تبدیل شده به گونه ای که مقام معظم رهبری با بیان پنج مورد از آسیب های اولویت دار بر ضرورت کنترل و کاهش این آسیب ها با مشارکت و اقدام عاجل همه دستگاههای مسئول تاکید کردند.

مریم پاک بین این پنج آسیب را شامل اعتیاد، حاشیه نشینی، طلاق، بزهکاری و رفتارهای ضداخلاقی دانست و افزود: جمعیت هلال احمر با محوریت سازمان جوانان با تکیه به رسالت خویش که کاهش آلام بشری و تأمین سلامت انسان است برنامه های حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد را با جدیت بیشتری دنبال می کند.

وی گفت: طرح ملی یاریگران با رویکرد برگزاری دوره های آموزش مجازی پیشگیری اولیه از اعتیاد برای مدیران، کارکنان و خانواده های کارکنان جمعیت هلال احمر، اعضاء جدیدالورود و اعضاء تیمهای حمایت روانی اجتماعی برگزار شد.

معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان یادآوری کرد: البته جمعیت هلال احمر ابتدای دهه 90 با انعقاد تفاهمنامه ای با ستاد مبارزه با مواد مخدر به طور علمی و حرفهای موضوع پیشگیری اولیه از اعتیاد را پیگیری کرده است.

پاک بین، همچنین از دیگر اهداف مهم اجرای طرح یاریگران هلال را تحقق اهداف والای جمعیت هلال احمر از جمله حمایت از زندگی و سلامت انسان ها، تربیت و آموزش جوانان برای انجام فعالیت های بشردوستانه و امدادی، شبکه سازی و سازماندهی جوانان توانمند به موضوع پیشگیری از شیوع اعتیاد در میان نسل جوان به عنوان حلقه های میانی و تربیت مربیان آموزش دیده جهت بهره وری در آموزش به همسالان دانست.
P
وی افزایش خودمراقبتی و کاهش گرایش به اعتیاد در نوجوانان و جوانان، تغییر نگرش و تقویت رفتارهای محافظت کننده در میان نوجوانان، جوانان و خانواده های آنان از طریق تاثیرگذاری بر جنبه های شناختی، عاطفی و رفتاری آنان، ترویج فرهنگ سلامت و غنی سازی اوقات فراغت از طریق مشارکت مستمر جوانان و نوجوانان در حوزه سلامت اجتماعی، تقویت و توسعه مهارت معنویت و جهان بینی به عنوان مهمترین مؤلفه خودکنترلی و خودمراقبتی و اجتماعی کردن موضوع پیشگیری از اعتیاد را از دیگر اهداف این طرح ملی برشمرد.

معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان گفت: با توجه به تفاهم نامه سال گذشته بین سازمان جوانان و ستاد مبارزه با مواد مخدر با عنوان «کمک به اجرای طرح ملی یاریگران هلال» و «برگزاری دوره های آموزش مجازی پیشکیری اولیه از اعتیاد» برای مدیران، کارکنان، خانواده های کارکنان جمعیت هلال احمر، اعضاء جدید الورود ، اعضای تیم های حمایت روانی اجتماعی سازمان جوانان، طرح ملی یاریگران هلال سال گذشته، هم اکنون مقدمات برگزاری دورههای آموزش مجازی پیشگیری اولیه از اعتیاد (تکمیلی) در دستور کار سازمان قرار دارد.

پاک بین با بیان اینکه این آموزش ها با همکاری استادیاران به عنوان تسهیلگران اجرا شد افزود: آموزش ها در سه دوره برای گروه های مختلف جامعه هدف و به صورت مجزا با استفاده از فنآوری جدید و تدریس اساتید خبره و همکاری استادیاران منتخب برگزار شد و محتوای آموزشی دوره ها نیز در اختیار تمامی شرکت کنندگان قرار گرفت.

وی اضافه کرد: چهار کارگاه آموزش تکمیلی پیشگیری اولیه از اعتیاد برای اعضای جدیدالورود به مدت 16 ساعت، چهار کارگاه آموزش مجازی برای مدیران، کارکنان و خانواده های کارکنان جمعیت هلال احمر و پنج کارگاه آموزشی برای تیم های حمایت روانی، اجتماعی برگزار شد.

معاون جوانان جمعیت هلال احمر همدان ادامه داد: این دوره ها از 19 فروردین امسال آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت سال جاری ادامه دارد و در این دوره نکات کلیدی و مهم آموزشی در زمینه پیشگیری اولیه از اعتیاد بر اساس سرفصل های آموزشی علمی و استاندارد ارائه شد.

پاک بین گفت: سرفصل های پیش بینی شده شامل آشنایی با برنامه های پیشگیری در ایران و جهان، آشنایی با نظریه های پیشگیری و ابزارها و مداخلات پیشگیرانه فردی، خانوادگی، اجتماعی، آشنایی برنامه های پیشگیری اولیه با تمرکز بر خانواده و نقش آن در مصرف مواد مخدر، شناخت عوامل خطر ساز و حفاظت کننده مصرف مواد مخدر در محیط خانواده، شناخت عوامل تاب آورنده و نقش خانواده در ایجاد و تقویت آنها و بررسی نیازهای و ویژگی های رشدی نوجوانان و جوانان است.

وی افزود: آشنایی کلی با انواع مهارتهای زندگی، مهارتهای ارتباطی و جرأت مندی و امتناع از مصرف مواد، مهارت کنترل خشم، ارتباط موثر، مهارت خودآگاهی و معنویت و مهارت نظارت بر رفتار فرزندان و آشنایی با سبک فرزند پروری و ارتباط آن با مصرف مواد در بین فرزندان نیز مد نظر است.
   تاریخ: ۱۰:۰۴ - ۲۸/۰۱/۱۴۰۲   بازدید: ۱۴۱